Rode curry met biefstuk
Ik heb een beetje een luxe probleem. Reizen vind ik namelijk zo’n beetje het leukste wat er is. Nu is dat natuurlijk geen probleem dat ik dit heel graag doe, ware het niet dat het ook een dure hobby is. Het ligt er uiteraard wel aan waar je naar toe gaat. Met een tent door Oost-Europa trekken is beduidend goedkoper dan een luxe vakantie in een duur resort.
Reizen is verslavend
Nu moet ik zeggen dat ik liever met mijn backpack de wereld verken dan drie weken in een resort bivakkeer. Zo was ik afgelopen september in Vietnam en bezocht ik vorig jaar het land van de rijzende zon Japan. Tja, het is lichtelijk verslavend dat reizen. De vraag in huize CurlsCulinair is dan ook niet of we gaan, maar wanneer we gaan en waar naar toe.
Verlangen naar nieuwe culturen
Meneer CurlsCulinair wil niet weer naar Azie. Zijn mening is dat we daar toch al twee jaar achter elkaar zijn geweest. Hij wil wel naar de westcoast van Amerika. Rondtoeren met een te grote camper. Ikzelf echter ben dol op de Aziatische landen. Mij lonkt China! Of Zuid-Korea! Dus ben ik al weken zaadjes aan het planten om hem over te halen toch het vliegtuig richting het oosten te pakken. Deze Thaise curry stond daarom onlangs op tafel. Dat deed hem weer verlangen naar het ontdekken van nieuwe culturen. Zo moet je dat dus doen lieve lezers. Gewoon de keuken in om je zin te krijgen. Wordt nog vervolgd.
Variaties op de rode curry met biefstuk
Je hebt natuurlijk tal van variaties op een rode curry. Vervang de biefstuk eens door kip. Of door garnalen. Of ga voor een vegetarische variant en doe er een extra bakje taugé in. Laat dan wel de vissaus weg als je dat ook liever niet gebruikt. Ik heb alvast wat leuke recepten voor je in petto. Kijk maar eens op dit rode curry met garnalen recept. Of ga eens voor rode curry soep.
Wat is jouw favoriete recept met rode curry?
- 500 gram biefstuk
- 1 rode peper
- 1 stengel citroengras
- 1 stukje gember (30 gram)
- 2 sjalotten
- 2 teentjes knoflook gepeld
- 1 tl korianderzaad
- 1 tl trassi (garnalenpasta)
- 2 el zonnebloemolie
- 2 el tomatenpuree
- 2 tomaten
- 400 ml kokosmelk
- 3 tl pindakaas
- 2 el sojasaus
- 2 el vissaus
- Sap van ½ limoen
- Handvol gezouten pinda’s
- 2 bosuitjes, in ringen gesneden
- 200 gram sugarsnaps
- Verwijder de buitenste bladeren van de stengel citroengras
- Halveer de stengel in de lengte en snijd hem heel fijn
- Verwijder de zaadlijsten uit de peper en hak heel fijn
- Schil de gember en snijd heel fijn
- Pel de sjalotten en snipper fijn
- Hak de knoflook fijn
- Doe al deze ingrediënten in een vijzel en hak beetje bij beetje fijn tot een gladde pasta
- Voeg dan de trassi en het korianderzaad toe en meng en hak alles nogmaals goed door elkaar
- Snijd de biefstuk in dunne plakken
- Snijd de tomaten in kleine blokjes
- Verhit de zonnebloemolie in een wok of pan met een hoge rand
- Bak het vlees rondom snel bruin (circa 1 a 2 minuten)
- Haal uit de pan en leg op een bord
- Bak de currypasta en tomatenpuree in het bakvet (circa 2 minuten)
- Voeg de tomatenblokjes toe en blus af met 200 ml water en de kokosmelk
- Roer de pindakaas door de curry
- Breng aan de kook en laat het dan op laag vuur circa 5 minuten pruttelen
- Breng de curry dan op smaak met sojasaus en vissaus en het limoensap
- Kook de sugarsnaps in 5 minuten knapperig gaar
- Voeg toe aan de curry
- Verhit het vlees nog even kort in de curry
- Verdeel de curry over vier kommen en bestrooi met de pinda’s en de bosui
- Lekker met rijst
Hendrikje de Ruiter
Ha Curls Culinair, de rode curry met biefstuk voor de tweede keer gemaakt voor mijn broer en zijn vriendin. Het gerecht is heel goed gelukt, iedereen heeft er van genoten en heerlijk gesmikkeld! Wat een heerlijk recept, heel makkelijk te maken met een overheerlijk resultaat!.
Yvette Jaarsma
Leuk Henny! Dank je wel voor je reactie! Groetjes, Yvette