• Skip to primary navigation
  • Skip to content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Foodblog CurlsCulinair

kook, proef, eet en smul | Recepten met en twist

  • Home
  • Voorgerechten
  • Hoofdgerechten
  • Bijgerechten
  • Nagerechten
  • Meer over…
    • Ingrediënten zoeken
    • Kookboeken en meer
    • Koolhydraatarme recepten
    • Gezonde recepten
    • Leuke recepten
    • Vegetarische recepten
    • Makkelijke recepten
    • Over mij
  • Nav Social Menu

Home » Hoofdgerechten » Recept Rode curry met kip en paprika

Recept Rode curry met kip en paprika

6 september 2018 By Yvette Jaarsma Leave a Comment

Recept Rode curry met kip en paprika

Verjaardagsmodus

Als ik deze blog schrijf zit ik helemaal in de verjaardagmodus. Hoewel ik pas over een paar dagen jarig ben (als jullie deze blog lezen ben ik inmiddels een jaar ouder), is het al volop feest. Ik werd door lieve goede vrienden verrast bij de ingang van een restaurant waar zij al zingend met ballonnen en een sherp klaarstonden om mij alvast te feliciteren.

Ik zag het totaal niet aankomen en moest bijna een traantje wegpinken. Maar hey, It’s my birthday and I cry if I want to. Ik vind zelf een verrassing voor iemand anders organiseren ook altijd erg leuk. En ook wel een beetje spannend, want je weet immers maar nooit of de jarige dit kan appreciëren. Niet iedereen vindt het leuk als er ineens een paar enthousiastelingen achter je bank tevoorschijn springen.

Ik werd deze week niet een maar twee keer verrast door vrienden. En nu heeft meneer CurlsCulinair ook nog een verrassing in petto. Hoeveel verrassingen kan een mens hebben?

Dat deze rode curry met kip niet te versmaden is zal uiteraard geen verrassing zijn. Je kunt ook gewone witte rijst gebruiken als je niet zo van de bloemkoolrijst bent. Mocht je dat laatste nog nooit geproefd hebben, laat je dan eens verrassen.

Recept Rode curry met kip en paprika
 
Bewaar Print
Voorbereiding
15 minuten
Bereiding
15 minuten
Totaal
30 minuten
 
Een heerlijk gezond gerecht waarbij de rijst van bloemkool een koolhydraat vrije versie is van gewone rijst. Uiteraard kun je ook gewone rijst gebruiken.
Auteur: Yvette Jaarsma
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Thais
Aantal personen: 4
Ingrediënten
  • 400 gram bloemkoolrijst
  • 400 gram kipfilet
  • 2 rode paprika’s, in blokjes gesneden
  • 2 gele paprika’s, in blokjes gesneden
  • 4 kleine rode uien, gesnipperd
  • 3 a 4 el rode curry pasta (proef eerst met 3 el)
  • 200 gram taugé
  • 1 blik kokosmelk
  • 1 el vissaus
  • Sap van halve limoen
  • 2 lente-uitjes, in ringen gesneden
  • Olijfolie
Bereidingswijze
  1. Verhit een scheut olijfolie in een hapjespan of wok
  2. Snij de kip in kleine stukjes
  3. Roerbak de kip enkele minuten totdat alle kanten bruin gebakken zijn
  4. Haal de kip uit de pan en zet apart
  5. Giet nog een scheutje olijfolie in de pan
  6. Roerbak de uien en paprika enkele minuten
  7. Voeg de rode curry pasta toe en schep alles goed door elkaar
  8. Bak dit mengsel 1 minuut
  9. Voeg de kip weer toe en schep alles goed door elkaar
  10. Giet de kokosmelk, vissaus en limoensap in de pan en roer alles door elkaar
  11. Zet het vuur laag en laat 15 minuten pruttelen
  12. Voeg dan de taugé toe en kook deze nog 2 minuten mee
  13. Bak de bloemkoolrijst 2 minuten in een scheutje olijfolie in een koekenpan
  14. Serveer de bloemkoolrijst in vier kommen met daar boven op de curry
  15. Bestrooi het gerecht met de lente-ui
3.5.3226

 

Delen

  • WhatsApp
  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • LinkedIn
  • Tumblr
  • E-mail

Gerelateerd

Filed Under: Gezonde recepten, Hoofdgerechten, Leuke recepten, Thaise recepten Tagged With: Bloemkool, Gele Paprika, Kipfilet, Kokosmelk, Lente-ui, Limoen, Rode Curry pasta, Rode paprika, Rode Ui, Taugé, Vissaus

Zoeken

Previous Post: « Recept Japanse salade met wasabi dressing
Next Post: Menu 5 keer vis »

Reader Interactions

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel het recept:  

Primary Sidebar

Yvette is CurlsCulinair

Foodblog zonder saaie recept beschrijvingen. Het is mijn ontdekkingsreis naar nieuwe of vergeten ingrediënten en diverse kooktechnieken. Hier deel ik de hoogte- en dieptepunten in mijn keuken.
Meer over mij..




Kijk ook eens naar deze CurlsCulinair recepten

Kiprecept Kip teriyaki met groenten

Kiprecept Kip teriyaki met groenten

Curry van eend met pompoen en lychees

Curry van eend met pompoen en lychees

Kalfsschnitzel in Ansjovisjus met Antiboise

Kalfsschnitzel in Ansjovisjus met Antiboise

Recept Tonijncarpaccio

Recept Tonijncarpaccio

Recept Eierkoeken

Recept Eierkoeken

Falafel

Falafelburgers

Biefstuk met parmezaan

Biefstuk met parmezaan

Recept Zandkoekjes met chocolade

Zandkoekjes recept met chocolade

Lamsrack met tuinbonen

Lamsrack met tuinbonen

Kommetjes boekweitmeel met tuinbonenpuree

Boekweitmeelbakjes met tuinbonenpuree




Wat eten we vandaag?

  • koolhydraatarme recepten
  • gezonde recepten
  • leuke recepten
  • makkelijke recepten
  • vegetarische recepten

Footer

Instagram

  • 21 years together! I love you!! ❤️❤️❤️❤️
  • Avondmaaltijd van gisteravond. Griekse pita met salade en geroosterde runderworstjes. En uiteraard met tzatziki. Can’t live without it! Link in bio. 
#foodie #delicious #foodblog #greecefood #worst #meat #foodpics #greeksalad #makkelijkemaaltijd
  • Epic hamburger day!!! Cheddar, gebakken ui, tomaat en een gebakken ei on top! Dit is echt the bomb! Link in bio. 
#delicious #hamburger #meat #epicburger #foodie #foodpics #foodblog #cheatday #americanfood #junkfood
  • Mmmmm! Een bagel met een hamburger, mozzarella, pesto en tomaat. Life ain’t get any better! Link in bio. 
#burger #foodie #foodpics #meat #bagel #italianfood #delicious #italiaansekeuken
  • Spies van ossenhaas! Bij @devierbroers ! Moet kunnen op maandag! #meat #ossenhaas #bbq #uiteten #rund # foodblog #foodpics
  • Deze koolhydraatarme hartige taart is perfect voor skinny dagen. Heel makkelijk en lekker vega. Link in bio. 
#vegetarianrecipes #koolhydraatarmerecepten #ei #makkelijkemaaltijd #foodblog #foodpics #foodie #vegetarisch #healthyfood
  • Met dit lenteweer wil ik heerlijk buiten eten. Deze carpaccio van tonijn is heel makkelijk klaar te maken en super lekker. Link in bio. 
#makkelijkemaaltijd #foodie #foodpics #foodblog #carpaccio #tuna #tonijncarpaccio #koolhydraatarmerecepten #koolhydraatarm

Offline ben ik Yvette Jaarsma en verslaafd aan lekker eten en drinken. Dagelijks sta ik in de keuken om recepten te testen en verslind food magazines en kookboeken op zoek naar inspiratie. Lees verder…

mytaste.nl

Ook interessant:

  • Paella recept
  • Cake recept
  • Pannenkoeken recept
  • Pompoensoep recept
  • Salade geitenkaas
  • Zandkoekjes

Ingrediënten

Appel Balsamicoazijn Basilicum Bloem Bosui Boter Champignons Chilipoeder Citroen Citroensap Ei Feta Garnaal Gember Griekse Yoghurt Groentebouillon Honing Kip Knoflook Komkommer Koriander Kristalsuiker Lente-ui Limoen Melk Mosterd Olijfolie Oregano Paprika Paprikapoeder Parmezaan Peterselie Rode Peper Rode Ui Rundergehakt Sjalot Sojasaus Tomaat Ui Vissaus Walnoot Witte Ui Witte Wijn Wortel Zonnebloemolie

Contact gegevens

Over mij

Adverteren

Contact

Site index

Copyright © 2022 · Foodie Pro Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in

loading Annuleren
Bericht niet verstuurd - controleer je e-mailadres!
E-mail-controle mislukt, probeer het opnieuw
Helaas, je blog kan geen berichten per e-mail delen.