Verjaardagsmodus
Als ik deze blog schrijf zit ik helemaal in de verjaardagmodus. Hoewel ik pas over een paar dagen jarig ben (als jullie deze blog lezen ben ik inmiddels een jaar ouder), is het al volop feest. Ik werd door lieve goede vrienden verrast bij de ingang van een restaurant waar zij al zingend met ballonnen en een sherp klaarstonden om mij alvast te feliciteren.
Ik zag het totaal niet aankomen en moest bijna een traantje wegpinken. Maar hey, It’s my birthday and I cry if I want to. Ik vind zelf een verrassing voor iemand anders organiseren ook altijd erg leuk. En ook wel een beetje spannend, want je weet immers maar nooit of de jarige dit kan appreciëren. Niet iedereen vindt het leuk als er ineens een paar enthousiastelingen achter je bank tevoorschijn springen.
Ik werd deze week niet een maar twee keer verrast door vrienden. En nu heeft meneer CurlsCulinair ook nog een verrassing in petto. Hoeveel verrassingen kan een mens hebben?
Dat deze rode curry met kip niet te versmaden is zal uiteraard geen verrassing zijn. Je kunt ook gewone witte rijst gebruiken als je niet zo van de bloemkoolrijst bent. Mocht je dat laatste nog nooit geproefd hebben, laat je dan eens verrassen.
- 400 gram bloemkoolrijst
- 400 gram kipfilet
- 2 rode paprika’s, in blokjes gesneden
- 2 gele paprika’s, in blokjes gesneden
- 4 kleine rode uien, gesnipperd
- 3 a 4 el rode curry pasta (proef eerst met 3 el)
- 200 gram taugé
- 1 blik kokosmelk
- 1 el vissaus
- Sap van halve limoen
- 2 lente-uitjes, in ringen gesneden
- Olijfolie
- Verhit een scheut olijfolie in een hapjespan of wok
- Snij de kip in kleine stukjes
- Roerbak de kip enkele minuten totdat alle kanten bruin gebakken zijn
- Haal de kip uit de pan en zet apart
- Giet nog een scheutje olijfolie in de pan
- Roerbak de uien en paprika enkele minuten
- Voeg de rode curry pasta toe en schep alles goed door elkaar
- Bak dit mengsel 1 minuut
- Voeg de kip weer toe en schep alles goed door elkaar
- Giet de kokosmelk, vissaus en limoensap in de pan en roer alles door elkaar
- Zet het vuur laag en laat 15 minuten pruttelen
- Voeg dan de taugé toe en kook deze nog 2 minuten mee
- Bak de bloemkoolrijst 2 minuten in een scheutje olijfolie in een koekenpan
- Serveer de bloemkoolrijst in vier kommen met daar boven op de curry
- Bestrooi het gerecht met de lente-ui
Geef een reactie