Soep kan altijd
Zijn jullie ook volop vakantie aan het vieren? Lekker op een Franse camping of aan de Spaanse costa’s? Ik blijf deze zomermaanden in eigen land. Met dit warme weer ook niet zo erg. Ik hoorde dat mensen zelfs spijt hebben dat ze richting het zuiden zijn vertrokken aangezien het daar nog warmer was dan hier.
Dan kun je inderdaad ook weinig ondernemen als de verzengende hitte je binnen houdt. Ik loop zelf ook liever niet door een stad met veertig graden. Zelfs het strand is dan echt te warm. Dan zit ik liever in eigen tuin in de schaduw of (en dit klinkt heel erg) thuis voor de buis.
Met een avondje Netflixen is immers niks mis mee. Nu zijn er ook mensen die met dit weer helemaal hun huis niet meer uitkomen. Alleen nog een ritje in de airco naar de supermarkt kan hen nog bekoren. Zij snakken naar de eerste gure herfstdagen waarbij de bbq eindelijk de schuur in kan. Zij willen boerenkool in plaats van salades en soep in plaats van ijs.
Deze dagen zijn echter nog ver weg. Dat betekent niet dat je nu geen soep kunt eten. Maak deze rode currysoep maar eens, of anders deze rode curry soep zonder kip. Lekker voor binnen, maar even zo lekker in de tuin.
- 400 gram kipfilet
- 200 gram grote garnalen
- 200 ml kokosmelk
- 800 ml kippenbouillon
- 1 tot 2 el rode currypasta (ik heb er 2 ingedaan maar dan is de soep uiteraard heter qua smaak)
- Sap van ½ limoen
- 3 el kerriepoeder
- 1 tl kurkuma
- 1 rode ui, gesnipperd
- 2 tenen knoflook, fijngehakt
- 1 cm gember, geschild en fijngehakt
- 1 rode paprika, in kleine stukjes gesneden
- 250 gram noedels
- 250 gram taugé
- 4 lente-uitjes, in ringen gesneden
- Olijfolie
- Leg de kip in een pan en giet er zoveel kokend water op tot de kip onder staat
- Pocheer de kip 30 tot 40 minuten
- Giet de kip af en laat afkoelen
- Trek dan met je handen de kip uit elkaar in kleine stukjes
- Kook de noedels volgens de gebruiksaanwijzing gaar
- Verhit een scheut olijfolie in een diepe grote (hapjes)pan
- Bak de paprika, ui, knoflook en gember in twee minuten glazig
- Voeg dan de kip toe en schep alles door elkaar
- Voeg dan de currypasta toe en schep deze door de kip en groenten
- Voeg dan de kerrie, kurkuma, limoensap en vissaus toe
- Giet de bouillon en kokosmelk in de pan en roer alles door elkaar
- Breng aan de kook en zet het vuur dan laag
- Voeg de garnalen en noedels toe
- Plaats een deksel op de pan
- Laat de currysoep 15 minuten zachtjes pruttelen
- Verdeel de taugé over vier kommen
- Giet in elke kom ¼ van de currysoep
- Strooi over elke kom de ringetjes van 1 lente-ui
Petra
Ik ben echt dol op curry’s! Dit recept heb ik op mijn lijstje staan! Heerlijk!
Yvette Jaarsma
Dank je wel! Curry’s kunnen altijd! Groet, Yvette