• Skip to primary navigation
  • Skip to content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Foodblog CurlsCulinair

kook, proef, eet en smul | Recepten met en twist

  • Home
  • Voorgerechten
  • Hoofdgerechten
  • Bijgerechten
  • Nagerechten
  • Meer over…
    • Ingrediënten zoeken
    • Kookboeken en meer
    • Koolhydraatarme recepten
    • Gezonde recepten
    • Leuke recepten
    • Vegetarische recepten
    • Makkelijke recepten
    • Over mij
  • Nav Social Menu

Home » Hoofdgerechten » Recept Rosbief met rode wijnsaus

Recept Rosbief met rode wijnsaus

17 december 2017 By Yvette Jaarsma 3 Comments

Recept Rosbief met rode wijnsaus

Nog een kerstrecept

Tis al bijna weer kerst. Wat is dit jaar ongelofelijk hard gegaan. Ik zie mezelf nog naar huis rijden tijdens de nacht van oud en nieuw 2016. Of eigenlijk was het toen dus al 2017. De eerste week van januari gaat altijd langzaam. Je moet echt weer even wennen aan de kale plek waar twee maanden lang de kerstboom stond te pronken. De dagelijkse werkzaamheden zijn weer hervat en je kijkt alweer reikhalzend uit naar de lente.

Ik ben benieuwd of jullie al goede voornemens hebben. Ik doe er niet aan, dan hoef je je er tenminste ook niet aan te houden. Of misschien heb ik er toch nog wel eentje. Vooruit, ik wil van CurlsCulinair een nog groter platform maken. Da’s best een goed idee lijkt mij zo. Dus kom maar op met jullie suggesties, tips en reacties.

Voor wiens goede voornemen is om wat vaker stressvrij in de keuken te staan heb ik hier een goed recept voor bedacht. Deze rosbief met rode wijnsaus is helemaal niet moeilijk en smaakt heerlijk. De saus kun je ’s middags al maken en op het moment supreme langzaam op laag vuur verwarmen.

Lekker met gebakken aardappels en knolselderij/erwtenpuree*.

* 1 knolselderij schillen en in stukken hakken en samen met 500 gram diepvriesdoperwten in een laag water 15 minuten koken. Afgieten en pureren. Op smaak brengen met peper en zout.

Recept Rosbief met rode wijnsaus
 
Bewaar Print
Voorbereiding
20 minuten
Bereiding
60 minuten
Totaal
1 uur 20 minuten
 
Een echt feestgerecht. Je zult er hoge ogen mee gooien. Lekker met gebakken aardappels en knolselderijpuree.
Auteur: Yvette Jaarsma
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Hollands
Aantal personen: 4
Ingrediënten
Rosbief
  • 1 rosbief van circa 700-800 gram
  • 2 el olijfolie
  • Peper
  • Zout

Rode wijnsaus
  • 400 ml rode wijn
  • 1 pot vleesfond (380 ml)
  • 1 laurierblad
  • 1 el olijfolie
  • 2 sjalotjes, gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 50 gram boter, in blokjes

Bereidingswijze
Rosbief
  1. Verwarm de oven op 140 graden
  2. Verhit 2 eetlepels olijfolie in een grote braadpan
  3. Braad de rosbief rondom bruin
  4. Strooi er peper en zout naar smaak overheen
  5. Leg de rosbief in een ovenschaal
  6. Steek een vlees thermometer in het dikste gedeelte van het vlees
  7. Rooster de rosbief circa 45 tot 60 minuten in de oven totdat de thermometer 48 graden aangeeft
  8. Haal de rosbief uit de oven en laat nog 5 a 10 minuten rusten onder aluminiumfolie
  9. Snij het vlees dan in plakken en serveer met de rode wijnsaus

Rode wijnsaus
  1. Verhit 1 eetlepel olijfolie in een steelpan
  2. Fruit de sjalot en knoflook even aan
  3. Giet dan de wijn en het vleesfond erbij en voeg het laurierblaadje toe
  4. Breng aan de kook en laat de saus tot de helft inkoken (20-25 minuten)
  5. Verwijder het laurierblad
  6. Pureer de saus met een staafmixer tot gladde saus
  7. Klop van het vuur af de blokjes boter door de saus (monteren)
  8. Haal de saus door een zeef om hem echt fluweelzacht te maken

3.5.3226

 

Delen

  • WhatsApp
  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • LinkedIn
  • Tumblr
  • E-mail

Gerelateerd

Filed Under: Hollandse recepten, Hoofdgerechten, Leuke recepten Tagged With: Boter, Knoflook, Laurier, Rode Wijn, Rosbief, Sjalot, Vleesfond

Zoeken

Previous Post: « Recept Vis met geroosterde bietjes met appelchips en fetacreme
Next Post: Recept Chocolade lepel »

Reader Interactions

Comments

  1. Marielle

    24 december 2019 at 13:43

    Als ik de saus al eerder maak, hoe lang is deze dan goed te houden in de koelkast?

    Beantwoorden
    • Yvette Jaarsma

      24 december 2019 at 14:51

      Goedemiddag! Deze saus kun je prima een dag van te voren klaarmaken al is hij vers toch het allerlekkerst. Zorg er echter, als je besluit deze saus toch van te voren te maken, wel voor dat wanneer je de saus gaat opwarmen, je deze niet meer laat koken. En bewaar de saus tot gebruik in de koelkast. Verwarm op laag vuur de saus tot deze warm is en serveer bij het vlees. Eet smakelijk! Groet, Yvette

      Beantwoorden
      • Marielle

        24 december 2019 at 15:57

        Super! Dank je wel voor je advies. Fijne dagen!

        Beantwoorden

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel het recept:  

Primary Sidebar

Yvette is CurlsCulinair

Foodblog zonder saaie recept beschrijvingen. Het is mijn ontdekkingsreis naar nieuwe of vergeten ingrediënten en diverse kooktechnieken. Hier deel ik de hoogte- en dieptepunten in mijn keuken.
Meer over mij..




Kijk ook eens naar deze CurlsCulinair recepten

Sabayon van paprika en rode peper met wafels

Sabayon van paprika en rode peper met wafels

Recept Garnalencurry met tomaat en ui

Recept Garnalencurry met tomaat en ui

Forel met gekarameliseerde rode biet

Forel met gekarameliseerde rode biet

Recept Gevulde Koek

Recept Gevulde Koek

Recept Thaise gehaktballetjes

Recept Thaise gehaktballetjes

Pulled Rendang met komkommer en taugé

Rendang met komkommer en taugé

Gestoomd ei met shiitake en lenteui

Gestoomd ei met shiitake en lenteui

Eieren mimosa

Eieren mimosa

Recept Asperges met burrata

Recept Asperges met burrata

Recept Ranch saus

Recept Ranch saus




Wat eten we vandaag?

  • koolhydraatarme recepten
  • gezonde recepten
  • leuke recepten
  • makkelijke recepten
  • vegetarische recepten

Footer

Instagram

  • 21 years together! I love you!! ❤️❤️❤️❤️
  • Avondmaaltijd van gisteravond. Griekse pita met salade en geroosterde runderworstjes. En uiteraard met tzatziki. Can’t live without it! Link in bio. 
#foodie #delicious #foodblog #greecefood #worst #meat #foodpics #greeksalad #makkelijkemaaltijd
  • Epic hamburger day!!! Cheddar, gebakken ui, tomaat en een gebakken ei on top! Dit is echt the bomb! Link in bio. 
#delicious #hamburger #meat #epicburger #foodie #foodpics #foodblog #cheatday #americanfood #junkfood
  • Mmmmm! Een bagel met een hamburger, mozzarella, pesto en tomaat. Life ain’t get any better! Link in bio. 
#burger #foodie #foodpics #meat #bagel #italianfood #delicious #italiaansekeuken
  • Spies van ossenhaas! Bij @devierbroers ! Moet kunnen op maandag! #meat #ossenhaas #bbq #uiteten #rund # foodblog #foodpics
  • Deze koolhydraatarme hartige taart is perfect voor skinny dagen. Heel makkelijk en lekker vega. Link in bio. 
#vegetarianrecipes #koolhydraatarmerecepten #ei #makkelijkemaaltijd #foodblog #foodpics #foodie #vegetarisch #healthyfood
  • Met dit lenteweer wil ik heerlijk buiten eten. Deze carpaccio van tonijn is heel makkelijk klaar te maken en super lekker. Link in bio. 
#makkelijkemaaltijd #foodie #foodpics #foodblog #carpaccio #tuna #tonijncarpaccio #koolhydraatarmerecepten #koolhydraatarm

Offline ben ik Yvette Jaarsma en verslaafd aan lekker eten en drinken. Dagelijks sta ik in de keuken om recepten te testen en verslind food magazines en kookboeken op zoek naar inspiratie. Lees verder…

mytaste.nl

Ook interessant:

  • Paella recept
  • Cake recept
  • Pannenkoeken recept
  • Pompoensoep recept
  • Salade geitenkaas
  • Zandkoekjes

Ingrediënten

Appel Balsamicoazijn Basilicum Bloem Bosui Boter Champignons Chilipoeder Citroen Citroensap Ei Feta Garnaal Gember Griekse Yoghurt Groentebouillon Honing Kip Knoflook Komkommer Koriander Kristalsuiker Lente-ui Limoen Melk Mosterd Olijfolie Oregano Paprika Paprikapoeder Parmezaan Peterselie Rode Peper Rode Ui Rundergehakt Sjalot Sojasaus Tomaat Ui Vissaus Walnoot Witte Ui Witte Wijn Wortel Zonnebloemolie

Contact gegevens

Over mij

Adverteren

Contact

Site index

Copyright © 2022 · Foodie Pro Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in

loading Annuleren
Bericht niet verstuurd - controleer je e-mailadres!
E-mail-controle mislukt, probeer het opnieuw
Helaas, je blog kan geen berichten per e-mail delen.