Sprinkhanen
Heb jij ze al geproefd? Deze proteïne knallers van 2016 zijn rijk aan eiwitten en ontzettend healthy. Ik heb het over de nieuwe hype in super snacks: de sprinkhaan. Deze grasshopper is licht verteerbaar, ja logisch, er zit bijna geen vlees aan. Ik denk dat je per sprinkhaan maximaal twee gram vlees verorberd. Kun je dus nagaan hoeveel je van die beesten moet nuttigen voordat je maag het signaal vol afgeeft. En als je nu denkt dat ie springers goedkoop zijn, moet ik je toch effe uit de droom helpen. Drie petieterige beestjes op een stok voor 2 euro en 60 cent. Da’s dus gewoon bijna 90 cent per sprinkhaan! Pfff, dat hadden ze vroeger in Egypte moeten weten. Dat was cashen geweest. Je begrijpt dat de mister en ik na twee sprinkhaantjes nog best een stukje vlees lustten. Deze salade met biefstuk, gemarineerde biet en sinaasappel is net zo gezond en bevat ook nog eens chocola. Goed voor vier personen als voorgerecht of als hoofdgerecht voor twee mensen met een knorrende (sprinkhanen) maag.
- 200 gram gemengde sla
- 2 biefstukken van circa 125 gram
- 20 gram pure chocola (liefst minstens 70 procent cacao)
- 50 gram walnoten, in stukjes
- 1 sinaasappel
- 1 rauwe biet
- 50 ml droge sherry
- 50 ml rijstazijn
- 1 el suiker
- 1 el olijfolie
- 1 el balsamico azijn
- 50 gram geraspte Parmezaanse kaas (optioneel)
- Schil de biet en snijd hem in partjes
- Kook de partjes biet in ruim water in circa 30 minuten gaar
- Giet de biet af en doe ze in een kom
- Verwarm de rijstazijn met de sherry en suiker circa 5 minuten in dezelfde pan tot alle suiker is opgelost en je een dikke marinade hebt
- Doe de partjes biet weer terug in de pan en schep goed door de marinade
- Pel de sinaasappel en verwijder de witte vliesjes
- Gril of bak de biefstukken mooi rosé en laat 5 minuten rusten onder aluminiumfolie
- Snijd dan in mooie plakken
- Leg de sla op een mooi groot bord
- Maak een dressing van de balsamico azijn met de olijfolie
- Hussel deze door de sla
- Verdeel de partjes sinaasappel en biet over de salade
- Leg ook de biefstuk plakken op de salade
- Bestrooi de salade met de walnoten
- Schaaf er tenslotte nog de chocolade overheen
- Optioneel: bestrooi nog met de Parmezaanse kaas
Geef een antwoord