• Skip to primary navigation
  • Skip to content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Foodblog CurlsCulinair

kook, proef, eet en smul | Recepten met en twist

  • Home
  • Voorgerechten
  • Hoofdgerechten
  • Bijgerechten
  • Nagerechten
  • Meer over…
    • Ingrediënten zoeken
    • Kookboeken en meer
    • Koolhydraatarme recepten
    • Gezonde recepten
    • Leuke recepten
    • Vegetarische recepten
    • Makkelijke recepten
    • Over mij
  • Nav Social Menu

Home » Hoofdgerechten » Recept Salade met biefstuk en chocola

Recept Salade met biefstuk en chocola

30 juni 2016 By Yvette Jaarsma Leave a Comment

Recept Salade met biefstuk en chocola

Sprinkhanen

Heb jij ze al geproefd? Deze proteïne knallers van 2016 zijn rijk aan eiwitten en ontzettend healthy. Ik heb het over de nieuwe hype in super snacks: de sprinkhaan. Deze grasshopper is licht verteerbaar, ja logisch, er zit bijna geen vlees aan. Ik denk dat je per sprinkhaan maximaal twee gram vlees verorberd. Kun je dus nagaan hoeveel je van die beesten moet nuttigen voordat je maag het signaal vol afgeeft. En als je nu denkt dat ie springers goedkoop zijn, moet ik je toch effe uit de droom helpen. Drie petieterige beestjes op een stok voor 2 euro en 60 cent. Da’s dus gewoon bijna 90 cent per sprinkhaan! Pfff, dat hadden ze vroeger in Egypte moeten weten. Dat was cashen geweest. Je begrijpt dat de mister en ik na twee sprinkhaantjes nog best een stukje vlees lustten. Deze salade met biefstuk, gemarineerde biet en sinaasappel is net zo gezond en bevat ook nog eens chocola. Goed voor vier personen als voorgerecht of als hoofdgerecht voor twee mensen met een knorrende (sprinkhanen) maag.

Recept Salade met biefstuk en chocola
 
Bewaar Print
Voorbereiding
15 minuten
Bereiding
30 minuten
Totaal
45 minuten
 
Een heerlijke rijk gevulde salade met gemarineerde rode biet, sappige sinaasappel, walnoten en gebakken of gegrilde biefstuk. De Parmezaanse kaas is optioneel, maar smaakt wel lekker in samenhang met de bittere chocola.
Auteur: Yvette Jaarsma
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Italiaans
Aantal personen: 2
Ingrediënten
  • 200 gram gemengde sla
  • 2 biefstukken van circa 125 gram
  • 20 gram pure chocola (liefst minstens 70 procent cacao)
  • 50 gram walnoten, in stukjes
  • 1 sinaasappel
  • 1 rauwe biet
  • 50 ml droge sherry
  • 50 ml rijstazijn
  • 1 el suiker
  • 1 el olijfolie
  • 1 el balsamico azijn
  • 50 gram geraspte Parmezaanse kaas (optioneel)
Bereidingswijze
  1. Schil de biet en snijd hem in partjes
  2. Kook de partjes biet in ruim water in circa 30 minuten gaar
  3. Giet de biet af en doe ze in een kom
  4. Verwarm de rijstazijn met de sherry en suiker circa 5 minuten in dezelfde pan tot alle suiker is opgelost en je een dikke marinade hebt
  5. Doe de partjes biet weer terug in de pan en schep goed door de marinade
  6. Pel de sinaasappel en verwijder de witte vliesjes
  7. Gril of bak de biefstukken mooi rosé en laat 5 minuten rusten onder aluminiumfolie
  8. Snijd dan in mooie plakken
  9. Leg de sla op een mooi groot bord
  10. Maak een dressing van de balsamico azijn met de olijfolie
  11. Hussel deze door de sla
  12. Verdeel de partjes sinaasappel en biet over de salade
  13. Leg ook de biefstuk plakken op de salade
  14. Bestrooi de salade met de walnoten
  15. Schaaf er tenslotte nog de chocolade overheen
  16. Optioneel: bestrooi nog met de Parmezaanse kaas
3.5.3208

Delen

  • WhatsApp
  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • LinkedIn
  • Tumblr
  • E-mail

Gerelateerd

Filed Under: Hoofdgerechten, Italiaanse recepten, Makkelijke recepten Tagged With: Balsamicoazijn, Biefstuk, Chocolade, Olijfolie, Parmezaan, Rijstazijn, Rode Biet, Sherry, Sinaasappel, Sla, Walnoot

Zoeken

Previous Post: « Recept Gepocheerd ei uit magnetron
Next Post: Recept Salade met forel, avocado en radijs »

Reader Interactions

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel het recept:  

Primary Sidebar

Yvette is CurlsCulinair

Foodblog zonder saaie recept beschrijvingen. Het is mijn ontdekkingsreis naar nieuwe of vergeten ingrediënten en diverse kooktechnieken. Hier deel ik de hoogte- en dieptepunten in mijn keuken.
Meer over mij..




Kijk ook eens naar deze CurlsCulinair recepten

Recept Coquille met pompoen

Recept Coquille met pompoen

Recept rode biet salade met biefstuk en crumble

Recept rode biet salade met biefstuk en crumble

Recept Biefstuk met peperroomsaus

Recept Biefstuk met peperroomsaus

Kip met Jamaicaanse saus

Kip met Jamaicaanse saus

Recept tonijncarpaccio

Recept tonijncarpaccio

Recept Kip Kerrie met champignons

Recept Kip Kerrie met champignons

Recept Gepofte knoflook

Recept Gepofte knoflook

Recept Italiaans vispakketje uit de oven

Recept Italiaans vispakketje uit de oven

Recept Mexicaans gehaktgerecht met bloemkoolrijst

Recept Mexicaans gehaktgerecht met bloemkoolrijst

Recept Groentetaart

Recept Groentetaart




Wat eten we vandaag?

  • koolhydraatarme recepten
  • gezonde recepten
  • leuke recepten
  • makkelijke recepten
  • vegetarische recepten

Footer

Instagram

  • 21 years together! I love you!! ❤️❤️❤️❤️
  • Avondmaaltijd van gisteravond. Griekse pita met salade en geroosterde runderworstjes. En uiteraard met tzatziki. Can’t live without it! Link in bio. 
#foodie #delicious #foodblog #greecefood #worst #meat #foodpics #greeksalad #makkelijkemaaltijd
  • Epic hamburger day!!! Cheddar, gebakken ui, tomaat en een gebakken ei on top! Dit is echt the bomb! Link in bio. 
#delicious #hamburger #meat #epicburger #foodie #foodpics #foodblog #cheatday #americanfood #junkfood
  • Mmmmm! Een bagel met een hamburger, mozzarella, pesto en tomaat. Life ain’t get any better! Link in bio. 
#burger #foodie #foodpics #meat #bagel #italianfood #delicious #italiaansekeuken
  • Spies van ossenhaas! Bij @devierbroers ! Moet kunnen op maandag! #meat #ossenhaas #bbq #uiteten #rund # foodblog #foodpics
  • Deze koolhydraatarme hartige taart is perfect voor skinny dagen. Heel makkelijk en lekker vega. Link in bio. 
#vegetarianrecipes #koolhydraatarmerecepten #ei #makkelijkemaaltijd #foodblog #foodpics #foodie #vegetarisch #healthyfood
  • Met dit lenteweer wil ik heerlijk buiten eten. Deze carpaccio van tonijn is heel makkelijk klaar te maken en super lekker. Link in bio. 
#makkelijkemaaltijd #foodie #foodpics #foodblog #carpaccio #tuna #tonijncarpaccio #koolhydraatarmerecepten #koolhydraatarm

Offline ben ik Yvette Jaarsma en verslaafd aan lekker eten en drinken. Dagelijks sta ik in de keuken om recepten te testen en verslind food magazines en kookboeken op zoek naar inspiratie. Lees verder…

mytaste.nl

Ook interessant:

  • Paella recept
  • Cake recept
  • Pannenkoeken recept
  • Pompoensoep recept
  • Salade geitenkaas
  • Zandkoekjes

Ingrediënten

Appel Balsamicoazijn Bloem Bosui Boter Champignons Chilipoeder Citroen Citroensap Ei Feta Garnaal Gember Griekse Yoghurt Groentebouillon Honing Kip Knoflook Komkommer Koriander Kristalsuiker Lente-ui Limoen Melk Mosterd Olijfolie Oregano Paprika Paprikapoeder Parmezaan Peterselie Rode Peper Rode Ui Rundergehakt Sjalot Sla Sojasaus Tomaat Ui Vissaus Walnoot Witte Ui Witte Wijn Wortel Zonnebloemolie

Contact gegevens

Over mij

Adverteren

Contact

Site index

Copyright © 2022 · Foodie Pro Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in

loading Annuleren
Bericht niet verstuurd - controleer je e-mailadres!
E-mail-controle mislukt, probeer het opnieuw
Helaas, je blog kan geen berichten per e-mail delen.