• Skip to primary navigation
  • Skip to content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Foodblog CurlsCulinair

kook, proef, eet en smul | Recepten met en twist

  • Home
  • Voorgerechten
  • Hoofdgerechten
  • Bijgerechten
  • Nagerechten
  • Meer over…
    • Ingrediënten zoeken
    • Kookboeken en meer
    • Koolhydraatarme recepten
    • Gezonde recepten
    • Leuke recepten
    • Vegetarische recepten
    • Makkelijke recepten
    • Over mij
  • Nav Social Menu

Home » Hoofdgerechten » Recept Salade met forel, avocado en radijs

Recept Salade met forel, avocado en radijs

2 juli 2016 By Yvette Jaarsma 3 Comments

Recept Salade met forel, avocado en radijs

Afstudeerfrustraties

De afgelopen tijd was het stress in huize CurlsCulinair. En dit keer niet in de keuken, maar achter de computer. Ik heb het hier over afstudeerfrustratie van een student in deeltijd. De mister is namelijk al vier jaar in het bezit van een studentenpas en bikkelt in de avonduren hard door om naast zijn werk een studie af te ronden. Ik heb echt respect voor alle deeltijdstudenten. Als een voltijdstudent klaar is met colleges gaan de voetjes van de vloer en de biertap open. Deeltijders moeten dan pas beginnen met de studie. Niks geen bier of kroeg, nee, de boeken moeten na het avondeten gewoon worden geopend. Normaal is een scriptie schrijven al een hel, laat staan als je 480 uur naast je werk aan dit boekwerk moet besteden. Ik heb mijn liefde nog nooit zo hard zien zwoegen en zweten. Hij was in staat om het hele document ritueel te verbranden. Voor alle lezers met een afgeronde studie zal dit vast een feest van herkenning zijn. Om goed te presteren is powerfood onontbeerlijk. Een extra portie vitamientjes is dan ook je beste vriend. Deze salade bevat krachtpatsers zoals avocado, sla, radijsjes en vis. Kun je er even weer tegenaan. Nu nog een middeltje vinden tegen de stress.

4.0 from 1 reviews
Recept Salade met forel, avocado en radijs
 
Bewaar Print
Voorbereiding
10 minuten
Bereiding
15 minuten
Totaal
25 minuten
 
Een fris en gezond hoofdgerecht met geroosterde sla, radijsjes en een mousse van avocado met ansjovis. De warme gerookte forel geeft een ziltige tegenhanger aan het frisse van de groenten. Lekker met stikbrood met gezouten boter.
Auteur: Yvette Jaarsma
Gang: Bijgerecht
Keuken: Hollands
Aantal personen: 2
Ingrediënten
  • 1 avocado
  • 75 ml karnemelk
  • 2 ansjovisfilets
  • 1 teen knoflook, fijngehakt
  • 1 el platte peterselie, fijngehakt
  • Sap van 1 limoen
  • 1 bosui, fijngehakt
  • Peper
  • 8 radijsjes
  • 2 kropjes little gem sla
  • 125 gram gerookte forel
Bereidingswijze
  1. Verwarm de oven op 180 graden
  2. Pureer de avocado met de karnemelk, peterselie, ansjovis, snuf peper, bosui, knoflook en limoensap tot mousse
  3. Snijd de kropjes sla in drie parten
  4. Rooster ze in een droge koekenpan twee minuten op de snijkant en draai ze dan om
  5. Rooster ze vervolgens twee minuten op de andere kant tot ze licht geblakerd zijn
  6. Snijd de forel in grove stukken
  7. Leg op aluminiumfolie en vouw dicht tot luchtdicht pakket
  8. Zet 5 minuten in de oven
  9. Verdeel de avocado mousse in tweeën en schep op de twee borden
  10. Leg op elk bord drie sla parten
  11. Snijd de radijsjes in plakjes en leg bij de sla
  12. Verdeel de forel ook in tweeën en leg op de sla
  13. Lekker met stokbrood met gezouten boter
3.5.3208

Delen

  • WhatsApp
  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • LinkedIn
  • Tumblr
  • E-mail

Gerelateerd

Filed Under: Hollandse recepten, Hoofdgerechten, Makkelijke recepten Tagged With: Ansjovis, Avocado, Bosui, Forel, Karnemelk, Knoflook, Limoen, Little Gem, Peterselie, Radijs

Zoeken

Previous Post: « Recept Salade met biefstuk en chocola
Next Post: Recept Wortelpaté »

Reader Interactions

Comments

  1. Ad

    2 juli 2016 at 09:50

    Wat heb je dat mooi onder woorden gebracht Yvette.
    Recept klinkt ook niet verkeerd trouwens
    Groetjes,
    Ad

    Beantwoorden
  2. Piet

    16 december 2020 at 16:27

    Graag noteren voor je nieuwsbrief, ziet er goed uit👍

    Beantwoorden
    • Yvette Jaarsma

      25 december 2020 at 16:06

      Hoi Piet! Fijne kerstdagen, helaas verstuur ik geen nieuwsbrieven meer, maar fijn dat je mijn site zo leuk vindt. Groet, Yvette

      Beantwoorden

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel het recept:  

Primary Sidebar

Yvette is CurlsCulinair

Foodblog zonder saaie recept beschrijvingen. Het is mijn ontdekkingsreis naar nieuwe of vergeten ingrediënten en diverse kooktechnieken. Hier deel ik de hoogte- en dieptepunten in mijn keuken.
Meer over mij..




Kijk ook eens naar deze CurlsCulinair recepten

Filodeegrolletjes met biet en appel

Filodeegrolletjes met biet en appel

Recept Biefstuk met soja mayonaise

Recept Biefstuk met soja mayonaise

Recept Chocolate chip cookies

Menu 5 keer chocola

Recept ricotta met paprika

Recept ricotta met paprika

Recept Andijviesalade met zalm

Recept Andijviesalade met zalm

Recept Salade met geitenkaas

Menu 5 keer Frans

Kalfsschnitzel in Ansjovisjus met Antiboise

Kalfsschnitzel in Ansjovisjus met Antiboise

Gezonde appeltaart

Gezonde appeltaart

Recept vijgen met citroensaus

Recept vijgen met citroensaus

Recept Courgette met gehakt ovenschotel

Recept Courgette met gehakt ovenschotel




Wat eten we vandaag?

  • koolhydraatarme recepten
  • gezonde recepten
  • leuke recepten
  • makkelijke recepten
  • vegetarische recepten

Footer

Instagram

  • 21 years together! I love you!! ❤️❤️❤️❤️
  • Avondmaaltijd van gisteravond. Griekse pita met salade en geroosterde runderworstjes. En uiteraard met tzatziki. Can’t live without it! Link in bio. 
#foodie #delicious #foodblog #greecefood #worst #meat #foodpics #greeksalad #makkelijkemaaltijd
  • Epic hamburger day!!! Cheddar, gebakken ui, tomaat en een gebakken ei on top! Dit is echt the bomb! Link in bio. 
#delicious #hamburger #meat #epicburger #foodie #foodpics #foodblog #cheatday #americanfood #junkfood
  • Mmmmm! Een bagel met een hamburger, mozzarella, pesto en tomaat. Life ain’t get any better! Link in bio. 
#burger #foodie #foodpics #meat #bagel #italianfood #delicious #italiaansekeuken
  • Spies van ossenhaas! Bij @devierbroers ! Moet kunnen op maandag! #meat #ossenhaas #bbq #uiteten #rund # foodblog #foodpics
  • Deze koolhydraatarme hartige taart is perfect voor skinny dagen. Heel makkelijk en lekker vega. Link in bio. 
#vegetarianrecipes #koolhydraatarmerecepten #ei #makkelijkemaaltijd #foodblog #foodpics #foodie #vegetarisch #healthyfood
  • Met dit lenteweer wil ik heerlijk buiten eten. Deze carpaccio van tonijn is heel makkelijk klaar te maken en super lekker. Link in bio. 
#makkelijkemaaltijd #foodie #foodpics #foodblog #carpaccio #tuna #tonijncarpaccio #koolhydraatarmerecepten #koolhydraatarm

Offline ben ik Yvette Jaarsma en verslaafd aan lekker eten en drinken. Dagelijks sta ik in de keuken om recepten te testen en verslind food magazines en kookboeken op zoek naar inspiratie. Lees verder…

mytaste.nl

Ook interessant:

  • Paella recept
  • Cake recept
  • Pannenkoeken recept
  • Pompoensoep recept
  • Salade geitenkaas
  • Zandkoekjes

Ingrediënten

Appel Balsamicoazijn Basilicum Bloem Bosui Boter Champignons Chilipoeder Citroen Citroensap Ei Feta Garnaal Gember Griekse Yoghurt Groentebouillon Honing Kip Knoflook Komkommer Koriander Kristalsuiker Lente-ui Limoen Melk Mosterd Olijfolie Oregano Paprika Paprikapoeder Parmezaan Peterselie Rode Peper Rode Ui Rundergehakt Sjalot Sojasaus Tomaat Ui Vissaus Walnoot Witte Ui Witte Wijn Wortel Zonnebloemolie

Contact gegevens

Over mij

Adverteren

Contact

Site index

Copyright © 2022 · Foodie Pro Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in

loading Annuleren
Bericht niet verstuurd - controleer je e-mailadres!
E-mail-controle mislukt, probeer het opnieuw
Helaas, je blog kan geen berichten per e-mail delen.