Afstudeerfrustraties
De afgelopen tijd was het stress in huize CurlsCulinair. En dit keer niet in de keuken, maar achter de computer. Ik heb het hier over afstudeerfrustratie van een student in deeltijd. De mister is namelijk al vier jaar in het bezit van een studentenpas en bikkelt in de avonduren hard door om naast zijn werk een studie af te ronden. Ik heb echt respect voor alle deeltijdstudenten. Als een voltijdstudent klaar is met colleges gaan de voetjes van de vloer en de biertap open. Deeltijders moeten dan pas beginnen met de studie. Niks geen bier of kroeg, nee, de boeken moeten na het avondeten gewoon worden geopend. Normaal is een scriptie schrijven al een hel, laat staan als je 480 uur naast je werk aan dit boekwerk moet besteden. Ik heb mijn liefde nog nooit zo hard zien zwoegen en zweten. Hij was in staat om het hele document ritueel te verbranden. Voor alle lezers met een afgeronde studie zal dit vast een feest van herkenning zijn. Om goed te presteren is powerfood onontbeerlijk. Een extra portie vitamientjes is dan ook je beste vriend. Deze salade bevat krachtpatsers zoals avocado, sla, radijsjes en vis. Kun je er even weer tegenaan. Nu nog een middeltje vinden tegen de stress.
- 1 avocado
- 75 ml karnemelk
- 2 ansjovisfilets
- 1 teen knoflook, fijngehakt
- 1 el platte peterselie, fijngehakt
- Sap van 1 limoen
- 1 bosui, fijngehakt
- Peper
- 8 radijsjes
- 2 kropjes little gem sla
- 125 gram gerookte forel
- Verwarm de oven op 180 graden
- Pureer de avocado met de karnemelk, peterselie, ansjovis, snuf peper, bosui, knoflook en limoensap tot mousse
- Snijd de kropjes sla in drie parten
- Rooster ze in een droge koekenpan twee minuten op de snijkant en draai ze dan om
- Rooster ze vervolgens twee minuten op de andere kant tot ze licht geblakerd zijn
- Snijd de forel in grove stukken
- Leg op aluminiumfolie en vouw dicht tot luchtdicht pakket
- Zet 5 minuten in de oven
- Verdeel de avocado mousse in tweeën en schep op de twee borden
- Leg op elk bord drie sla parten
- Snijd de radijsjes in plakjes en leg bij de sla
- Verdeel de forel ook in tweeën en leg op de sla
- Lekker met stokbrood met gezouten boter
Wat heb je dat mooi onder woorden gebracht Yvette.
Recept klinkt ook niet verkeerd trouwens
Groetjes,
Ad
Graag noteren voor je nieuwsbrief, ziet er goed uit👍
Hoi Piet! Fijne kerstdagen, helaas verstuur ik geen nieuwsbrieven meer, maar fijn dat je mijn site zo leuk vindt. Groet, Yvette