Schuurpapier sandwich
Even heel eerlijk, ik ben geen fan van het strand in de zomer. Als alle Nederlanders massaal in de file naar Zandvoort staan, zit ik liever met een boek in eigen tuin. Want hoe lezen mensen eigenlijk op het strand? Van liggend op je rug lezen krijg je lamme armen en van buikwaarts op je ellebogen steunend krijg je kramp in je nek. En beachballen? Forget it, tussen de ontelbare aantal handdoeken met zweterige mensen zeker. Maak je ook niet echt vrienden mee. En dan al dat zand. Het zit overal op plekken waar het niet moet zitten. Die meegebrachte bammetjes zijn getransformeerd van hippe sandwich tot schuurpapier met een laag gesmolten derrie. Dus nee, ik wil niet naar het strand in de zomer. Herfst, winter, lente geen probleem als het strand bevolkt is door vliegeraars en hondenbezitters. Dan slenter ik langs de zee en drink een drankje in een knusse strandtent. Nee, ik zeg niet waar, anders sta ik alsnog in de file naar het strand. Blijven jullie maar thuis en duik de keuken in voor deze stoofpot met worstjes en venkel. Lekker met knapperig brood om de restjes uit de pan te vegen.
- 4 kalfssaucijzen
- 400 gram witte bonen uit blik, uitgelekt
- 2 venkelknollen, in dunne plakken gesneden
- 2 tenen knoflook, fijngehakt
- 250 gram cherrytomaten
- 100 gram geraspte parmezaanse kaas
- 1 el boter
- 1 grote tl venkelzaad
- 1 grote tl rozemarijn
- Peper
- Zout
- Verhit de boter in een hapjespan
- Snijd de saucijzen in stukjes van 3 cm
- Bak de saucijzen in 10 minuten rondom bruin
- Voeg de knoflook, venkelzaad, rozemarijn, bonen en venkel toe en bak twee minuten mee
- Doe een deksel op de pan en laat alles 10 minuten op zacht vuur smoren
- Voeg dan de cherrytomaten toe en smoor nogmaals 5 minuten
- Breng op smaak met zout en peper
- Lekker met een frisse salade en brood met zeezoutboter
Geef een reactie