Super gezond en makkelijk
Heel wat jaren geleden ging ik in het weekend nog wel eens swingen in de disco. Back in de nineties heette dansen namelijk nog swingen. Als je nu op een feestje voorstelt om te gaan swingen kijken je vrienden je toch wellicht met scheve ogen aan.
Of niet natuurlijk… Het is maar net hoe open je relatie is.
Anyways, dansen doe ik helaas bijna niet meer. Misschien dat ik nog twee keer per jaar de dansvloer onveilig maak met mijn moves, maar daarmee houdt het ook echt wel op.
Ik voel me tussen al dat jonge 16-jarige grut ook niet meer op mijn gemak. Sommige pubers zijn zo behendig qua dansmoves, daar kan ik niet tegenop. Het is dat ik het leeftijdsvoordeel van een glas alcohol heb om de spieren een beetje losser te maken… Want anders leek ik nog het meest op iemand die met zijn billen in een mierenhoop gezeten heeft.
Zet mij maar fijn in de keuken neer. Daar ben ik meer op mijn plaats. Neem nou deze gevulde paprika’s. Altijd een hit aan tafel. Super gezond en heel gemakkelijk voor te bereiden. Ik vulde deze paprika’s met tonijn, maar je kunt ze ook vullen met gerookte kip. Of wat dacht je van vega gehakt?
Serveer met een frisse groene salade en knapperig stokbrood.
- 2 rode paprika’s
- 1 blikje tonijn op water
- 2 rode uien, fijngehakt
- 1 el kappertjes
- 1 el zwarte gehakte olijven
- 1 tl knoflookpoeder
- 1 tl gedroogde oregano
- 1 tl mayonaise
- Peper naar smaak
- Handvol geraspte parmezaanse kaas
- Verwarm de oven op 180 graden
- Snij de paprika’s doormidden en verwijder de zaadlijsten
- Leg ze met de snijkant naar boven in een ovenschaal
- Giet de tonijn af en prak in een kom fijn
- Voeg de kappertjes, olijven, uien, knoflookpoeder, oregano, mayonaise en peper naar smaak toe
- Meng alles goed door elkaar
- Vul de paprika’s met het mengsel
- Strooi er de parmezaanse kaas overheen
- Zet circa 30 minuten in het midden van de oven
- Leg op elk bord twee paprika helften
Ina
Ik ben op dieet en heb veel plezier aan dit gerecht. Het verveelt namelijk nooit. Bedankt Yvette!
Yvette Jaarsma
Ik ben zelf ook dol op dit gerecht. Heerlijk ook als je inderdaad op dieet bent. Groet, Yvette