Rock bitch
Muzikaal kun je mij toch echt jammer genoeg niet noemen. Had me namelijk zo gaaf geleken om volle zalen te trekken. Maar helaas klink ik als een oude kraai met verkoudheid, dus dat gaat het ‘m niet worden. Dan maar stiekem meezingen met artiesten die wel gezegend zijn met een gouden keel.
Neem nu de Amerikaanse zangeres Beth Hart. Deze ruige rockchick heeft echt een dijk van een stem. Ik zag haar bij een live opname van radioshow Muziekcafé in de Vorstin in Hilversum, en kippenvel all over. Met haar rauwe stem zong ze oprecht over liefde en vriendschap, maar ook dood en verderf kwamen aan bod. Ik zou het omschrijven als Amerikaanse blues meets rebelse rock. De mister was in elk geval opgelucht dat ik niet ineens rebels met een piercing of grote tattoo naast hem in bed kroop.
Na een concert van Beth Hart wil je deze Sloppy Joe’s eten. Dit zachte witte bolletje met gehakt in tomatensaus is ontstaan in de twintiger jaren van de vorige eeuw. Sloppy Joe was een verzamelnaam voor goedkope eethuisjes die simpele gerechten serveerden. En simpeler dan deze dish kan bijna niet. Serveer er een frisse groene salade bij. Maar als dat te gezond is, laat je het lekker zitten.
- 350 gram rundergehakt
- 400 ml tomatensaus
- 1 el ketchup
- 1 el worcestersaus
- 1 tl tabasco
- 1 tl mosterd
- 1 el basterdsuiker
- 1 ui, fijngesnipperd
- 1 teen knoflook, fijngehakt
- 1 groene paprika, in kleine stukjes gesneden
- 1 grote tl gedroogde oregano
- Olijfolie
- 4 witte zachte bolletjes
- Giet een scheut olijfolie in een grote pan en voeg het gehakt, ui en knoflook toe
- Maak het gehakt los met een vork en bak het samen met de ui en knoflook in circa 10 minuten op middelhoog vuur bruin
- Voeg dat de paprika, tomatensaus, ketchup, worcestersaus, tabasco, mosterd, bruine suiker en oregano toe
- Laat zonder deksel 30 minuten op laag vuur pruttelen
- Snij vier witte bolletjes open en verdeel het gehakt over de bolletjes
Geef een reactie