Romantiek bij uitstek
Het is misschien wel een van de meest romantische film scènes ever… Ik heb het hier over de scene waarin Lady en haar Vagebond samen van een bord spaghetti genieten. Walt Disney was was vast in en romantische bui toen hij deze scene bedacht. Samen delen ze namelijk per ongeluk een sliert spaghetti en dat eindigde in een verlegen kus op de hondensnoet.
Vind ik dus romantiek bij uitstek. Net als zelfgeplukte bloemen uit het plantsoen die je partner spontaan meeneemt. Mag dan wel niet, I know, maar romantisch is het wel. Net als samen in de regen lopen onder een grote paraplu. Da’s toch veel minder cliché dan eten bij kaarslicht en het verplichte cadeau op valentijnsdag!
Ach, wat romantiek is moet iedereen uiteraard voor zichzelf bepalen. Als je dit gerecht echter een keer gaat maken probeer het dan gewoon eens uit. Begin elk aan een kant van een spaghettisliert en let the magic happen.
Serveer er een frisse groene salade bij en eventueel een mandje knapperig brood. Lekker met een glas rode wijn voor nog meer romantiek aan tafel.
- 1 blik tomatenpolpa
- 300 gram rundergehakt
- 1 ei
- 2 tenen knoflook, heel fijn gehakt
- 1 ui, heel fijn gesnipperd
- 1 tl knoflookpoeder
- 1 tl gedroogde oregano
- 50 gram gorgonzola, in kleine stukjes gesneden
- 150 gram spaghetti
- Peper
- Olijfolie
- Meng het gehakt met de oregano, ui, knoflook en ei tot een egaal mengsel
- Vorm er balletjes zo groot als een pingpongbal van
- Druk in elk balletje twee stukjes gorgonzola en vouw het gehakt er weer over zodat de kaas bedekt is
- Zet eventueel 30 minuten in de koelkast om op te laten stijven
- Verhit een scheut olijfolie in een pan en braadt de gehaktballen rondom bruin aan
- Giet de tomatenpulpa in de pan en wentel de gehaktballen door de saus
- Breng op smaak met peper en het knoflookpoeder
- Laat 15 minuten sudderen op laag vuur
- Kook ondertussen de spaghetti volgens de gebruiksaanwijzing gaar
- Giet de pasta af en verdeel over twee diepe borden
- Leg op elk bord de helft van de gehaktballen en schep er een royale portie saus over heen
- Verkruimel nog een beetje gorgonzola over het geheel
- Serveer er een frisse salade met komkommer en cherrytomaten bij
Geef een reactie