Gezonde snack
Hebben jullie koningsdag weer overleefd of ben je toch stiekem een beetje aan het bijkomen van alle oranjebittertjes en biertjes die je wellicht genuttigd hebt. Elk jaar vind ik het weer een feest. Lekker zwieren door de stad, foute broodjes eten en blijven hangen bij dat ene leuke bandje op de hoek van de straat.
Ik zelf ben eigenlijk niet zo van het verkleden. Dat is elk jaar weer een doorn in het oog van mijn vriendin die als een ware oranje paradijsvogel het strijdveld betreedt. Dan maar een geleende boa om mijn nek om niet helemaal uit de (oranje) toon te vallen.
Na een paar uur hossen krijg ik toch wel trek. Meestal duiken we dan een tapastent in of halen we een grote bak Thaise curry. Zijn we toch nog een beetje gezond bezig.
Voor de liefhebbers van snackfood zoals pizza, hotdogs en patat heb ik deze leuke variant bedacht op snackfood nummer 1: het broodje hamburger. Helemaal niet moeilijk en veel lekkerder dan de de hamburger van de snackbar.
Serveer met veel atjar en eventueel wat komkommer voor een fris accent.
Deze hamburger is ook een echte krachtpatser voor wie er niet genoeg van kan krijgen.
- 1 eendenborst filet
- 4 el ketjap manis
- 1 teen knoflook, fijngehakt
- 1 chilipeper, zaadjes verwijderd en fijngehakt
- 1 el sesamzaadjes
- 4 gestoomde broodjes (diepvries bij de toko)
- 100 gram taugé
- 4 el atjar
- Verwarm de oven op 150 graden
- Kerf de eend aan de velkant een paar keer in met een scherp mes
- Meng de ketjap, chilipeper, knoflook en sesamzaadjes in een kom door elkaar
- Leg de eend met de velkant naar beneden in een ovenschaal
- Giet de marinade over de eend
- Dek de schaal af met aluminiumfolie
- Zet anderhalf uur in de oven
- Trek de eend dan met twee vorken uit elkaar
- Meng de kleine stukken eend goed met het vocht uit de schaal
- Zet nog 15 minuten afgedekt terug in de oven
- Stoom de broodjes in 5 minuten in een stoommand klaar
- Blancheer de taugé circa 1 minuut in kokend water
- Snij de broodjes open en vul ieder broodje met een lepel atjar, taugé en een kwart van de pulled duck
- Serveer er eventueel plakjes komkommer en kroepoek bij.
Geef een reactie