• Skip to primary navigation
  • Skip to content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Foodblog CurlsCulinair

kook, proef, eet en smul | Recepten met en twist

  • Home
  • Voorgerechten
  • Hoofdgerechten
  • Bijgerechten
  • Nagerechten
  • Meer over…
    • Ingrediënten zoeken
    • Kookboeken en meer
    • Koolhydraatarme recepten
    • Gezonde recepten
    • Leuke recepten
    • Vegetarische recepten
    • Makkelijke recepten
    • Over mij
  • Nav Social Menu

Home » Hoofdgerechten » Recept Stoofvlees met wortel en pastinaak

Recept Stoofvlees met wortel en pastinaak

25 mei 2017 By Yvette Jaarsma Laat een reactie achter

Recept Stoofvlees met wortel en pastinaak

Drie sterren culinair

Halleluja, eindelijk was het zover. De poorten van het mekka van culinair minnend Nederland opende voor mij haar deuren. Ik heb het hier natuurlijk over drie sterren restaurant de Librije in Zwolle waar meesterchef Jonnie Boer samen met zijn vrouw Therese de scepter zwaait. Hier had ik jaren naar uitgekeken.

Lichtelijk nerveus streken we met eveneens bourgondische vrienden neer in de lounge. Vier glazen champagne graag!
De menukaart werd gebracht en unaniem kozen we voor het zeven gangen menu inclusief wijnarrangement. Van deze zeven gangen mocht je er vier zelf uitkiezen en de andere drie waren qua ingrediënten een verrassing van Jonnie en zijn crew.

Terwijl we vergenoegend om ons heen keken, genoten we alvast van een aantal tongstrelende amuses. Eenmaal aan tafel werden we verrast door kleine kunstwerkjes van gerechten. Jonnie Boer is werkelijk een ware Picasso in de keuken. Het ene gerecht was bijna nog mooier dan het andere. En dan de bijpassende wijnen… Alsof er bij elke gang een engeltje op je tong piest, zo verschrikkelijk lekker. Daar wilden we meer van. Eenmaal uitgegeten betekende namelijk in ons geval niet uitgedronken. Dat we er 25 euro per glas voor moesten betalen deerde ons niet op dat moment. We zaten in een culinaire achtbaan van euforie.

Omdat ik het pand niet wilde verlaten zonder een foto met de chef, trok ik de stoute schoenen aan. Brutalen hebben immers de halve wereld. Breed glimlachend stonden we vervolgens gebroederlijk alle vier naast Jonnie en Therese. De iPhone maakte overuren. Maar mooi dat dit moment is vastgelegd. Ik kon met een gerust hart richting huis.

Ga sparen lieve lezers, want DIT WIL JIJ OOK! Ik kom terug Jonnie, wanneer weet ik niet, waarschijnlijk als de spaarpot weer gevuld is.
Nu maar even weer gewoon doen. Deze stoofpot van rund met wortel en pastinaak is daar uiterst geschikt voor. Middagje laten pruttelen en opdienen met aardappels en sla. Vind Jonnie ook vast lekker.

Meer stoofpotten maken? Deze sukade stoofpot met abdijbier of Indische stoofpot met hoisin en sherry zijn ook niet te versmaden.

Recept Stoofvlees met wortel en pastinaak
 
Bewaar Print
Voorbereiding
15 minuten
Bereiding
300 minuten
Totaal
5 uren 15 minuten
 
Een heerlijk geurende stoofpot met pastinaak en wortel. Eet er friet bij en een frisse groene salade.
Auteur: Yvette Jaarsma
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Hollands
Aantal personen: 4
Ingrediënten
  • 700 gram magere riblappen
  • 1 blikje tomatenpuree
  • 4 kleine rode uien, gesnipperd
  • 2 laurierblaadjes
  • 3 el gedroogde peterselie
  • 3 el gedroogde tijm
  • 1 fles goede rode wijn
  • Warm water
  • Klontje boter
  • 400 gram wortels, geschild en in vingerdikke repen gesneden
  • 400 gram pastinaken, geschild en in vingerdikke repen gesneden
Bereidingswijze
  1. Smeer het vlees in met de tomatenpuree
  2. Braad het vlees aan beide kanten bruin
  3. Voeg de uien toe samen met de wijn en de kruiden
  4. Giet er zoveel warm water bij als nodig tot het vlees onder staat
  5. Breng aan de kook
  6. Zet het vuur dan heel laag en laat vijf uur stoven
  7. Haal het vlees uit de pan en leg op een snijplank
  8. Trek het vlees uit elkaar
  9. Pocheer de wortels en pastinaak tien minuten in het kookvocht van het vlees
  10. Haal dan uit de pan en leg bij het vlees op de plank
  11. Kook het vocht tot de helft in op hoog vuur
  12. Zet het vuur dan wederom laag en voeg het vlees toe
  13. Laat tien minuten zacht pruttelen en voeg de laatste vijf minuten de groenten toe
  14. Serveer met friet en een frisse groene salade
3.5.3226

 

Delen

  • WhatsApp
  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Google
  • LinkedIn
  • Tumblr
  • E-mail

Gerelateerd

Gearchiveerd onder:Hollandse recepten, Hoofdgerechten Gelabeld met:Boter, Laurier, Pastinaak, Peterselie, Rode Ui, Rode Wijn, Runderriblappen, Tijm, Tomatenpuree, Wortel

Zoeken

Previous Post: « Cake recept met chocola en zeezout karamel
Next Post: Kipgerecht Kip piri piri »

Reader Interactions

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel het recept:  

Primary Sidebar

Yvette is CurlsCulinair

Foodblog zonder saaie recept beschrijvingen. Het is mijn ontdekkingsreis naar nieuwe of vergeten ingrediënten en diverse kooktechnieken. Hier deel ik de hoogte- en dieptepunten in mijn keuken.
Meer over mij..




Kijk ook eens naar deze CurlsCulinair recepten

Recept Bobotie met snijbonensalade

Recept Bobotie met snijbonensalade

Soep van doperwten met pompoenpitten

Soep van doperwten met pompoenpitten

Recept Ei caprese

Recept Ei caprese

Kalfschnitzel met balsamicojus

Kalfsschnitzel met balsamicojus

Recept Frikadel Pan

Recept Frikadel Pan

Gevulde aubergine met feta en spinazie

Aubergine met feta en spinazie

Gestoofde kalfswangen met hutspot

Gestoofde kalfswangen met hutspot

Recept Burger kipkerrie

Recept Burger kipkerrie

Peer met bacon en kaas

Peer met bacon en kaas

Recept Italiaanse salade met geroosterde groenten

Recept Italiaanse salade met geroosterde groenten




Wat eten we vandaag?

  • koolhydraatarme recepten
  • gezonde recepten
  • leuke recepten
  • makkelijke recepten
  • vegetarische recepten

Footer

Instagram

  • Mmmmm! Pollo tonnato! Lekker als makkelijk voorgerecht en tegelijkertijd ook sjiek! Link in bio. *
*
#makkelijkemaaltijd #leukerecepten #foodstyle #pollotonnato #kip #foodblog #foodie #italianfood
  • Op deze koude dag lust ik wel een lekkere warme soep als lunch. Deze bloemkool/kaas soep is dan perfect! Link in bio. *
*
#makkelijkemaaltijd #leukerecepten #comfortfood #foodstyle #eenpansgerecht #foodie #foodblog #foodpics #soup #vegetarianrecipes #vegetarisch #bloemkoolsoep
  • Comfortfood op z’n best!!! Romige garnalen met spinazie en kaas uit 1 pan. Lepel erbij en ik ben een happy camper😋😋😋. Link in bio. *
*
#makkelijkemaaltijd #comfortfood #garnalen #foodstyle #leukerecepten #spinazie #foodie #foodpics #foodblog #eenpansgerecht
  • Mmmm! Pizza! Maar dan met een bodem van Turks brood. Lekker om te delen als lunch! Link in bio. *
*
#makkelijkemaaltijd #pizza #foodstyle #foodie #foodblog #turksbrood #leukerecepten
  • Een heerlijke burger met hummus en feta! Weer eens wat anders! Moet je proberen! Link in bio! *
*
#foodstyle #foodie #foodblog #foodpics #burger #meat #hamburger #hummus #hummusaddict
  • In januari mag het ook feest op je bord zijn. Deze zalmbonbon is gevuld met ricotta en bieslook😋. Heerlijk! Link in bio. *
*
#makkelijkemaaltijd #koolhydraatarm #zalmbonbon #zalm #foodblog #foodpics #foodie #ricotta #foodstyle
  • Lekker gezond en koolhydraatarm! Deze ovenschotel met gehakt, courgette en feta is heerlijk op deze koude dagen! Link in bio! *
*
#koolhydraatarm #ovenschotel #foodie #foodpics #foodblog #meat #makkelijkemaaltijd #comfortfood

Offline ben ik Yvette Jaarsma en verslaafd aan lekker eten en drinken. Dagelijks sta ik in de keuken om recepten te testen en verslind food magazines en kookboeken op zoek naar inspiratie. Lees verder…

mytaste.nl

Ook interessant:

  • Paella recept
  • Cake recept
  • Pannenkoeken recept
  • Pompoensoep recept
  • Salade geitenkaas
  • Zandkoekjes

Ingrediënten

Appel Balsamicoazijn Basilicum Bloem Bosui Boter Champignons Chilipoeder Citroen Citroensap Ei Feta Garnaal Gember Griekse Yoghurt Groentebouillon Honing Kip Knoflook Komkommer Koriander Kristalsuiker Lente-ui Limoen Melk Mosterd Olijfolie Oregano Paprika Paprikapoeder Parmezaan Peterselie Rode Peper Rode Ui Rundergehakt Sjalot Sojasaus Tomaat Ui Vissaus Walnoot Witte Ui Witte Wijn Wortel Zonnebloemolie

Contact gegevens

Over mij

Adverteren

Contact

Site index

Copyright © 2019 · Foodie Pro Theme On Genesis Framework · WordPress · Log in

x sluiten

Volg mij op Instagram voor nog meer leuke recepten!

Volg mij op Instagram
loading Annuleren
Bericht niet verstuurd - controleer je e-mailadres.
E-mail-controle mislukt, probeer het opnieuw
Helaas, je blog kan geen berichten per e-mail delen.