Bloopers
Iedereen maakt wel een een blunder en die kunnen variëren van een klein blosje op de wangen tot diep schaamrood op de kaken. In de laatste categorie valt bijvoorbeeld dat je een hard ruikend geluid maakt op de eerste date met een potentiële liefde. Of roddelen over een persoon terwijl diegene net achter je staat en dus alles heeft gehoord. Geen fijne situatie. Gelukkig komt dat niet dagelijks voor en maak ik vooral kleine blunders.
Ook de keuken is niet geheel blunderproof. Zo goot ik eens soep door een zeef en vergat daar even een pan onder te zetten. Daar ging een uur zwoegen en zweten door de gootsteen. Of een afbakbrood in plastic vanwege plaatsgebrek in de oven leggen en ’s avonds de oven verwarmen. Dat brood kon ik dus wel vergeten. Los van het feit dat gesmolten plastic zich erg moeilijk laat verwijderen. Dat betekende opnieuw een uur zwoegen en zweten. Deze Surinaamse kippannetjes zijn makkelijk te maken en kunnen bijna niet fout gaan. Je kunt ze al van te voren maken en ’s avonds afbakken in de oven. Stressvrij en ook gezellig voor je gasten!
Ps: als je geen kleine pannetjes hebt zoals op de foto, kun je ook 1 grote ovenschaal (met deksel) gebruiken.
- 500 gram kipfilets in kleine stukjes gesneden
- 400 ml kokosmelk
- 2 el vissaus
- 4 grote el pindakaas
- 2 uien, gesnipperd
- 2 tenen knoflook, fijngehakt
- 400 gram pompoenblokjes
- 200 gram sperziebonen
- 2 eieren
- Peper
- Zout
- Olijfolie
- Handvol pinda's (eventueel)
- Handvol kant en klare gebakken uitjes (eventueel)
- Verwarm de oven op 170 graden
- Verhit een scheut olijfolie in een wok of grote hapjespan
- Bak de ui en knoflook een paar minuten aan
- Voeg de kip toe en bak circa vier minuten rondom bruin
- Voeg de kokosmelk, vissaus en pindakaas toe
- Roer goed door elkaar en laat zachtjes pruttelen
- Voeg de pompoen en sperziebonen toe en hussel door de kip
- Laat circa 5 minuten op laag vuur koken
- Verdeel alles over 4 schaaltjes waar een deksel op past of 1 grote ovenschaal met deksel
- Zet de pannetjes met deksel erop of ovenschaal met deksel 25 minuten in de oven
- Kook de eieren in 8 minuten hard
- Haal ze er dan uit en verwijder de deksel(s) en leg op elk pannetje wat pinda's en gebakken uitjes
- Zet nog 5 minuten terug in de oven
- Snijd de eieren in 8 kwarten
- Verdeel de eieren over de pannetjes of schaal en dien op.
- Lekker met roergebakken spinazie en rijst
Geef een antwoord