• Skip to primary navigation
  • Skip to content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Foodblog CurlsCulinair

kook, proef, eet en smul | Recepten met en twist

  • Home
  • Voorgerechten
  • Hoofdgerechten
  • Bijgerechten
  • Nagerechten
  • Meer over…
    • Ingrediënten zoeken
    • Kookboeken en meer
    • Koolhydraatarme recepten
    • Gezonde recepten
    • Leuke recepten
    • Vegetarische recepten
    • Makkelijke recepten
    • Over mij
  • Nav Social Menu

Home » Hoofdgerechten » Recept Tarbot met basilicumsaus

Recept Tarbot met basilicumsaus

22 september 2016 By Yvette Jaarsma Leave a Comment

Recept Tarbot met basilicumsaus

Culinaire confrontatie met de visboer

Tijdens mijn wekelijkse rondje Sligro stuitte ik bij de visboer op tarbot. Even voor de duidelijkheid: de tarbot is een straalvinnige vis uit de familie van tarbotachtigen, orde platvissen. Daar wilde ik wel een gerecht mee maken. Ik vroeg de visboer om twee filets, maar blijkbaar was hij met het verkeerde been uit bed gestapt, want hij verkocht er alleen vier en anders niet. Nu kunnen de mister en ik wel twee filetjes per persoon op dus daar had die chagrijn mazzel mee. Met of zonder huid, vroeg hij mij. Ik vertelde dat ik een recept in mijn hoofd had en graag de filets zonder huid wilde meenemen. “En croute?”, testte hij mijn culinaire kennis. Gelukkig wist ik dat dit betekent dat je de vis in bladerdeeg bereidt. “En papillot”, zei ik terug met een vastberaden blik. Daar had ie niet van terug. Blij reed ik terug naar huis met de kostbare filets in mijn tas. Tis wel een beetje een luxe vis, want bijna 11 euro voor 300 gram is best aan de prijs. Je kunt ook tilapia- of pangasiusfilets kopen. Stuk goedkoper en een prima alternatief. De saus met basilicum is heerlijk romig en rijk aan smaak. Serveer er een frisse salade van venkel en sinaasappel bij en jouw Italiaanse maaltijd is compleet.

Recept Tarbot met basilicumsaus
 
Bewaar Print
Voorbereiding
20 minuten
Bereiding
30 minuten
Totaal
50 minuten
 
Een heerlijk chique visgerecht met tarbot. Je kunt ook pangasius- of tilapiafilet kopen. Dat scheelt enorm in de prijs. De saus is romig en fris door de basilicum. Lekker met een venkel/sinaasappel/olijven salade en gebakken aardappels.
Auteur: Yvette Jaarsma
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Italiaans
Aantal personen: 2
Ingrediënten
En papillot
  • 1 tarbot van 800 gram (vraag de visboer om er vier filets van te maken. Je houdt 300 gram over)
  • 25 gram boter
  • 3 el fijngehakte basilicum
  • 2.5 el crème fraiche
  • 170 ml visbouillon
  • 130 ml witte wijn
  • 1 ui, fijngehakt
Salade
  • 1 venkelknol
  • 1 kleine teen knoflook, heel fijngehakt
  • 2 takjes tijm
  • 125 ml droge witte wijn
  • Olijfolie
  • 1 sinaasappel
  • 2 el zwarte olijven in plakjes
  • 1 teen knoflook
Bereidingswijze
Vis
  1. Doe de boter in een steelpan en laat smelten
  2. Voeg de ui toe en smoor 10 minuten op laag vuur en roer af en toe even door
  3. Voeg de witte wijn en bouillon toe en breng aan de kook
  4. Laat 15 minuten inkoken tot je 1.5 dl vocht overhoudt
  5. Roer er dan de crème fraiche doorheen en laat nog 1 minuut pruttelen
  6. Voeg de basilicum toe en roer nogmaals door
  7. Verdeel de 4 filets over 4 grote stukken bakpapier
  8. Giet over elke filet een kwart van de saus
  9. Knoop de pakketjes dicht met behulp van keukentouw
  10. Verwarm de oven op 180 graden
  11. Zet de vispakketjes 15 minuten in de oven
Venkelsalade
  1. Verhit een scheut olijfolie in een kookpan
  2. Verwijder de buitenste bladeren van de venkelknol
  3. Snijd de venkel horizontaal in hele dunne ringen
  4. Roerbak de venkel enkele minuten in de hete olie
  5. Zet het vuur laag en doe de knoflook erbij
  6. Schep even om
  7. Blus af met de wijn
  8. Leg de takjes tijm op de venkel
  9. Doe de deksel op de pan
  10. Stoof in 30 minuten zacht
  11. Giet af en laat afkoelen
  12. Pel de sinaasappel en snijd in partjes
  13. Voeg samen met de olijven toe aan de venkel
  14. Zet de salade op tafel en zet op elk bord twee pakketjes
3.5.3208

Delen

  • WhatsApp
  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • LinkedIn
  • Tumblr
  • E-mail

Gerelateerd

Filed Under: Hoofdgerechten, Italiaanse recepten, Koolhydraatarme recepten, Leuke recepten Tagged With: Basilicum, Boter, Crème Fraiche, Knoflook, Olijfolie, Olijven, Sinaasappel, Tijm, Ui, Venkel, Visbouillon, Witte Wijn

Zoeken

Previous Post: « Recept Gegratineerde Kabeljauw
Next Post: Recept Aubergine sandwich »

Reader Interactions

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel het recept:  

Primary Sidebar

Yvette is CurlsCulinair

Foodblog zonder saaie recept beschrijvingen. Het is mijn ontdekkingsreis naar nieuwe of vergeten ingrediënten en diverse kooktechnieken. Hier deel ik de hoogte- en dieptepunten in mijn keuken.
Meer over mij..




Kijk ook eens naar deze CurlsCulinair recepten

Recept krabmousse met witvis

Recept krabmousse met witvis

Recept Sloppy Joe

Recept Sloppy Joe

Recept gevulde paprika met gorgonzola

Recept gevulde paprika met gorgonzola

Sukade stoofpot met abdijbier

Sukade stoofpot met abdijbier

Recept Chocolade muffins

Recept Chocolade muffins

Appelmoescake met diverse noten

Appelcake met diverse noten

Indiase bloemkoolsoep met naan

Indiase bloemkoolsoep met naan

Recept Pittige wortelsoep

Recept Pittige wortelsoep

Recept Japanse miso ramen soep

Recept Japanse miso ramen soep

Recept Thaise gehaktballetjes

Recept Thaise gehaktballetjes




Wat eten we vandaag?

  • koolhydraatarme recepten
  • gezonde recepten
  • leuke recepten
  • makkelijke recepten
  • vegetarische recepten

Footer

Instagram

  • 21 years together! I love you!! ❤️❤️❤️❤️
  • Avondmaaltijd van gisteravond. Griekse pita met salade en geroosterde runderworstjes. En uiteraard met tzatziki. Can’t live without it! Link in bio. 
#foodie #delicious #foodblog #greecefood #worst #meat #foodpics #greeksalad #makkelijkemaaltijd
  • Epic hamburger day!!! Cheddar, gebakken ui, tomaat en een gebakken ei on top! Dit is echt the bomb! Link in bio. 
#delicious #hamburger #meat #epicburger #foodie #foodpics #foodblog #cheatday #americanfood #junkfood
  • Mmmmm! Een bagel met een hamburger, mozzarella, pesto en tomaat. Life ain’t get any better! Link in bio. 
#burger #foodie #foodpics #meat #bagel #italianfood #delicious #italiaansekeuken
  • Spies van ossenhaas! Bij @devierbroers ! Moet kunnen op maandag! #meat #ossenhaas #bbq #uiteten #rund # foodblog #foodpics
  • Deze koolhydraatarme hartige taart is perfect voor skinny dagen. Heel makkelijk en lekker vega. Link in bio. 
#vegetarianrecipes #koolhydraatarmerecepten #ei #makkelijkemaaltijd #foodblog #foodpics #foodie #vegetarisch #healthyfood
  • Met dit lenteweer wil ik heerlijk buiten eten. Deze carpaccio van tonijn is heel makkelijk klaar te maken en super lekker. Link in bio. 
#makkelijkemaaltijd #foodie #foodpics #foodblog #carpaccio #tuna #tonijncarpaccio #koolhydraatarmerecepten #koolhydraatarm

Offline ben ik Yvette Jaarsma en verslaafd aan lekker eten en drinken. Dagelijks sta ik in de keuken om recepten te testen en verslind food magazines en kookboeken op zoek naar inspiratie. Lees verder…

mytaste.nl

Ook interessant:

  • Paella recept
  • Cake recept
  • Pannenkoeken recept
  • Pompoensoep recept
  • Salade geitenkaas
  • Zandkoekjes

Ingrediënten

Appel Balsamicoazijn Basilicum Bloem Bosui Boter Champignons Chilipoeder Citroen Citroensap Ei Feta Garnaal Gember Griekse Yoghurt Groentebouillon Honing Kip Knoflook Komkommer Koriander Kristalsuiker Lente-ui Limoen Melk Mosterd Olijfolie Oregano Paprika Paprikapoeder Parmezaan Peterselie Rode Peper Rode Ui Rundergehakt Sjalot Sojasaus Tomaat Ui Vissaus Walnoot Witte Ui Witte Wijn Wortel Zonnebloemolie

Contact gegevens

Over mij

Adverteren

Contact

Site index

Copyright © 2022 · Foodie Pro Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in

loading Annuleren
Bericht niet verstuurd - controleer je e-mailadres!
E-mail-controle mislukt, probeer het opnieuw
Helaas, je blog kan geen berichten per e-mail delen.