Klara is klaar
Vandaag doen we niet zo moeilijk. Ik had nog wat champignons en spinazie left overs in de koelkast liggen. Kaas heb ik altijd in huis, want een dag geen kaas, is een dag niet geleefd. Tartaartje erbij en klaar was deze Klara. Ik heb het bord nog een beetje fancy opgemaakt, want jullie oog wil ook wat, maar hoeft dus niet. Je kunt de tartaartjes bakken of grillen en alleen met de in boter gestoofde champignons serveren. Eventueel met een gebakken aardappeltje erbij. Of beleg een hard bolletje met het vlees en de champignons en spinazie. Doe wat je wilt en leef je uit. Of niet natuurlijk aangezien dit een simpel gerecht is. Staat na het werk in mum van tijd op tafel. Daar houd ik van. December is al druk genoeg nietwaar…
- 2 tartaartjes
- 250 gram champignons
- 75 gram geraspte oude kaas
- 4 witte boterhammen
- 100 gram spinazie
- 3 el roomboter
- 1 ui, fijngehakt
- 2 tenen knoflook, fijngehakt
- Peper
- Zout
- Olijfolie
- Verwarm de oven op 180 graden
- Steek uit vier boterhammen mooie rondjes
- Rooster deze goudbruin in de oven
- Snij de champignons in plakjes
- Smelt twee eetlepels roomboter in een wok of grote hapjespan
- Voeg de ui en knoflook en champignons toe en schep een paar minuten op laag vuur om en om tot de champignons zacht zijn
- Breng op smaak met peper en zout
- Laat de spinazie in een pan slinken en breng op smaak met peper en zout
- Bak de tartaartjes in een scheut olijfolie drie minuten per kant in een koekenpan
- Leg op elk bord een broodrondje en besmeer met de helft van de resterende lepel roomboter
- Leg het andere broodrondje erop
- Verdeel de spinazie over de broodrondjes
- Leg het tartaartje op de spinazie
- Verdeel de champignons over de borden en strooi de kaas er over heen
Geef een reactie