• Skip to primary navigation
  • Skip to content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Foodblog CurlsCulinair

kook, proef, eet en smul | Recepten met en twist

  • Home
  • Voorgerechten
  • Hoofdgerechten
  • Bijgerechten
  • Nagerechten
  • Meer over…
    • Ingrediënten zoeken
    • Kookboeken en meer
    • Koolhydraatarme recepten
    • Gezonde recepten
    • Leuke recepten
    • Vegetarische recepten
    • Makkelijke recepten
    • Over mij
  • Nav Social Menu

Home » Hoofdgerechten » Recept Tempeh met sperziebonen

Recept Tempeh met sperziebonen

15 oktober 2016 By Yvette Jaarsma Laat een reactie achter

Recept Tempeh met sperziebonen

Foodporn

Al bladerend door een magazine stuitte ik op het woord foodporn. Wat moet je jezelf daar eigenlijk bij voorstellen? Het bekt natuurlijk best lekker, in ieder geval beter dan voedselporno of eetporno. Maar het is eigenlijk gewoon een marketingknaller om een gerecht beter te verkopen. De gepresenteerde schotels worden vol van smachtend verlangen in beeld gebracht. Druipend van overdadig vet, glimmende druppels olie en een felle kleurexplosie van groenten. Vervolgens duik je dan met een hongerklop je eigen koelkast in die natuurlijk juist die avond nodig moet worden bijgevuld.

Maar is lezen over eten soms niet leuker dan kijken naar de foto. Al lezend kun je namelijk je fantasie gebruiken om zelf een smeuïg gerecht te bedenken. Hoe vaak lijkt namelijk het uiteindelijke resultaat van je kookkunsten in de verste verte niet op de lustopwekkende foto van het origineel. Maar bijna altijd wordt met het gerecht gesjoemeld. Photoshopje hier en beetje pimpen daar. Niets is immers wat het lijkt. Maar da’s bij echte porno ook zo.

Dit gerecht is lekker vega, mits je de kroepoek van garnaal weglaat uiteraard. Lekkere pittige boontjes en geroosterde Tempeh. Eet er witte rijst bij en eventueel wat groenten in zoet/zuur.

Recept Tempeh met sperziebonen
 
Bewaar Print
Voorbereiding
20 minuten
Bereiding
1 uur 20 minuten
Totaal
1 uur 40 minuten
 
Dit Indonesische gerecht is lekker pittig, maar ook mild door de geroosterde tempeh. De gerechten zijn beide ook zeer geschikt als onderdeel van een rijsttafel. Eet er witte rijst bij en kroepoek voor de niet vegetariërs.
Auteur: Yvette Jaarsma
Aantal personen: 2
Ingrediënten
Tempeh
  • 250 gram tempeh
  • 2.5 el ketjap manis
  • 1.5 el sojasaus
  • 2 el pindakaas
  • 1.5 el ketchup
  • 1 tl korianderpoeder
  • ½ eetlepel azijn

Sajoerbonen
  • 250 gr sperziebonen
  • 1 rode ui
  • 2 teentjes knoflook
  • ½ rode peper
  • 2 cm gember
  • 1 tl sambal
  • ½ tl trassi (garnalenpasta
  • 1 tl laos
  • 1 el rietsuiker
  • 250 ml water
  • ½ bouillonblokje
  • 4 el kokosmelk
  • Sap van ½ limoen
  • Zonnebloemolie
Bereidingswijze
Sajoerbonen
  1. Dop de boontjes
  2. Schil de ui en snipper deze
  3. Hak de knoflook fijn
  4. Snij de peper doormidden, verwijder de zaadjes en snij de peper fijn
  5. Schil de gember en snij in kleine stukjes
  6. Verwarm wat olie in de pan en fruit hier de ui in.
  7. Voeg de peper, gember en knoflook toe en bak kort mee
  8. Voeg de sambal, trassi en de laos toe en roer door
  9. Doe nu de sperziebonen in de pan en bak even kort mee
  10. Schenk 250 ml water in de pan en verbrokkel het bouillonblokje, voeg dit samen met de rietsuiker toe
  11. Breng aan de kook en draai het vuur dan laag en laat de boontjes in zo’n 15 minuten gaar worden
  12. Roer als laatste nog de kokosmelk en het sap van ½ limoen door de saus
  13. Haal de boontjes uit de pan en leg in een schaal
  14. Zet het vuur hoog en laat het vocht verdampen (duurt ongeveer 5 a 10 minuten)
  15. Doe de bonen terug in de pan en schep goed door

Geroosterde tempeh
  1. Snij de tempeh in dunne plakken
  2. Leg ze in een kom
  3. Meng alle ingrediënten voor de marinade door elkaar in een kommetje
  4. Giet de marinade bij de tempeh in de kom
  5. Zorg dat alle plakken goed bedekt zijn
  6. Zet 1 uur of langer in de koelkast om te marineren
  7. Verwarm de oven op 230 graden
  8. Bekleed een bakplaat met bakpapier
  9. Leg de plakken tempeh op het bakpapier
  10. Zet 8 minuten in de oven
  11. Serveer met de bonen, witte rijst en eventueel kroepoek
3.5.3208

Delen

  • WhatsApp
  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Google
  • LinkedIn
  • Tumblr
  • E-mail

Gerelateerd

Gearchiveerd onder:Chinese recepten, Gezonde recepten, Hoofdgerechten, Leuke recepten Gelabeld met:Azijn, Gember, Groentebouillon, Ketjap, Knoflook, Kokosmelk, Korianderpoeder, Laos, Limoensap, Pindakaas, Rietsuiker, Rode Peper, Rode Ui, Sambal, Sojasaus, Sperziebonen, Tempeh, Tomatenketchup, Trassi, Zonnebloemolie

Zoeken

Previous Post: « Recept Boterkoek
Next Post: Recept Bananencake met walnoot van Ben & Jerry »

Reader Interactions

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel het recept:  

Primary Sidebar

Yvette is CurlsCulinair

Foodblog zonder saaie recept beschrijvingen. Het is mijn ontdekkingsreis naar nieuwe of vergeten ingrediënten en diverse kooktechnieken. Hier deel ik de hoogte- en dieptepunten in mijn keuken.
Meer over mij..




Kijk ook eens naar deze CurlsCulinair recepten

Tartaar van sardines met komkommer en gele tomaat

Tartaar van sardines met komkommer en gele tomaat

Recensie Kookboek Vet lekker

Recensie Kookboek Vet lekker

Indiase pompoensoep Recept

Indiase pompoensoep Recept

Muffins met champignon en parmezaan

Recept Muffins met champignon en parmezaan

Recept Japanse miso ramen soep

Recept Japanse miso ramen soep

Recept Lemonscones

Recept Lemonscones

Recept wraps met krokante kip

Menu 5 keer kip

Kalfschnitzel met tomatensaus

Recept Kalfschnitzel met tomatensaus

Recept Chocolade lepel

Recept Chocolade lepel

Romige cheesecake mousse

Romige cheesecake mousse




Wat eten we vandaag?

  • koolhydraatarme recepten
  • gezonde recepten
  • leuke recepten
  • makkelijke recepten
  • vegetarische recepten

Footer

Instagram

  • Mmmmm! Pollo tonnato! Lekker als makkelijk voorgerecht en tegelijkertijd ook sjiek! Link in bio. *
*
#makkelijkemaaltijd #leukerecepten #foodstyle #pollotonnato #kip #foodblog #foodie #italianfood
  • Op deze koude dag lust ik wel een lekkere warme soep als lunch. Deze bloemkool/kaas soep is dan perfect! Link in bio. *
*
#makkelijkemaaltijd #leukerecepten #comfortfood #foodstyle #eenpansgerecht #foodie #foodblog #foodpics #soup #vegetarianrecipes #vegetarisch #bloemkoolsoep
  • Comfortfood op z’n best!!! Romige garnalen met spinazie en kaas uit 1 pan. Lepel erbij en ik ben een happy camper😋😋😋. Link in bio. *
*
#makkelijkemaaltijd #comfortfood #garnalen #foodstyle #leukerecepten #spinazie #foodie #foodpics #foodblog #eenpansgerecht
  • Mmmm! Pizza! Maar dan met een bodem van Turks brood. Lekker om te delen als lunch! Link in bio. *
*
#makkelijkemaaltijd #pizza #foodstyle #foodie #foodblog #turksbrood #leukerecepten
  • Een heerlijke burger met hummus en feta! Weer eens wat anders! Moet je proberen! Link in bio! *
*
#foodstyle #foodie #foodblog #foodpics #burger #meat #hamburger #hummus #hummusaddict
  • In januari mag het ook feest op je bord zijn. Deze zalmbonbon is gevuld met ricotta en bieslook😋. Heerlijk! Link in bio. *
*
#makkelijkemaaltijd #koolhydraatarm #zalmbonbon #zalm #foodblog #foodpics #foodie #ricotta #foodstyle
  • Lekker gezond en koolhydraatarm! Deze ovenschotel met gehakt, courgette en feta is heerlijk op deze koude dagen! Link in bio! *
*
#koolhydraatarm #ovenschotel #foodie #foodpics #foodblog #meat #makkelijkemaaltijd #comfortfood

Offline ben ik Yvette Jaarsma en verslaafd aan lekker eten en drinken. Dagelijks sta ik in de keuken om recepten te testen en verslind food magazines en kookboeken op zoek naar inspiratie. Lees verder…

mytaste.nl

Ook interessant:

  • Paella recept
  • Cake recept
  • Pannenkoeken recept
  • Pompoensoep recept
  • Salade geitenkaas
  • Zandkoekjes

Ingrediënten

Appel Balsamicoazijn Basilicum Bloem Bosui Boter Champignons Chilipoeder Citroen Citroensap Ei Feta Garnaal Gember Griekse Yoghurt Groentebouillon Honing Kip Knoflook Komkommer Koriander Kristalsuiker Lente-ui Limoen Melk Mosterd Olijfolie Oregano Paprika Paprikapoeder Parmezaan Peterselie Rode Peper Rode Ui Rundergehakt Sjalot Sojasaus Tomaat Ui Vissaus Walnoot Witte Ui Witte Wijn Wortel Zonnebloemolie

Contact gegevens

Over mij

Adverteren

Contact

Site index

Copyright © 2019 · Foodie Pro Theme On Genesis Framework · WordPress · Log in

x sluiten

Volg mij op Instagram voor nog meer leuke recepten!

Volg mij op Instagram
loading Annuleren
Bericht niet verstuurd - controleer je e-mailadres.
E-mail-controle mislukt, probeer het opnieuw
Helaas, je blog kan geen berichten per e-mail delen.