• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Foodblog CurlsCulinair

kook, proef, eet en smul | Recepten met en twist

  • Home
  • Voorgerechten
  • Hoofdgerechten
  • Bijgerechten
  • Nagerechten
  • Meer over…
    • Ingrediënten zoeken
    • Kookboeken en meer
    • Koolhydraatarme recepten
    • Gezonde recepten
    • Leuke recepten
    • Vegetarische recepten
    • Makkelijke recepten
    • Over mij
  • Nav Social Menu

Home » Hoofdgerechten » Recept Thaise vispakketjes uit de oven

Recept Thaise vispakketjes uit de oven

8 mei 2018 By Yvette Jaarsma 2 Reacties

Recept Thaise vispakketjes uit de oven

Alle smaken op een rij

Als de wereld geheel overzichtelijk zou zijn dan bestaan er in mijn optiek twee soorten mensen. Zij die van zoet houden en zij die zich onder de niet-zoetekauwen scharen.
Alhoewel, degene die zeggen dat ze tot de laatste categorie behoren, geloof ik toch niet helemaal. Volgens mij word je al in de baarmoeder geprogrammeerd om van suiker te houden.

Helaas is de wereld niet overzichtelijk en zijn zoet en hartig soms niet zo streng te scheiden. Er zijn namelijk oude kookboeken bekend waarin zoet en hartig de hele maaltijd door gecombineerd worden. De laatste eeuw is deze combinatie alom ook zeer geliefd. Denk aan een salade met peer en gorgonzola, chocola met zeezout en karamel, een boterham met jam en kaas en een pannenkoek met spek en zoete rozijnen. Het kan en mag allemaal.

Het enige waar ik nog altijd niet over uit ben is pindakaas. Tot welke categorie hoort dit product? Stel je ‘moet’ van jezelf eerst een boterham met hartig beleg eten en daarna ‘mag’ je over op een bammetje zoet. What to do? Pindakaas is niet zoet, maar ook niet echt hartig. Hoe denken jullie daarover?

In deze Thaise vispakkertjes zijn de smaken gelukkig wel duidelijk herkenbaar. Het zure komt van de limoen en het zoetje van de gember en kokosmelk. Je hoeft geen extra zout in dit gerecht te doen, want daar zorgt de sojasaus al voor. Zoet, zuur, zout, pittig en fluweel zacht zijn dus goed vertegenwoordigd. Serveer er witte rijst bij en een lekker Thais biertje.

5.0 from 1 reviews
Recept Thaise vispakketjes uit de oven
 
Bewaar Print
Voorbereiding
20 minuten
Bereiding
25 minuten
Totaal
45 minuten
 
Een heerlijke slanke maaltijd waarbij de oven het werk doet. Serveer met rijst.
Auteur: Yvette Jaarsma
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Thais
Aantal personen: 4
Ingrediënten
  • 600 gram pangasiusfilet
  • 5 cm verse gember
  • 400 gram champignons in plakjes
  • 200 gram tauge
  • 2 teentjes knoflook gepeld en fijngehakt
  • 2 rode pepers zonder zaadjes, fijngehakt
  • 2 limoenen gehalveerd
  • 2 el sesamolie
  • 4 el sojasaus
  • 250 ml kokosmelk
  • Handvol pinda’s
Bereidingswijze
  1. Verwarm de oven voor op 220 graden
  2. Schil de gember en hak de gember fijn
  3. Leg 4 vellen bakpapier naast elkaar
  4. Leg op elk vel 100 gram champignons en 50 gram taugé
  5. Leg op dit bergje 125 gram vis met de knoflook, pepertjes en de gember
  6. Knijp hierboven een halve citroen uit, besprenkel met ½ el sesamolie en 1 el sojasaus
  7. Vouw het bakpapier al wat samen en voeg per pakketje 6 eetlepels kokosmelk toe
  8. Bind het daarna dicht met keukentouw
  9. Leg de pakketjes in een grote ovenschaal en zet ze 25 minuten in de oven
  10. Open de pakketjes en leg de overige limoenpartjes op de vis
  11. Strooi er wat pinda’s overheen
  12. Lekker met rijst
3.5.3226

 

Delen

  • WhatsApp
  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • LinkedIn
  • Tumblr
  • E-mail

Gerelateerd

Categorie: Hoofdgerechten, Koolhydraatarme recepten, Thaise recepten Tags: Champignons, Gember, Knoflook, Kokosmelk, Pangasius, Rode Peper, Sesamolie, Sojasaus, Taugé

Zoeken

Vorig bericht: « Recept Bloemkoolrijst met garnalen
Volgend bericht: recept Spaghetti met gehaktballen in tomatensaus »

Lees Interacties

Reacties

  1. Timothy

    5 juli 2019 om 11:41

    Wat een heerlijk recept is dit. Gister geprobeerd en voor mijn vriendin gemaakt. Ook zij heeft ervan genoten. Bedankt!

    Beantwoorden
    • Yvette Jaarsma

      6 juli 2019 om 11:51

      Wat leuk om te horen!!!! Ik vind het zelf ook en heel lekker gerecht. Dank je wel!

      Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel het recept:  

Primaire Sidebar

Yvette is CurlsCulinair

Foodblog zonder saaie recept beschrijvingen. Het is mijn ontdekkingsreis naar nieuwe of vergeten ingrediënten en diverse kooktechnieken. Hier deel ik de hoogte- en dieptepunten in mijn keuken.
Meer over mij..




Kijk ook eens naar deze CurlsCulinair recepten

Recept Arretjescake

Recept Arretjescake

Sukade stoofpot met abdijbier

Sukade stoofpot met abdijbier

Recept Tonijn met lenteui en wakame

Recept Tonijn met bosui en wakame

Wortelsoep met sesamgarnalen

Wortelsoep met sesamgarnalen

Recept Maispuree met kipspies

Recept Maispuree met kipspies

Recept Asperges met burrata

Recept Asperges met burrata

Recept Kip met bacon en aardappelpuree

Recept Kip met bacon en aardappelpuree

Worteltaart

Worteltaart

Recept Daging Smoor

Recept Daging Smoor

Recept Kip met mozzarella uit de oven

Recept Kip met mozzarella uit de oven




Wat eten we vandaag?

  • koolhydraatarme recepten
  • gezonde recepten
  • leuke recepten
  • makkelijke recepten
  • vegetarische recepten

Footer

Instagram

  • 21 years together! I love you!! ❤️❤️❤️❤️
  • Avondmaaltijd van gisteravond. Griekse pita met salade en geroosterde runderworstjes. En uiteraard met tzatziki. Can’t live without it! Link in bio. 
#foodie #delicious #foodblog #greecefood #worst #meat #foodpics #greeksalad #makkelijkemaaltijd
  • Epic hamburger day!!! Cheddar, gebakken ui, tomaat en een gebakken ei on top! Dit is echt the bomb! Link in bio. 
#delicious #hamburger #meat #epicburger #foodie #foodpics #foodblog #cheatday #americanfood #junkfood
  • Mmmmm! Een bagel met een hamburger, mozzarella, pesto en tomaat. Life ain’t get any better! Link in bio. 
#burger #foodie #foodpics #meat #bagel #italianfood #delicious #italiaansekeuken
  • Spies van ossenhaas! Bij @devierbroers ! Moet kunnen op maandag! #meat #ossenhaas #bbq #uiteten #rund # foodblog #foodpics
  • Deze koolhydraatarme hartige taart is perfect voor skinny dagen. Heel makkelijk en lekker vega. Link in bio. 
#vegetarianrecipes #koolhydraatarmerecepten #ei #makkelijkemaaltijd #foodblog #foodpics #foodie #vegetarisch #healthyfood
  • Met dit lenteweer wil ik heerlijk buiten eten. Deze carpaccio van tonijn is heel makkelijk klaar te maken en super lekker. Link in bio. 
#makkelijkemaaltijd #foodie #foodpics #foodblog #carpaccio #tuna #tonijncarpaccio #koolhydraatarmerecepten #koolhydraatarm

Offline ben ik Yvette Jaarsma en verslaafd aan lekker eten en drinken. Dagelijks sta ik in de keuken om recepten te testen en verslind food magazines en kookboeken op zoek naar inspiratie. Lees verder…

mytaste.nl

Ook interessant:

  • Paella recept
  • Cake recept
  • Pannenkoeken recept
  • Pompoensoep recept
  • Salade geitenkaas
  • Zandkoekjes

Ingrediënten

Appel Balsamicoazijn Basilicum Bloem Bosui Boter Champignons Chilipoeder Citroen Citroensap Ei Feta Garnaal Gember Griekse Yoghurt Groentebouillon Honing Kip Knoflook Komkommer Koriander Kristalsuiker Lente-ui Limoen Melk Mosterd Olijfolie Oregano Paprika Paprikapoeder Parmezaan Peterselie Rode Peper Rode Ui Rundergehakt Sjalot Sojasaus Tomaat Ui Vissaus Walnoot Witte Ui Witte Wijn Wortel Zonnebloemolie

Contact gegevens

Over mij

Adverteren

Contact

Site index

Copyright © 2025 · Foodie Pro On Genesis Framework · WordPress · Log in