Comfort food ten top
Tuna melt is waarschijnlijk de bekendste tosti uit Amerika. Niet geheel onlogisch, want de combinatie van tonijn met gesmolten kaas is echt onweerstaanbaar. Comfort food ten top. Perfect voor die dagen dat het allemaal effe niet zo wil lukken. En die dagen hebben we allemaal wel eens nietwaar…
Ik wil dan alleen nog maar neerploffen op de bank met troostvoedsel. Geen ingewikkelde culinaire hoogstandjes. Gewoon het gerecht hatseflats de oven in. Wel moet je een uurtje geduld hebben. Uitgestrekt op de bank kun je mooi alvast je favoriete Netflix serie aanzetten. Mij krijg je niet meer van de bank. De volgende dag ziet alles er vast weer een stuk beter uit. Want als je jezelf af en toe niet verwend, wie doet het dan wel? Precies… Niemand.
- 2 middelgrote zoete aardappels
- 1 blikje tonijn op water, uitgelekt
- 2 kleine rode uien, gesnipperd
- 1 el kappertjes
- 1 el zwarte olijven in plakjes gesneden
- 1 el mayonaise
- 2 el geraspte parmezaanse kaas
- Sla naar keuze
- Dressing naar keuze
- Verwarm de oven op 200 graden
- Was de aardappels onder de kraan en prik rondom in met een vork
- Wikkel ze in aluminiumfolie
- Rooster 45 minuten in de oven
- Meng de tonijn met ui, kappertjes, olijven en mayonaise tot een smeuïg mengsel
- Voeg peper en zout naar smaak toe
- Haal de aardappels uit de oven en vouw de folie open
- Snij de aardappels tot de helft in de lengte open
- Vul ze met het tonijnmengsel
- Verdeel de parmezaanse kaas over de tonijn
- Vouw de folie niet dicht en zet de aardappels nog 15/20 minuten in de oven tot de kaas mooi gesmolten is
- Geef er een groene salade met dressing bij
Geef een reactie