Massaal duimen voor een warme zomer
Ligt het nu aan mij of is het dit jaar een prutzomer. Het lijkt wel of de seizoenen het niet allemaal meer op een rijtje hebben. In de winter loop je bij wijze van spreken in je zomerjas en op slippers, terwijl je nu je herfstjas nog aan de kapstok kunt hangen. Regen, wind en hagel zo groot als tennisballen, daar word je toch niet vrolijk van. Ik kwam de afgelopen weken vaak als een verzopen kat thuis. Niks geen bbq of drankjes met een parapluutje. Ja, die paraplu was er wel, maar niet in de hoedanigheid waarin ik hem dus graag zie. Maar om niet helemaal te versomberen maakte ik deze zonnige schotel. Een salade van venkel en appel en daarbij een mooi stuk kabeljauw uit de oven. Ik werd er zowaar een stuk vrolijker van. De salade kan ook heel goed als bijgerecht bij de bbq of picknick. Weet je wat, als we nu allemaal gewoon massaal duimen voor een warme zonnige zomer. Wie weet helpt het!
- 200 gram kabeljauw
- 2 el gezouten boter
- 1 grote venkelknol met groen
- 1 kleine zoet/zure appel, geschild en geraspt
- 2 el kappertjes
- 1.5 el pastis
- 3 el olijfolie
- 1 tl mosterd
- 1 el citroensap
- Verwarm de oven voor op 180 graden
- Leg de vis in een ovenschaal
- Smelt de gezouten boter en giet over de kabeljauw
- Bestrooi de vis met peper en zout
- Zet 15 minuten in de oven
- Snijd de venkel fijn en houd het groen achter
- Doe de venkel in een kom en voeg de geraspte appel en de kappertjes toe
- Meng voor de dressing de mosterd met de pastis en giet dan de olijfolie erbij
- Klop alles samen tot een dressing
- Voeg de dressing en het citroensap aan de venkelsalade toe
- Schep alles goed door elkaar zodat alle ingrediënten met elkaar gemengd zijn
- Verdeel de salade over twee borden en leg op elk bord een stuk kabeljauw
- Strooi het venkelgroen erover
Geef een reactie