• Skip to primary navigation
  • Skip to content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Foodblog CurlsCulinair

kook, proef, eet en smul | Recepten met en twist

  • Home
  • Voorgerechten
  • Hoofdgerechten
  • Bijgerechten
  • Nagerechten
  • Meer over…
    • Ingrediënten zoeken
    • Kookboeken en meer
    • Koolhydraatarme recepten
    • Gezonde recepten
    • Leuke recepten
    • Vegetarische recepten
    • Makkelijke recepten
    • Over mij
  • Nav Social Menu

Home » Hoofdgerechten » Vietnamese spring rolls recept

Vietnamese spring rolls recept

18 oktober 2018 By Yvette Jaarsma 2 Comments

Recept Vietnamese springrolls

Loempia versus spring rolls

Tijdens mijn reis naar Vietnam heb ik heel wat van deze springrolls verorberd. Ze zijn namelijk niet alleen heel lekker, het is ook nog eens een gezond gerecht. Er zit namelijk veel groenten in en de rijstvellen waarvan je de springpoll maakt, is licht verteerbaar. Maar wat is nu eigenlijk het verschil met een loempia? De rijstvellen van de spring rolls maak je nat met water en vervolgens vouw je deze om de vulling heen. En dan gelijk opeten. Bij een Vietnamese loempia gaan ze daarna de frituur in. Ook lekker, maar wel een tikkeltje minder gezond.

Leuk idee

Mocht je liever geen vlees willen eten, dan laat je het gehakt gewoon achterwege. Weet je wat ook een leuk idee is? Om een grote kom met warm water op tafel te zetten en een kom met de vulling. Leg de rijstpapier vellen er op een bord bij. Nu kan iedereen zijn of haar eigen springroll maken. Dat is niet alleen veel leuker… Het bespaart jou een hele hoop rol werk!

De ingrediënten voor spring rolls zijn goed verkrijgbaar

De rijstpapier vellen koop je tegenwoordig ook bij de grotere supermarkten en natuurlijk bij de toko. Hoef je dus niet helemaal voor naar Vietnam te reizen om deze dish te maken. Alhoewel ik graag morgen weer in het vliegtuig zou willen stappen om nog een paar weken in Vietnam te reizen.

Meer heerlijke spring rolls recepten

Heb je de smaak nu te pakken gekregen? Iets wat ik meer dan logisch vind, haha. Probeer dan ook eens deze recepten te maken.

Eens even heel wat anders: lenterolletjes met eendenborst. Of waag je eens aan rijstrollen met garnaal. Ook heel lekker! Maar natuurlijk kun je ze ook vegetarisch maken door vis of vlees weg te laten en alleen te vullen met groenten.

Laat je mij het weten wat je er van vond?

5.0 from 1 reviews
Recept Vietnamese springrolls
 
Bewaar Print
Voorbereiding
15 minuten
Bereiding
20 minuten
Totaal
35 minuten
 
Deze springrolls zijn gezond en het is een leuk gerecht om samen met je tafelgenoten klaar te maken. Serveer er chilisaus bij.
Auteur: Yvette Jaarsma
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Vietnamees
Aantal personen: 4
Ingrediënten
  • 300 gram rundergehakt
  • 150 gram geraspte wortel
  • 300 gram in dunne repen gesneden rode kool
  • 300 gram in repen gesneden witte kool
  • 5 cm gember, geschild en fijn gesneden
  • 1 rode ui, gesnipperd
  • 2 tenen knoflook, fijngehakt
  • 125 gram taugé
  • 5 el sojasaus
  • 5 el vissaus
  • Sap van 1 limoen
  • 1 el sesamolie
  • 1 el zonnebloemolie
  • 3 lente-uitjes in ringen gesneden
  • 12 ronde rijstpapier vellen
Bereidingswijze
  1. Verhit de zonnebloemolie in een grote diepe pan of wok
  2. Fruit de ui, knoflook en gember even aan
  3. Voeg dan het gehakt toe en bak dit al omscheppend rul
  4. Voeg dan de wortel, rode kool en witte kool toe en schep alles op matig vuur 3 a 5 minuten goed door elkaar
  5. Voeg dan de sojasaus, vissaus, limoensap en sesamolie toe
  6. Schep wederom goed door elkaar
  7. Voeg als laatste de taugé toe en schep nogmaals alles door elkaar zodat alle ingrediënten met elkaar vermengd zijn
  8. Zet vuur laag en laat alles nog paar minuten doorgaren
  9. Week een rijstvel in warm water en leg op een schone keukendoek
  10. Leg daar wat van de vulling op en bestrooi met lente-ui
  11. Rol het rijstvel op
  12. Maak zo nog 11 andere rollen
  13. Serveer met chilisaus
3.5.3226

 

Delen

  • WhatsApp
  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • LinkedIn
  • Tumblr
  • E-mail

Gerelateerd

Filed Under: Hoofdgerechten, Leuke recepten, Vietnamese recepten Tagged With: Chilisaus, Gember, Knoflook, Lente-ui, Limoen, Rijstvellen, Rode kool, Rode Ui, Rundergehakt, Sesamolie, Sojasaus, Taugé, Vissaus, Witte Kool, Wortel, Zonnebloemolie

Zoeken

Previous Post: « Makkelijke recepten Slasoep
Next Post: Recept Hoe rooster je een pompoen uit de oven »

Reader Interactions

Comments

  1. Leontien

    19 oktober 2018 at 14:22

    Gisteren gelijk gemaakt! En heerlijk met die smakelijke vulling. Groet, Leontien

    Beantwoorden
    • Yvette Jaarsma

      19 oktober 2018 at 14:24

      Hoi Leontien! Wat leuk om te horen. Dank je wel! Groet, Yvette

      Beantwoorden

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel het recept:  

Primary Sidebar

Yvette is CurlsCulinair

Foodblog zonder saaie recept beschrijvingen. Het is mijn ontdekkingsreis naar nieuwe of vergeten ingrediënten en diverse kooktechnieken. Hier deel ik de hoogte- en dieptepunten in mijn keuken.
Meer over mij..




Kijk ook eens naar deze CurlsCulinair recepten

Recept Boquerones met tomaat

Recept Boquerones met tomaat

Paprikasaus met biefstuk

Paprikasaus met biefstuk

Kalfschnitzel met tomatensaus

Recept Kalfschnitzel met tomatensaus

Recept Ceasar salad

Recept Ceasar salad

Recept Kaasplank voor oud en nieuw

Recept Kaasplank voor oud en nieuw

Hotdog met curry en zuurkool

Hotdog met curry gewurz en zuurkool

Recept Gevulde Koek

Recept Gevulde Koek

Kofta van lamsgehakt met peterselie

Kofta van lamsgehakt met peterselie

Coquille op hazelnootkoekje

Coquille op hazelnootkoekje

Recept Bobotie met snijbonensalade

Recept Bobotie met snijbonensalade




Wat eten we vandaag?

  • koolhydraatarme recepten
  • gezonde recepten
  • leuke recepten
  • makkelijke recepten
  • vegetarische recepten

Footer

Instagram

  • 21 years together! I love you!! ❤️❤️❤️❤️
  • Avondmaaltijd van gisteravond. Griekse pita met salade en geroosterde runderworstjes. En uiteraard met tzatziki. Can’t live without it! Link in bio. 
#foodie #delicious #foodblog #greecefood #worst #meat #foodpics #greeksalad #makkelijkemaaltijd
  • Epic hamburger day!!! Cheddar, gebakken ui, tomaat en een gebakken ei on top! Dit is echt the bomb! Link in bio. 
#delicious #hamburger #meat #epicburger #foodie #foodpics #foodblog #cheatday #americanfood #junkfood
  • Mmmmm! Een bagel met een hamburger, mozzarella, pesto en tomaat. Life ain’t get any better! Link in bio. 
#burger #foodie #foodpics #meat #bagel #italianfood #delicious #italiaansekeuken
  • Spies van ossenhaas! Bij @devierbroers ! Moet kunnen op maandag! #meat #ossenhaas #bbq #uiteten #rund # foodblog #foodpics
  • Deze koolhydraatarme hartige taart is perfect voor skinny dagen. Heel makkelijk en lekker vega. Link in bio. 
#vegetarianrecipes #koolhydraatarmerecepten #ei #makkelijkemaaltijd #foodblog #foodpics #foodie #vegetarisch #healthyfood
  • Met dit lenteweer wil ik heerlijk buiten eten. Deze carpaccio van tonijn is heel makkelijk klaar te maken en super lekker. Link in bio. 
#makkelijkemaaltijd #foodie #foodpics #foodblog #carpaccio #tuna #tonijncarpaccio #koolhydraatarmerecepten #koolhydraatarm

Offline ben ik Yvette Jaarsma en verslaafd aan lekker eten en drinken. Dagelijks sta ik in de keuken om recepten te testen en verslind food magazines en kookboeken op zoek naar inspiratie. Lees verder…

mytaste.nl

Ook interessant:

  • Paella recept
  • Cake recept
  • Pannenkoeken recept
  • Pompoensoep recept
  • Salade geitenkaas
  • Zandkoekjes

Ingrediënten

Appel Balsamicoazijn Basilicum Bloem Bosui Boter Champignons Chilipoeder Citroen Citroensap Ei Feta Garnaal Gember Griekse Yoghurt Groentebouillon Honing Kip Knoflook Komkommer Koriander Kristalsuiker Lente-ui Limoen Melk Mosterd Olijfolie Oregano Paprika Paprikapoeder Parmezaan Peterselie Rode Peper Rode Ui Rundergehakt Sjalot Sojasaus Tomaat Ui Vissaus Walnoot Witte Ui Witte Wijn Wortel Zonnebloemolie

Contact gegevens

Over mij

Adverteren

Contact

Site index

Copyright © 2022 · Foodie Pro Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in

loading Annuleren
Bericht niet verstuurd - controleer je e-mailadres!
E-mail-controle mislukt, probeer het opnieuw
Helaas, je blog kan geen berichten per e-mail delen.