• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Foodblog CurlsCulinair

kook, proef, eet en smul | Recepten met en twist

  • Home
  • Voorgerechten
  • Hoofdgerechten
  • Bijgerechten
  • Nagerechten
  • Meer over…
    • Ingrediënten zoeken
    • Kookboeken en meer
    • Koolhydraatarme recepten
    • Gezonde recepten
    • Leuke recepten
    • Vegetarische recepten
    • Makkelijke recepten
    • Over mij
  • Nav Social Menu

Home » Hoofdgerechten » Recept Vis met geroosterde bietjes met appelchips en fetacreme

Recept Vis met geroosterde bietjes met appelchips en fetacreme

16 december 2017 By Yvette Jaarsma Reageer

Recept Vis met geroosterde bietjes met appelchips en fetacreme

Alvast oefenen voor de kerst

Kom jij ook wel eens in van die hippe tenten? Je kent ze wel, van die net geopende restaurants waarin ineens de hele stad te vinden is. Je bent een ware kneus als je daar nog geen liflafje van het een of ander gegeten hebt. Want dat is tegenwoordig de trend. Samen diverse hapjes delen en wijn drinken uit wijnlanden, die zo nieuw zijn dat er nog niet eens druiven groeien.

Voor,- hoofd- en nagerechten zijn hopeloos ouderwets. We laten ons tegenwoordig verrassen door de chef die ons een arsenaal aan gerechten voorschotelt. Geen vijf gangen, geen zeven, nee, maar liefst tien gangen moest ik laatst verorberen. Zo stuitte ik al op een chef’s menu, een tasting menu en op, het moet niet veel gekker worden, The Full Monty.

Chefs goochelen als ware tovenaars de gerechten door elkaar. Je wordt er nog net niet duizelig van daar aan je tafel. Het ene gerecht is nog verrassender dan het andere. Je wordt willoos deelgenoot van de soms bizarre ontdekkingsdrang van de keuken. Zo langzamerhand snak ik naar de eenvoud van een rechttoe rechtaan maal zonder poespas.

Voor wie zijn of haar gasten wel eens wilt verrassen, is dit gerecht the bomb. De bietjes worden geroosterd in de oven en worden daardoor heerlijk zoet. De crème van feta is een mooie zoute tegenhanger van de zoete bietjes. De gedroogde appelchips geven een bite aan de zachte vis die lekker gekruid uit de oven komt.

Doe dus gewoon even alsof je deze blog niet hebt gelezen als je bij mij komt eten. Act surprised!

Recept Vis met geroosterde bietjes met appelchips en fetacreme
 
Bewaar Print
Voorbereiding
20 minuten
Bereiding
240 minuten
Totaal
4 uren 20 minuten
 
Een lekker gerecht om je gasten eens goed mee te verrassen. De diverse smaken vullen elkaar perfect aan.
Auteur: Yvette Jaarsma
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Grieks
Aantal personen: 4
Ingrediënten
Knoflookolie
  • 100 ml zonnebloemolie
  • 3 tenen knoflook, gepeld

Geroosterde bietjes
  • 8 kleine gekookte bietjes
  • 2 tl knoflookpoeder
  • Knoflookolie
  • Zout
  • Gemalen zwarte peper

Appelchips
  • 1 grote appel (Jonagold)
  • 2 tl citroensap
  • 2 tl water

Kabeljauw met kruiden
  • 4 kabeljauwfilets
  • 2 tl pul biber (of paprikapoeder)
  • 2 tl tijm
  • 4 tl knoflookolie
  • Gemalen zwarte peper

Crème van feta
  • 100 gram feta
  • 50 ml water

Bereidingswijze
Knoflookolie
  1. Verwarm de zonnebloemolie in een steelpan met de gepelde knoflooktenen op laag vuur
  2. Laat 15 minuten zachtjes pruttelen
  3. Verwijder dan de knoflook

Geroosterde bietjes
  1. Verwarm de oven op 200 graden
  2. Snij de bieten in dunne plakken en verdeel over een met aluminiumfolie beklede bakplaat
  3. Kwast de bietjes in met de knoflookolie zodat ze een mooi glanzend laagje hebben
  4. Verdeel de knoflookloeder over de bietjes
  5. Maal er zout en peper naar smaak overheen
  6. Zet 45 minuten in de oven

Appelchips
  1. Verwarm de oven op 100 graden
  2. Verwijder het klokhuis met een appelboor (hoeft niet perse)
  3. Snij de appel in dunne schijven
  4. Bekleed een bakplaat met bakpapier
  5. Leg de appelschijven op het bakpapier en kwast ze in met water en citroensap
  6. Zet vier uur in de oven totdat ze mooi opkrullen en krokant zijn

Kabeljauw met kruiden
  1. Verwarm de oven op 180 graden
  2. Leg de kabeljauwfilets in een ovenschaal en bestrijk elke filet met een theelepel knoflookolie
  3. Strooi de pul piber, tijm en peper (naar smaak) over de vis
  4. Zet 12 tot 15 minuten in de oven

Crème van feta
  1. Mix met een staafmixer de feta met het water tot een gladde crème

3.5.3226

 

Delen

  • WhatsApp
  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • LinkedIn
  • Tumblr
  • E-mail

Gerelateerd

Categorie: Griekse recepten, Hoofdgerechten, Leuke recepten Tags: Appel, Citroensap, Feta, Kabeljauw, Knoflook, Knoflookpoeder, Pul biber, Rode Biet, Tijm, Zonnebloemolie

Zoeken

Vorig bericht: « Recept Geblakerde groene pepers
Volgend bericht: Recept Rosbief met rode wijnsaus »

Lees Interacties

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel het recept:  

Primaire Sidebar

Yvette is CurlsCulinair

Foodblog zonder saaie recept beschrijvingen. Het is mijn ontdekkingsreis naar nieuwe of vergeten ingrediënten en diverse kooktechnieken. Hier deel ik de hoogte- en dieptepunten in mijn keuken.
Meer over mij..




Kijk ook eens naar deze CurlsCulinair recepten

Kipgerecht Kipgehaktbrood

Kipgerecht Kipgehaktbrood

Recept Sardientjes met piperade

Recept Sardientjes met piperade

Recept Lenterolletjes met eendenborst

Recept Lenterolletjes met eendenborst

Ragout met champignons in broodbakje

Ragout met champignons in broodbakje

Geitenkaaslollies

Geitenkaaslollies

Asperge met ei

Asperges met ei

Worteltaart

Worteltaart

Recept Kikkererwtenpuree

Recept Kikkererwtenpuree

Mayonaise met pastinaakfriet

Mayonaise met pastinaakfriet

Recept Carpacciosalade

Recept Carpacciosalade




Wat eten we vandaag?

  • koolhydraatarme recepten
  • gezonde recepten
  • leuke recepten
  • makkelijke recepten
  • vegetarische recepten

Footer

Instagram

  • 21 years together! I love you!! ❤️❤️❤️❤️
  • Avondmaaltijd van gisteravond. Griekse pita met salade en geroosterde runderworstjes. En uiteraard met tzatziki. Can’t live without it! Link in bio. 
#foodie #delicious #foodblog #greecefood #worst #meat #foodpics #greeksalad #makkelijkemaaltijd
  • Epic hamburger day!!! Cheddar, gebakken ui, tomaat en een gebakken ei on top! Dit is echt the bomb! Link in bio. 
#delicious #hamburger #meat #epicburger #foodie #foodpics #foodblog #cheatday #americanfood #junkfood
  • Mmmmm! Een bagel met een hamburger, mozzarella, pesto en tomaat. Life ain’t get any better! Link in bio. 
#burger #foodie #foodpics #meat #bagel #italianfood #delicious #italiaansekeuken
  • Spies van ossenhaas! Bij @devierbroers ! Moet kunnen op maandag! #meat #ossenhaas #bbq #uiteten #rund # foodblog #foodpics
  • Deze koolhydraatarme hartige taart is perfect voor skinny dagen. Heel makkelijk en lekker vega. Link in bio. 
#vegetarianrecipes #koolhydraatarmerecepten #ei #makkelijkemaaltijd #foodblog #foodpics #foodie #vegetarisch #healthyfood
  • Met dit lenteweer wil ik heerlijk buiten eten. Deze carpaccio van tonijn is heel makkelijk klaar te maken en super lekker. Link in bio. 
#makkelijkemaaltijd #foodie #foodpics #foodblog #carpaccio #tuna #tonijncarpaccio #koolhydraatarmerecepten #koolhydraatarm

Offline ben ik Yvette Jaarsma en verslaafd aan lekker eten en drinken. Dagelijks sta ik in de keuken om recepten te testen en verslind food magazines en kookboeken op zoek naar inspiratie. Lees verder…

mytaste.nl

Ook interessant:

  • Paella recept
  • Cake recept
  • Pannenkoeken recept
  • Pompoensoep recept
  • Salade geitenkaas
  • Zandkoekjes

Ingrediënten

Appel Balsamicoazijn Basilicum Bloem Bosui Boter Champignons Chilipoeder Citroen Citroensap Ei Feta Garnaal Gember Griekse Yoghurt Groentebouillon Honing Kip Knoflook Komkommer Koriander Kristalsuiker Lente-ui Limoen Melk Mosterd Olijfolie Oregano Paprika Paprikapoeder Parmezaan Peterselie Rode Peper Rode Ui Rundergehakt Sjalot Sojasaus Tomaat Ui Vissaus Walnoot Witte Ui Witte Wijn Wortel Zonnebloemolie

Contact gegevens

Over mij

Adverteren

Contact

Site index

Copyright © 2025 · Foodie Pro On Genesis Framework · WordPress · Log in