Geluk momenten
Vraag eens lukraak aan iemand wanneer hij of zij zichzelf het gelukkigst voelt en je krijgt de meest uiteenlopende antwoorden. Ik denk zelf ook na over deze vraag en voor mij is geluk:
- Dat ik ’s ochtends wakker word en je kunt nog zeker twee uur lekker slapen voordat de wekker gaat.
- Nieuwe schoenen, sowieso.
- Als de lakens zijn verschoond en ik ’s avonds het knisperende bed in kan glijden.
- Een spontaan lief appje van een vriend of vriendin die laat weten dat hij of zij aan je denkt.
- Dansen op een feestje met mijn vriendinnen.
- Als een nieuw recept zo goed uitpakt dat ik mijn liefde zie smullen.
- Een good hairday.
- Met mijn eetclub heerlijk uit eten gaan.
- Het eerste wijntje op een zonovergoten terras.
- Een spontane bbq die tot ’s avonds laat door gaat.
- Goede gesprekken aan tafel.
- De zon.
- De eerste dag van een reis en wetende dat ik pas na 20 dagen weer naar huis ga.
- Thuiskomen na een intensieve reis van 21 dagen.
En zo kan ik nog wel even doorgaan. Geluk is ook deze heerlijke gezonde ovenschotel met kabeljauw. Zo gemaakt na een drukke dag op het werk en je dus fijn nog even in de zon kunt zitten.
Serveer er roergebakken paksoi bij en een kom witte rijst.
- 2 kabeljauwfilets
- 4 el oestersaus
- 1 el ketjap kental (dikke ketjap) *
- 1 tl sambal
- 4 teentjes knoflook, fijngehakt
- * Koop je bij de toko of gebruik ketjap manis
- Verwarm de oven voor op 180 graden
- Meng alle ingrediënten (behalve de kabeljauw) door elkaar in een kom
- Leg de vis naast elkaar in een ovenschaal
- Giet de marinade over de vis en wentel de vis aan alle kanten door de saus
- Laat eventueel een half uur intrekken in de koelkast (bedek de schaal dan met aluminiumfolie)
- Zet de ovenschaal in het midden van de oven en bak de vis circa 10 tot 12 minuten
- Serveer met roergebakken paksoi en lente-ui en rijst
[…] Middag: vis met oestersaus uit de oven […]