Vis boven vlees
Tis niet dat de man des huizes van CurlsCulinair niet van vis en groenten houdt. Integendeel. Een haring op de markt glijdt lekker naar binnen en ook van een portie kibbeling is meneer niet vies. Maar in een restaurant overheerst het carnivoren gen. Vlees boven vis is dan het motto. Maar omdat ik vis boven vlees prefereer, staat er vaak een visgerecht op tafel. Je moet het gewoon een beetje leuk aankleden. Met dit Aziatische gerecht gaat ook de grootste vishater overstag. Bij elke hap proef je een mix van zoet, zuur en zout. De zwarte bonensaus met knoflook koop je bij de toko of bij een grote supermarkt. En de rest van de ingrediënten heb je vast nog wel ergens in je keukenkast staan. Maar zo niet, zeker aanschaffen, want dit gerecht ga je vaker maken. Lekker met peultjes of roergebakken paksoi en rijst.
- 2 moten witvis (kabeljauw of pangasiushaasjes)
- 2 el zwartebonensaus met knoflook (pot bij AH of toko)
- 1 el ketjap manis
- ½ el ketjap asin
- 1 tl vijfkruidenpoeder
- ½ tl steranijspoeder
- 250 gram peultjes, uiteindes afgesneden
- Handvol cashewnoten of pinda's
- Verwarm de oven op 180 graden
- Leg de moten vis in een ovenschaal
- Verwarm al roerend de zwarte bonenpasta met het vijfkruidenpoeder, steranijspoeder, ketjap asin en ketjap manis in een steelpan tot het kookt
- Haal van het vuur en verdeel de saus over de vis
- Zet de vis 12 tot 15 minuten in de oven tot de vis gaar is en de saus plakkerig is
- Kook ondertussen de peultjes in een klein beetje water in 5 tot 7 minuten gaar
- Giet af en verdeel over twee borden
- Leg een moot vis op ieder bord en strooi de lente ui, cashewnoten of pinda's over de vis
- Lekker met rijst
Geef een reactie