Knalfuif
Als thuiswerker heb je soms de behoefte om er even op uit te gaan. Een tussen de middag break is ideaal voor de dagelijkse boodschappen en de sociale contacten. Zo dronk ik op een doordeweekse middag een kop thee met vriendin in het winkelcentrum om de hoek. Tussen de afhaalchinees, super en de snackbar hebben ze er ook een brasserie uit de grond gestampt. En aangezien er een serviceflat tegenover het winkelcentrum zit, is de kans op bejaarden zeer groot. De brasserie hanteert een self service policy dus je moet eigenhandig je bakje leut ophalen.
Bladerend in de menukaart op tafel las ik dat je deze toko ook op een zaterdagavond kunt afhuren voor een spetterend feest. Voor het luttele bedrag van 20 euro per persoon krijg je onbeperkt toegang tot de self service bar, een bittergarnituurtje en een rundvleessalade. Ik denk dat je dat bedrag nodig hebt om de nodige alcoholische versnaperingen te nuttigen. Kom dus vooral met de fiets als je de uitnodiging krijgt, want geloof me, drank is die avond je beste vriend. Troostelozer kan het namelijk niet worden in deze grijs geverfde, met rode plastic stoelen, opgefleurde ruimte. Je kunt er ook dineren met saté, schnitzel en voor de vega’s een maaltijdsalade met, hoe origineel, geitenkaas.
Ze hebben mij niet overtuigd. Ik klokte mijn thee naar binnen en reed weer huiswaarts. Dan is deze vispate met komkommersalsa toch beter te nassen. Ssstt! Niet vertellen hoor… voor je het weet is huize CurlsCulinair tot de nieuwe hangplek van de buurt gebombardeerd.
- 250 gram zalm
- 100 gram witvis (ik gebruikte kabeljauw)
- 1 rode peper, zaad verwijderd, fijngehakt
- 1 teen knoflook, fijngehakt
- 1 el geraspte limoenschil
- 1 el fijngehakte korianderblaadjes
- 1 el vissaus
- 1 eiwit, licht losgeklopt met een vork
- 75 ml kokosmelk
- 1 komkommer in kleine stukjes gesneden
- 1 rode peper, zaadlijsten verwijderd, in ringetjes gesneden
- 1 el vissaus
- 2 el limoensap
- 1 el donkerbruine basterdsuiker of rietsuiker
- Eventueel een handje pinda's
- Extra korianderblaadjes als garnering
- Pureer de zalm met de witvis in een keukenmachine glad
- Voeg de rode peper, knoflook, limoenrasp, koriander en vissaus toe en pureer
- Voeg geleidijk het eiwit toe en daarna de kokosmelk totdat het een gladde puree wordt
- Verdeel de puree over twee vellen aluminiumfolie van 30x30 cm met daarop plastic folie
- Rol ze op tot dikke worstjes die stevig aanvoelen
- Bind de uiteinden vast met keukentouw en laat 1 uur koelen in de koelkast
- Meng voor de salsa de komkommer met de rode peper
- Klop de vissaus, limoensap en suiker tot een dressing
- Pocheer de vispuree in 10 minuten in zachtjes kokend water en laat daarna 10 minuten op een bord rusten
- Verwijder de folie met het plastic en snijd in diagonale plakken
- Meng de dressing door de salsa en leg de vispate erop
- Bestrooi met eventueel met extra koriander en eventueel met wat pinda's
Geef een reactie