• Skip to primary navigation
  • Skip to content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Foodblog CurlsCulinair

kook, proef, eet en smul | Recepten met en twist

  • Home
  • Voorgerechten
  • Hoofdgerechten
  • Bijgerechten
  • Nagerechten
  • Meer over…
    • Ingrediënten zoeken
    • Kookboeken en meer
    • Koolhydraatarme recepten
    • Gezonde recepten
    • Leuke recepten
    • Vegetarische recepten
    • Makkelijke recepten
    • Over mij
  • Nav Social Menu

Home » Hoofdgerechten » Recept vispate met komkommersalsa

Recept vispate met komkommersalsa

31 juli 2016 By Yvette Jaarsma Laat een reactie achter

Recept vispate met komkommersalsa

Knalfuif

Als thuiswerker heb je soms de behoefte om er even op uit te gaan. Een tussen de middag break is ideaal voor de dagelijkse boodschappen en de sociale contacten. Zo dronk ik op een doordeweekse middag een kop thee met vriendin in het winkelcentrum om de hoek. Tussen de afhaalchinees, super en de snackbar hebben ze er ook een brasserie uit de grond gestampt. En aangezien er een serviceflat tegenover het winkelcentrum zit, is de kans op bejaarden zeer groot. De brasserie hanteert een self service policy dus je moet eigenhandig je bakje leut ophalen.

Bladerend in de menukaart op tafel las ik dat je deze toko ook op een zaterdagavond kunt afhuren voor een spetterend feest. Voor het luttele bedrag van 20 euro per persoon krijg je onbeperkt toegang tot de self service bar, een bittergarnituurtje en een rundvleessalade. Ik denk dat je dat bedrag nodig hebt om de nodige alcoholische versnaperingen te nuttigen. Kom dus vooral met de fiets als je de uitnodiging krijgt, want geloof me, drank is die avond je beste vriend. Troostelozer kan het namelijk niet worden in deze grijs geverfde, met rode plastic stoelen, opgefleurde ruimte. Je kunt er ook dineren met saté, schnitzel en voor de vega’s een maaltijdsalade met, hoe origineel, geitenkaas.

Ze hebben mij niet overtuigd. Ik klokte mijn thee naar binnen en reed weer huiswaarts. Dan is deze vispate met komkommersalsa toch beter te nassen. Ssstt! Niet vertellen hoor… voor je het weet is huize CurlsCulinair tot de nieuwe hangplek van de buurt gebombardeerd.

Recept vispate met komkommersalsa
 
Bewaar Print
Voorbereiding
1 uur 20 minuten
Bereiding
20 minuten
Totaal
1 uur 40 minuten
 
Een fris Thais gerecht met zalm en witvis. De structuur is een paté die Aziatisch smaakt door de kokosmelk, rode peper en vissaus. De komkommersalsa is een goede knapperige tegenhanger van de zachte romige vispaté.
Auteur: Yvette Jaarsma
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Thais
Aantal personen: 4
Ingrediënten
Vispaté
  • 250 gram zalm
  • 100 gram witvis (ik gebruikte kabeljauw)
  • 1 rode peper, zaad verwijderd, fijngehakt
  • 1 teen knoflook, fijngehakt
  • 1 el geraspte limoenschil
  • 1 el fijngehakte korianderblaadjes
  • 1 el vissaus
  • 1 eiwit, licht losgeklopt met een vork
  • 75 ml kokosmelk
Salsa
  • 1 komkommer in kleine stukjes gesneden
  • 1 rode peper, zaadlijsten verwijderd, in ringetjes gesneden
  • 1 el vissaus
  • 2 el limoensap
  • 1 el donkerbruine basterdsuiker of rietsuiker
  • Eventueel een handje pinda's
  • Extra korianderblaadjes als garnering
Bereidingswijze
  1. Pureer de zalm met de witvis in een keukenmachine glad
  2. Voeg de rode peper, knoflook, limoenrasp, koriander en vissaus toe en pureer
  3. Voeg geleidijk het eiwit toe en daarna de kokosmelk totdat het een gladde puree wordt
  4. Verdeel de puree over twee vellen aluminiumfolie van 30x30 cm met daarop plastic folie
  5. Rol ze op tot dikke worstjes die stevig aanvoelen
  6. Bind de uiteinden vast met keukentouw en laat 1 uur koelen in de koelkast
  7. Meng voor de salsa de komkommer met de rode peper
  8. Klop de vissaus, limoensap en suiker tot een dressing
  9. Pocheer de vispuree in 10 minuten in zachtjes kokend water en laat daarna 10 minuten op een bord rusten
  10. Verwijder de folie met het plastic en snijd in diagonale plakken
  11. Meng de dressing door de salsa en leg de vispate erop
  12. Bestrooi met eventueel met extra koriander en eventueel met wat pinda's
3.5.3208

Delen

  • WhatsApp
  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Google
  • LinkedIn
  • Tumblr
  • E-mail

Gerelateerd

Gearchiveerd onder:Hoofdgerechten, Thaise recepten Gelabeld met:Basterdsuiker, Ei, Knoflook, Kokosmelk, Komkommer, Koriander, Limoen, Pinda, Rode Peper, Vissaus, Witvis, Zalm

Zoeken

Previous Post: « Recept Venkelsalade met kabeljauw
Next Post: Recept Komkommer met zuivelspread »

Reader Interactions

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel het recept:  

Primary Sidebar

Yvette is CurlsCulinair

Foodblog zonder saaie recept beschrijvingen. Het is mijn ontdekkingsreis naar nieuwe of vergeten ingrediënten en diverse kooktechnieken. Hier deel ik de hoogte- en dieptepunten in mijn keuken.
Meer over mij..




Kijk ook eens naar deze CurlsCulinair recepten

Pepernoten

Menu 5 keer zoet

Gepocheerde peer met Serranoham en vanille en citroen dressing

Gepocheerde peer met Serranoham en vanille en citroen dressing

Recept Courgette met garnalen en pesto

Recept Courgette met garnalen en pesto

Recept Salade met feta en kikkererwten

Recept Salade met feta en kikkererwten

Recept Labneh met peterselie en tomaat

Recept Labneh met peterselie en tomaat

Recept Hartige doperwtentaart

Recept Hartige doperwtentaart

Bramencake

Bramencake

Zoete aardappel met kip en feta

Menu 5 keer Pasen

Kalfschnitzel met balsamicojus

Kalfsschnitzel met balsamicojus

Cashewsaus met miso en kip

Cashewsaus met miso en kip




Wat eten we vandaag?

  • koolhydraatarme recepten
  • gezonde recepten
  • leuke recepten
  • makkelijke recepten
  • vegetarische recepten

Footer

Instagram

  • Mmmmm! Pollo tonnato! Lekker als makkelijk voorgerecht en tegelijkertijd ook sjiek! Link in bio. *
*
#makkelijkemaaltijd #leukerecepten #foodstyle #pollotonnato #kip #foodblog #foodie #italianfood
  • Op deze koude dag lust ik wel een lekkere warme soep als lunch. Deze bloemkool/kaas soep is dan perfect! Link in bio. *
*
#makkelijkemaaltijd #leukerecepten #comfortfood #foodstyle #eenpansgerecht #foodie #foodblog #foodpics #soup #vegetarianrecipes #vegetarisch #bloemkoolsoep
  • Comfortfood op z’n best!!! Romige garnalen met spinazie en kaas uit 1 pan. Lepel erbij en ik ben een happy camper😋😋😋. Link in bio. *
*
#makkelijkemaaltijd #comfortfood #garnalen #foodstyle #leukerecepten #spinazie #foodie #foodpics #foodblog #eenpansgerecht
  • Mmmm! Pizza! Maar dan met een bodem van Turks brood. Lekker om te delen als lunch! Link in bio. *
*
#makkelijkemaaltijd #pizza #foodstyle #foodie #foodblog #turksbrood #leukerecepten
  • Een heerlijke burger met hummus en feta! Weer eens wat anders! Moet je proberen! Link in bio! *
*
#foodstyle #foodie #foodblog #foodpics #burger #meat #hamburger #hummus #hummusaddict
  • In januari mag het ook feest op je bord zijn. Deze zalmbonbon is gevuld met ricotta en bieslook😋. Heerlijk! Link in bio. *
*
#makkelijkemaaltijd #koolhydraatarm #zalmbonbon #zalm #foodblog #foodpics #foodie #ricotta #foodstyle
  • Lekker gezond en koolhydraatarm! Deze ovenschotel met gehakt, courgette en feta is heerlijk op deze koude dagen! Link in bio! *
*
#koolhydraatarm #ovenschotel #foodie #foodpics #foodblog #meat #makkelijkemaaltijd #comfortfood

Offline ben ik Yvette Jaarsma en verslaafd aan lekker eten en drinken. Dagelijks sta ik in de keuken om recepten te testen en verslind food magazines en kookboeken op zoek naar inspiratie. Lees verder…

mytaste.nl

Ook interessant:

  • Paella recept
  • Cake recept
  • Pannenkoeken recept
  • Pompoensoep recept
  • Salade geitenkaas
  • Zandkoekjes

Ingrediënten

Appel Balsamicoazijn Basilicum Bloem Bosui Boter Champignons Chilipoeder Citroen Citroensap Ei Feta Garnaal Gember Griekse Yoghurt Groentebouillon Honing Kip Knoflook Komkommer Koriander Kristalsuiker Lente-ui Limoen Melk Mosterd Olijfolie Oregano Paprika Paprikapoeder Parmezaan Peterselie Rode Peper Rode Ui Rundergehakt Sjalot Sojasaus Tomaat Ui Vissaus Walnoot Witte Ui Witte Wijn Wortel Zonnebloemolie

Contact gegevens

Over mij

Adverteren

Contact

Site index

Copyright © 2019 · Foodie Pro Theme On Genesis Framework · WordPress · Log in

x sluiten

Volg mij op Instagram voor nog meer leuke recepten!

Volg mij op Instagram
loading Annuleren
Bericht niet verstuurd - controleer je e-mailadres.
E-mail-controle mislukt, probeer het opnieuw
Helaas, je blog kan geen berichten per e-mail delen.