Stoere Schot
Mijn liefde zit as we speak in de Schotland’s grootste stad Glasgow. De stad die uitgeroepen is tot beste winkelbestemming, naast Londen, van het Verenigd Koninkrijk. Niet dat mijn liefde daarin is geïnteresseerd, maar tis maar dat je het weet. Nee, hij laat zich liever verleiden door de vele pubs waar het Guinness bier rijkelijk vloeit en Haggis prominent op de kaart staat. Ik ben benieuwd of hij dit beruchte vleesgerecht van schapenhart, long en lever aandurft. Natuurlijk zei hij heel stoer van wel, maar dat was nog veilig op Nederlandse bodem. In Schotland piept ie vast anders. Deze bonenstoofpot met worstjes en Guinness is in elk geval schaaploos. Zeer makkelijk te maken en je komt al lekker in de stemming als je een trip naar Schotland in het vooruitzicht hebt. Guinness koop je overigens gewoon bij de supermarkt in van die grote halve liter blikken. Hoef je dus helemaal niet de Noordzee voor over te steken. Cheers!
Ps: krijg net een app door van zijn avondmaal. Haggis.
- 400 gram runderworstjes
- 400 ml tomatensaus
- 450 ml Guinness bier (blik)
- 250 ml runderbouillon
- 4 uien
- 4 el bruine suiker
- 1 blik canellinibonen
- Olijfolie
- Verhit een scheut olijfolie in een grote hoge pan
- Bak de worstjes rondom bruin in circa vijf minuten op middelhoog vuur
- Haal ze uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier
- Verwijder een groot deel van het bakvet van de worstjes uit de pan
- Smoor de uien in vijf minuten zacht en glazig
- Voeg dan de bouillon, tomatensaus, guiness en bruine suiker toe
- Breng aan de kook
- Zet het vuur dan laag en voeg de worstjes en de bonen toe
- Laat 60 minuten pruttelen
- Zet daarna het vuur hoog en laat de saus vijf minuten inkoken tot een stroperige massa
- Dien op met een gepofte (zoete) aardappel en/of een groene salade
Anne
Comfort food ten top! Groet! Anne