Buiige regen
Het is ineens weer zomaar januari. En de zomer is nog zes maanden ver. Word ik niet vrolijk van. En dan hoor je op de radio dat er buiige regen wordt verwacht. Ik weet wat buien zijn en regen is ook bekend. Maar buiige regen… Kan iemand mij dat uitleggen please. Het klinkt in elk geval deprimerend. Ik wil zon en minimaal 25 graden. Misschien toch maar een vakantie naar de zon boeken. Daar hebben ze vast niet deze lekkere hartige worteltaart.
Ik gebruik kikkererwtenmeel in dit gerecht omdat er ook vast glutenvrije eters meelezen. Je kunt overigens ook gewoon tarwebloem gebruiken. Je kunt ook variëren met de groenten en de kip weglaten als je liever geen vlees eet. Kortom, een zeer veelzijdige dish. Ideaal voor restjes groenten en het laatste hompje kaas. Lekker met deze zelfgemaakte pesto van rucola en walnoten.
- 500 gram wortelen
- 1 rode paprika
- 6 grote champignons
- 2 rode uien
- 2 tenen knoflook
- 1 kipfilet
- 1 el gedroogde salie (of oregano)
- 1 el gedroogde tijm
- 4 el olijfolie
- 4 eieren
- 3 el Griekse yoghurt
- 3 el kikkererwtenmeel of bloem
- 50 gram geraspte kaas
- Peper
- Zout
- 30 gram walnoten
- 30 gram rucola
- 30 gram oude geraspte kaas
- 6 el olijfolie
- Snuf peper
- Snuf zout
- Verwarm de oven op 180 graden
- Doe de kipfilet in een pan en giet er 500 ml hete bouillon op
- Doe de deksel op de pan en pocheer de kip 30 minuten in de bouillon
- Giet af en trek met je handen de kip in stukken
- Hak de wortelen in grove stukken en kook ze in een laag water in 20 minuten gaar
- Giet af en laat 5 minuten droog stomen
- Pureer dan met een staafmixer tot puree
- Hak de ui, knoflook, paprika en champignons zeer fijn
- Voeg de kikkererwtenmeel, olijfolie, kip, salie en tijm toe aan de wortelpuree
- Kluts de eieren los met de yoghurt en de kaas
- Voeg toe aan het groentenmengsel
- Meng alles goed door elkaar
- Bekleed een springvorm met bakpapier en schep alles in de vorm
- Strijk de bovenkant mooi glad
- Zet 35/40 minuten in de oven totdat de bovenkant goudbruin kleurt
- Dien op met een frisse groene salade
- Doe alle ingrediënten in een mengkom en pureer met een staafmixer tot pesto
Geef een reactie