Wijn met hip etiket uit Nijkerk
Nu woon ik al bijna mijn leven in en om het Gelderlandse Nijkerk, maar dat deze stad ook een wijngaard bezit, kwam mij pas enkele weken geleden te oren. En omdat ik voor een goed glas wijn altijd te porren ben, togen M en ik op een middag naar de wijngaard voor een rondleiding en proeverij. Het was een leuke en leerzame middag waarbij ik veel leuke wijnweetjes te horen kreeg. En wie na deze middag zelf de intenties had om wijnboer te worden, kon ter plekke een wijnrankje in een pot aanschaffen. Nu drink ik mijn wijn sneller dan die plant kan groeien, dus ik liet die vacature even aan mij voorbij gaan. Na alle wijntjes en hapjes wil je thuis niet lang in de keuken staan. Deze wraps gevuld met gerookte kip en bietjes is dan zo gemaakt. Lekker fris op een warme (na)zomeravond met een salade en vooruit het laatste glaasje witte wijn. Santé!
- 4 wraps
- 150 gram gekookte rode bietjes, geraspt
- 300 gram gerookte kipfilet, in plakjes
- 100 gram veldsla
- 200 gram Hüttenkäse
- Handvol walnoten
- Peper
- Maak de wraps volgens de verpakking in de oven warm
- Smeer op elke wrap 50 gram Hüttenkäse en maal er wat peper over
- Beleg elke wrap met 75 gram gerookte kip
- Leg daarop wat veldsla en ¼ van de geraspte bietjes
- Hak de walnoten grof
- Strooi wat walnoten op elke wrap
- Rol de wraps op en snijd doormidden
travel packages
Recept Wraps met kip en bietjes | Foodblog CurlsCulinair