• Skip to primary navigation
  • Skip to content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Foodblog CurlsCulinair

kook, proef, eet en smul | Recepten met en twist

  • Home
  • Voorgerechten
  • Hoofdgerechten
  • Bijgerechten
  • Nagerechten
  • Meer over…
    • Ingrediënten zoeken
    • Kookboeken en meer
    • Koolhydraatarme recepten
    • Gezonde recepten
    • Leuke recepten
    • Vegetarische recepten
    • Makkelijke recepten
    • Over mij
  • Nav Social Menu

Home » Hoofdgerechten » Regenboogforel met maispuree en sinaasappelsaus

Regenboogforel met maispuree en sinaasappelsaus

15 maart 2016 By Yvette Jaarsma Laat een reactie achter

Regenboogforel met maispuree en sinaasappelsaus

Voedsel op maat

Soms weten mensen je echt te verrassen met originele culinaire ideeën of creatieve keukenuitspattingen. Twee leden van de eetclub waren tijdens ons tweemaandelijkse diner goed op dreef. Terwijl zij ons in de waan lieten dat ze Aziatische gerechten zouden bereiden waren ze stiekem op de burgertoer. We kregen die avond zes verschillende burgers die allen geïnspireerd waren op de zes overige eetclubleden. Ik kreeg de eer om de maaltijd af te trappen met een zalmburger. Niet omdat ze vonden dat ik een viswijf ben, nee, ik ben namelijk verzot op zalm. Het is dat mijn liefde niet zo’n fan is van deze roze vis, want anders wist ik het wel. Bij meneer hadden ze overigens een echte krachtpatser in gedachten. Een echte mannenburger met bacon en kaas. Ook serveerden ze brioche burgers gevuld met chocolade ijs en kaasburgers met dadels als hartige afsluiting. Ik kreeg gelijk zin om ook de keuken in te duiken. Na zes burgers op een avond te hebben verorberd zat ik echter wel aan mijn burgertax voor de hele week. Daarom serveerde ik thuis deze regenboogforel met maispuree lekker simpel met een frisse sinaasappelsaus.

Regenboogforel met maispuree en sinaasappelsaus
 
Bewaar Print
Voorbereiding
15 minuten
Bereiding
20 minuten
Totaal
35 minuten
 
Forelfilet op de huid gebakken met een romige mailpuree en een frisse sinaasappelsaus. De smaken van de vis, mis en sinaasappel vullen elkaar goed aan en eet er een lekkere groene salade en aardappels bij.
Auteur: Yvette Jaarsma
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Hollands
Aantal personen: 2
Ingrediënten
Maispuree
  • 2 maiskolven
  • 2 tl chilipoeder
  • 25 gram boter
  • 1 wijnglas water
  • Zout
  • Peper
Sinaasappelsaus
  • 2 el sinaasappeljam
  • 1 el boter
Forel
  • 2 forelfilets met huid
  • Zout
  • Peper
  • 1 bosui, fijngehakt
Bereidingswijze
Maispuree
  1. Schraap de mais van de maiskolven en kook ze in een pan met de boter en chilipoeder en het water in 12-15 minuten gaar
  2. Pureer met een staafmixer tot gladde massa
  3. Haal eventueel nog door een zeef voor een zeer gladde puree
Sinaasappelsaus
  1. Verwarm de jam en boter in een steelpan tot stroperige saus
Forel
  1. Dep de forelfilets droog met keukenpapier
  2. Snijd de huid van de forel enkele keren in met een scherp mes (dit voorkomt dat de huid opkrult tijdens het bakken)
  3. Bestrooi de huid met zout
  4. Verwarm een scheut olie in een koekenpan
  5. Bak de vis op de huidkant 5 minuten tot de huid mooi knapperig is
  6. Draai de vis om en bak nog 3 minuten op de andere kant
  7. Serveer de vis met de maispuree en de sinaasappelsaus en strooi er wat gehakte bosui over
3.5.3208

 

Delen

  • WhatsApp
  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • LinkedIn
  • Tumblr
  • E-mail

Gerelateerd

Gearchiveerd onder:Hollandse recepten, Hoofdgerechten, Leuke recepten Gelabeld met:Bosui, Boter, Chilipoeder, Forel, Mais, Sinaasappeljam

Zoeken

Previous Post: « Krab met avocadomousse
Next Post: Tonijn met polenta en basilicumsaus »

Reader Interactions

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel het recept:  

Primary Sidebar

Yvette is CurlsCulinair

Foodblog zonder saaie recept beschrijvingen. Het is mijn ontdekkingsreis naar nieuwe of vergeten ingrediënten en diverse kooktechnieken. Hier deel ik de hoogte- en dieptepunten in mijn keuken.
Meer over mij..




Kijk ook eens naar deze CurlsCulinair recepten

Meatzza

Meatzza

Tortilla

Tortilla

Paella Recept van quinoa met zeevruchten

Menu 5 keer zomer

Recept Courgette met gehakt ovenschotel

Recept Courgette met gehakt ovenschotel

Recept Tuna melt

Recept Tuna melt

Coquilles met aziatischedressing

Coquilles met aziatischedressing

Vietnamese rijstrollen met garnaal

Vietnamese rijstrollen met garnaal

Recept Gepofte knoflook

Recept Gepofte knoflook

Recept Eend met bosui

Recept Eend met bosui

Spinaziesoep

Spinaziesoep




Wat eten we vandaag?

  • koolhydraatarme recepten
  • gezonde recepten
  • leuke recepten
  • makkelijke recepten
  • vegetarische recepten

Footer

Instagram

  • 21 years together! I love you!! ❤️❤️❤️❤️
  • Avondmaaltijd van gisteravond. Griekse pita met salade en geroosterde runderworstjes. En uiteraard met tzatziki. Can’t live without it! Link in bio. 
#foodie #delicious #foodblog #greecefood #worst #meat #foodpics #greeksalad #makkelijkemaaltijd
  • Epic hamburger day!!! Cheddar, gebakken ui, tomaat en een gebakken ei on top! Dit is echt the bomb! Link in bio. 
#delicious #hamburger #meat #epicburger #foodie #foodpics #foodblog #cheatday #americanfood #junkfood
  • Mmmmm! Een bagel met een hamburger, mozzarella, pesto en tomaat. Life ain’t get any better! Link in bio. 
#burger #foodie #foodpics #meat #bagel #italianfood #delicious #italiaansekeuken
  • Spies van ossenhaas! Bij @devierbroers ! Moet kunnen op maandag! #meat #ossenhaas #bbq #uiteten #rund # foodblog #foodpics
  • Deze koolhydraatarme hartige taart is perfect voor skinny dagen. Heel makkelijk en lekker vega. Link in bio. 
#vegetarianrecipes #koolhydraatarmerecepten #ei #makkelijkemaaltijd #foodblog #foodpics #foodie #vegetarisch #healthyfood
  • Met dit lenteweer wil ik heerlijk buiten eten. Deze carpaccio van tonijn is heel makkelijk klaar te maken en super lekker. Link in bio. 
#makkelijkemaaltijd #foodie #foodpics #foodblog #carpaccio #tuna #tonijncarpaccio #koolhydraatarmerecepten #koolhydraatarm

Offline ben ik Yvette Jaarsma en verslaafd aan lekker eten en drinken. Dagelijks sta ik in de keuken om recepten te testen en verslind food magazines en kookboeken op zoek naar inspiratie. Lees verder…

mytaste.nl

Ook interessant:

  • Paella recept
  • Cake recept
  • Pannenkoeken recept
  • Pompoensoep recept
  • Salade geitenkaas
  • Zandkoekjes

Ingrediënten

5-Kruidenpoeder 7up Aardappel Aardbei Abdijbier Abrikoos Agar Agar Ahornsiroop Aioli Alfalfa Algavesiroop Amandel Amandelen Amandelspijs Amsterdamse Uitjes Ananas Andijvie Ansjovis Appel Appelazijn Appelsap Appelstroop Artisjok Asperge Atjar Aubergine Augurk Avocado Azijn Bacon Bagel Baking Soda Bakkeljauw Bakmeel Bakpoeder Balsamicoazijn Banaan Bapaobrood Basilicum Basterdsuiker Bastognekoek Ben & Jerry Biefstuk Bier Bieslook

Contact gegevens

Over mij

Adverteren

Contact

Site index

Copyright © 2021 · Foodie Pro Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in

loading Annuleren
Bericht niet verstuurd - controleer je e-mailadres.
E-mail-controle mislukt, probeer het opnieuw
Helaas, je blog kan geen berichten per e-mail delen.