• Skip to primary navigation
  • Skip to content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Foodblog CurlsCulinair

kook, proef, eet en smul | Recepten met en twist

  • Home
  • Voorgerechten
  • Hoofdgerechten
  • Bijgerechten
  • Nagerechten
  • Meer over…
    • Ingrediënten zoeken
    • Kookboeken en meer
    • Koolhydraatarme recepten
    • Gezonde recepten
    • Leuke recepten
    • Vegetarische recepten
    • Makkelijke recepten
    • Over mij
  • Nav Social Menu

Home » Keuken » Hollandse recepten » Schol met garnalen en venkel met kreeftensaus

Schol met garnalen en venkel met kreeftensaus

25 februari 2016 By Yvette Jaarsma Laat een reactie achter

Schol met garnalen en venkel met kreeftensaus

Lente op mijn bord

Nu het voorjaar al voorzichtig om de hoek komt kijken, wordt het zoetjes aan tijd voor lichte gerechten. Weg met de stamppotten en erwtensoep. Ik wil de lente op mijn bord. En wat is er dan beter dan een visgerecht uit de oven? Niets toch! Daarom vandaag gerolde filet van schol met garnalen en venkel als vulling. En omdat we ook wat kleur willen na de winterdagen maakte ik ook een dieprode saus van kreeft. Je kunt heel culinair aan de slag met het koken van de karkassen van kreeften of schaaldieren of iets minder culinair, een beetje smokkelen met een kreeftenbisque uit de suup. Ik deed het laatste en maakte van de bisque een heerlijke saus door de deze te mengen met een roux (mengsel van meel en boter). Nog wat extra venkel erbij en een knisperend droog wit wijntje en het voorjaar kan beginnen.

Schol met garnalen en venkel met kreeftensaus
 
Bewaar Print
Voorbereiding
30 minuten
Bereiding
30 minuten
Totaal
1 uur
 
Een frisse visschotel uit de oven met gevulde scholrolletjes die gevuld zijn met garnalen en venkel. Erbij een kreeftensaus gemaakt van een bisque en een roux.
Auteur: Yvette Jaarsma
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Hollands
Aantal personen: 2
Ingrediënten
  • 200 gram scholfilets (meestal drie scholfilets in een pak)
  • 100 gram roze garnalen
  • 2 venkelknollen
  • 250 ml kreeftenbisque (Albert Heijn)
  • 25 gram boter
  • 25 gram bloem
  • Peper
  • Zout
Bereidingswijze
  1. Snijd een venkelknol in grove stukken
  2. Bewaar het groene loof
  3. Kook in een bodempje water in 15 minuten gaar
  4. Giet af en pureer met een staafmixer tot een gladde massa
  5. Voeg peper en zout naar smaak toe
  6. Pureer ook de garnalen
  7. Voeg de helft van de gepureerde venkel bij de garnalen en roer goed door elkaar
  8. Bewaar de andere helft van de mousse
  9. Halveer de scholfilets in de lengte
  10. Bestrijk elke helft met wat van de garnalen/venkelmousse
  11. Rol de filets op en zet vast met een prikker of bind er wat keukentouw omheen
  12. Leg de zes rolletjes in een ovenschaal
  13. Giet er een beetje witte wijn in
  14. Verwarm de oven op 180 graden
  15. Zet de scholrolletjes 15 a 20 minuten in de oven
  16. Snijd de andere venkelknol in mooie stukken
  17. Kook deze stukken wederom in een laag met water met zout in 15 minuten gaar
  18. Smelt de boter in een steelpan
  19. Voeg dan langzaam de bloem toe tot je een roux hebt (een gladde massa)
  20. Voeg dan de bisque toe en meng met de roux tot een egale saus
  21. Voeg peper en zout toe en eventueel een scheutje witte wijn of cognac
  22. Haal de rolletjes uit de oven
  23. Leg drie mooie stukken venkel op een bord
  24. Schep wat van de overgebleven venkelmousse in de stukken venkel
  25. Leg naast elk venkelschuitje een rolletje vis
  26. Druppel de kreeftensaus rondom de rolletjes en venkelschuitjes
  27. Leg op elk rolletje wat venkelgroen
3.5.3208

Delen

  • WhatsApp
  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • LinkedIn
  • Tumblr
  • E-mail

Gerelateerd

Gearchiveerd onder:Hollandse recepten, Hoofdgerechten, Leuke recepten Gelabeld met:Bloem, Boter, Garnaal, Kreeftenbisque, Scholfilets, Venkel

Zoeken

Previous Post: « Peer met bacon en kaas
Next Post: Ossobuco met gremolata »

Reader Interactions

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel het recept:  

Primary Sidebar

Yvette is CurlsCulinair

Foodblog zonder saaie recept beschrijvingen. Het is mijn ontdekkingsreis naar nieuwe of vergeten ingrediënten en diverse kooktechnieken. Hier deel ik de hoogte- en dieptepunten in mijn keuken.
Meer over mij..




Kijk ook eens naar deze CurlsCulinair recepten

Recept Paprika gevuld met kipgehakt

Recept Paprika gevuld met kipgehakt

Cakerecept Kaneelcake

Cakerecept Kaneelcake

Paprikasaus met biefstuk

Paprikasaus met biefstuk

Haringbonbon

Haringbonbon met remouladesaus

Tortilla

Tortilla

Makreel met boemboe, paksoi en seroendeng

Makreel met boemboe, paksoi en seroendeng

Recept Worteltaart

Recept Worteltaart

Recept Salade met feta en kikkererwten

Recept Salade met feta en kikkererwten

Recept Meatloaf uit Romertopf

Recept Meatloaf uit Romertopf

Gebakken kabeljauw met citroendressing en venkel

Kabeljauw met citroendressing en venkel




Wat eten we vandaag?

  • koolhydraatarme recepten
  • gezonde recepten
  • leuke recepten
  • makkelijke recepten
  • vegetarische recepten

Footer

Instagram

  • 21 years together! I love you!! ❤️❤️❤️❤️
  • Avondmaaltijd van gisteravond. Griekse pita met salade en geroosterde runderworstjes. En uiteraard met tzatziki. Can’t live without it! Link in bio. 
#foodie #delicious #foodblog #greecefood #worst #meat #foodpics #greeksalad #makkelijkemaaltijd
  • Epic hamburger day!!! Cheddar, gebakken ui, tomaat en een gebakken ei on top! Dit is echt the bomb! Link in bio. 
#delicious #hamburger #meat #epicburger #foodie #foodpics #foodblog #cheatday #americanfood #junkfood
  • Mmmmm! Een bagel met een hamburger, mozzarella, pesto en tomaat. Life ain’t get any better! Link in bio. 
#burger #foodie #foodpics #meat #bagel #italianfood #delicious #italiaansekeuken
  • Spies van ossenhaas! Bij @devierbroers ! Moet kunnen op maandag! #meat #ossenhaas #bbq #uiteten #rund # foodblog #foodpics
  • Deze koolhydraatarme hartige taart is perfect voor skinny dagen. Heel makkelijk en lekker vega. Link in bio. 
#vegetarianrecipes #koolhydraatarmerecepten #ei #makkelijkemaaltijd #foodblog #foodpics #foodie #vegetarisch #healthyfood
  • Met dit lenteweer wil ik heerlijk buiten eten. Deze carpaccio van tonijn is heel makkelijk klaar te maken en super lekker. Link in bio. 
#makkelijkemaaltijd #foodie #foodpics #foodblog #carpaccio #tuna #tonijncarpaccio #koolhydraatarmerecepten #koolhydraatarm

Offline ben ik Yvette Jaarsma en verslaafd aan lekker eten en drinken. Dagelijks sta ik in de keuken om recepten te testen en verslind food magazines en kookboeken op zoek naar inspiratie. Lees verder…

mytaste.nl

Ook interessant:

  • Paella recept
  • Cake recept
  • Pannenkoeken recept
  • Pompoensoep recept
  • Salade geitenkaas
  • Zandkoekjes

Ingrediënten

5-Kruidenpoeder 7up Aardappel Aardbei Abdijbier Abrikoos Agar Agar Ahornsiroop Aioli Alfalfa Algavesiroop Amandel Amandelen Amandelspijs Amsterdamse Uitjes Ananas Andijvie Ansjovis Appel Appelazijn Appelsap Appelstroop Artisjok Asperge Atjar Aubergine Augurk Avocado Azijn Bacon Bagel Baking Soda Bakkeljauw Bakmeel Bakpoeder Balsamicoazijn Banaan Bapaobrood Basilicum Basterdsuiker Bastognekoek Ben & Jerry Biefstuk Bier Bieslook

Contact gegevens

Over mij

Adverteren

Contact

Site index

Copyright © 2021 · Foodie Pro Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in

loading Annuleren
Bericht niet verstuurd - controleer je e-mailadres.
E-mail-controle mislukt, probeer het opnieuw
Helaas, je blog kan geen berichten per e-mail delen.