• Skip to primary navigation
  • Skip to content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Foodblog CurlsCulinair

kook, proef, eet en smul | Recepten met en twist

  • Home
  • Voorgerechten
  • Hoofdgerechten
  • Bijgerechten
  • Nagerechten
  • Meer over…
    • Ingrediënten zoeken
    • Kookboeken en meer
    • Koolhydraatarme recepten
    • Gezonde recepten
    • Leuke recepten
    • Vegetarische recepten
    • Makkelijke recepten
    • Over mij
  • Nav Social Menu

Home » Keuken » Vlaamse recepten » Sukade stoofpot met abdijbier

Sukade stoofpot met abdijbier

31 oktober 2015 By Yvette Jaarsma Leave a Comment

Sukade stoofpot met abdijbier

Herfstclichés

Wandelen onder een dak van rode en gele bladeren, spinnenwebben bedekt met dauw, eikels en kastanjes, pompoenen en soep. Dat zijn naast wollen truien, sloffen en warme chocomelk toch wel mijn favorieten van de herfst. Maar het allermeeste houd ik van de geur van een stoofpot die de hele dag gezellig op het fornuis staat te pruttelen. Ik had er ineens helemaal zin in. Deze Vlaamse variant is stroperig en een tikkie zoet. De kunst van boterzacht vlees in een stoofpot is de stooftijd. Tijd is echt je grote vriend. Niks geen drie uur, ik laat mijn stoofpotjes altijd minimaal vijf à zes uur stoven op het allerlaagste pitje. Geloof me, dat werkt altijd. Deze sukade stoofpot met abdijbier is overheerlijk met gevulde mini pompoentjes en dikke Vlaamse frieten met mayonaise. Dat deze mooie herfstdagen nog maar even mogen duren.

Op de achtergrond zie je al het bijpassende Halloween gerecht…

Sukade stoofpot met abdijbier
 
Bewaar Print
Voorbereiding
15 minuten
Bereiding
6 uren 10 minuten
Totaal
6 uren 25 minuten
 
Warme stoofpot met sukade, ontbijtkoek en Belgische donker abdijbier. Lekker met gevulde pompoen.
Auteur: Yvette Jaarsma
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Belgisch
Aantal personen: 2
Ingrediënten
  • 500 gram sukadelappen
  • 1 grote ui, gesnipperd
  • 2 plakken ontbijtkoek
  • 1 el mosterd
  • 1 el appelstroop
  • 1 flesje donker abdijbier
  • 50 gram boter
  • Peper
  • Zout
Bereidingswijze
  1. Snijd het vlees in kleine blokjes
  2. Laat de boter smelten in een pan waar een deksel op past
  3. Braad het vlees in 2 minuten aan alle kanten bruin
  4. Voeg de ui toe en bak nog 1 minuut mee
  5. Voeg de stroop, mosterd en de blokjes ontbijtkoek toe en draai het gas op z'n laagste stand
  6. Giet het bier in de pan en roer voorzichtig door
  7. Plaats het deksel op de pan en laat 5 à 6 uur stoven
3.5.3226

Delen

  • WhatsApp
  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • LinkedIn
  • Tumblr
  • E-mail

Gerelateerd

Filed Under: Hoofdgerechten, Leuke recepten, Makkelijke recepten, Vlaamse recepten Tagged With: Abdijbier, Appelstroop, Boter, Mosterd, Ontbijtkoek, Sukadelappen, Witte Ui

Zoeken

Previous Post: « Gevulde pompoen met gorgonzola en gemengde paddestoelen
Next Post: Gepocheerd ei op brood met ham en groene asperges »

Reader Interactions

Geef een antwoord Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel het recept:  

Primary Sidebar

Yvette is CurlsCulinair

Foodblog zonder saaie recept beschrijvingen. Het is mijn ontdekkingsreis naar nieuwe of vergeten ingrediënten en diverse kooktechnieken. Hier deel ik de hoogte- en dieptepunten in mijn keuken.
Meer over mij..




Kijk ook eens naar deze CurlsCulinair recepten

Recept Slanke gevulde paprika's met tonijn

Recept Slanke gevulde paprika’s met tonijn

Recept Coquille met bloedworst

Recept Coquille met bloedworst

Ossobuco met gremolata

Ossobuco met gremolata

Vietnamese rijstrollen met garnaal

Vietnamese rijstrollen met garnaal

Ragout van garnalen met doperwten

Ragout van garnalen met doperwten

Recept Gehaktballen met mosterjus

Recept Gehaktballen met mosterjus

Recept Pudding van melk met aardbeiensaus

Recept Pudding van melk met aardbeiensaus

Recept Pesto van Jamie Oliver

Recept Pesto van Jamie Oliver

Recept Pollo tonnato

Recept Pollo tonnato

Zalmbonbon met avocado en groene appel

Zalmbonbon met avocado en groene appel




Wat eten we vandaag?

  • koolhydraatarme recepten
  • gezonde recepten
  • leuke recepten
  • makkelijke recepten
  • vegetarische recepten

Footer

Instagram

  • 21 years together! I love you!! ❤️❤️❤️❤️
  • Avondmaaltijd van gisteravond. Griekse pita met salade en geroosterde runderworstjes. En uiteraard met tzatziki. Can’t live without it! Link in bio. 
#foodie #delicious #foodblog #greecefood #worst #meat #foodpics #greeksalad #makkelijkemaaltijd
  • Epic hamburger day!!! Cheddar, gebakken ui, tomaat en een gebakken ei on top! Dit is echt the bomb! Link in bio. 
#delicious #hamburger #meat #epicburger #foodie #foodpics #foodblog #cheatday #americanfood #junkfood
  • Mmmmm! Een bagel met een hamburger, mozzarella, pesto en tomaat. Life ain’t get any better! Link in bio. 
#burger #foodie #foodpics #meat #bagel #italianfood #delicious #italiaansekeuken
  • Spies van ossenhaas! Bij @devierbroers ! Moet kunnen op maandag! #meat #ossenhaas #bbq #uiteten #rund # foodblog #foodpics
  • Deze koolhydraatarme hartige taart is perfect voor skinny dagen. Heel makkelijk en lekker vega. Link in bio. 
#vegetarianrecipes #koolhydraatarmerecepten #ei #makkelijkemaaltijd #foodblog #foodpics #foodie #vegetarisch #healthyfood
  • Met dit lenteweer wil ik heerlijk buiten eten. Deze carpaccio van tonijn is heel makkelijk klaar te maken en super lekker. Link in bio. 
#makkelijkemaaltijd #foodie #foodpics #foodblog #carpaccio #tuna #tonijncarpaccio #koolhydraatarmerecepten #koolhydraatarm

Offline ben ik Yvette Jaarsma en verslaafd aan lekker eten en drinken. Dagelijks sta ik in de keuken om recepten te testen en verslind food magazines en kookboeken op zoek naar inspiratie. Lees verder…

mytaste.nl

Ook interessant:

  • Paella recept
  • Cake recept
  • Pannenkoeken recept
  • Pompoensoep recept
  • Salade geitenkaas
  • Zandkoekjes

Ingrediënten

Appel Balsamicoazijn Basilicum Bloem Bosui Boter Champignons Chilipoeder Citroen Citroensap Ei Feta Garnaal Gember Griekse Yoghurt Groentebouillon Honing Kip Knoflook Komkommer Koriander Kristalsuiker Lente-ui Limoen Melk Mosterd Olijfolie Oregano Paprika Paprikapoeder Parmezaan Peterselie Rode Peper Rode Ui Rundergehakt Sjalot Sojasaus Tomaat Ui Vissaus Walnoot Witte Ui Witte Wijn Wortel Zonnebloemolie

Contact gegevens

Over mij

Adverteren

Contact

Site index

Copyright © 2021 · Foodie Pro Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in

loading Annuleren
Bericht niet verstuurd - controleer je e-mailadres!
E-mail-controle mislukt, probeer het opnieuw
Helaas, je blog kan geen berichten per e-mail delen.