Ramon Beuk
Iets nieuws leren is altijd goed. Zo maakte ik het afgelopen jaar al homemade pizza’s, verraste ik vriend en vijand met diverse vlees-, vis- of vegaburgers en kookte seventies style uit de römertopf. Daarom was het volgen van de workshop van Ramon Beuk ook zo leuk, want vis fileren, dat had ik nog nooit gedaan. Dat het filetje niet helemaal fraai van het fileermes kwam, mocht de pret niet drukken. Ik was tenslotte mijn grenzen aan het verbreden. Op het einde toen we allemaal breed grijnzend en licht aangeschoten met de topchef op de foto gingen, kregen we als aandenken een gesigneerd pocketkookboek cadeau. Makkelijke weekmenu’s voor 13 weken. Tja, denk dat Ramon toch nog niet zoveel vertrouwen had in ons, koks in spe. Deze tempehburger komt uit zijn repertoire. Maak hem wel in het weekend, want een kwartiertje van Ramon, is zeker een half uur voor ons!
- 4 uien
- 3 el suiker
- Zout
- 3 dl rode wijn
- 2 el olie
- Peper
- 400 gram tempeh
- 1 teen knoflook
- 1 el ketjap
- 2 eieren
- 4 portobello's
- Snijd drie uien in halve ringen en voeg hier de suiker, snuf zout, rode wijn, 2 el olie, peper aan toe
- Breng aan de kook en laat tot de helft inkoken
- Laat het dan met deksel op de pan nog 30 minuten sudderen
- Na 30 minuten haal je de deksel van de pan en laat je het geheel inkoken tot al het vocht weg is
- Verwarm de oven op 180 graden
- Zet de portobello's circa 10/15 minuten in de oven
- Snijd de tempeh in stukken
- Meng de tempeh met de gesnipperde vierde ui, knoflookteen, snuf zout, ketjap en de eieren in een keukenmachine tot een mooi geheel
- Vorm er dan vier mooie burgers van
- Verhit een scheut olijfolie in een koekenpan en bak de burgers 5 minuten aan beide kanten bruin
- Leg de burgers op de portobello's en schep wat van het uienmengsel erover
Geef een reactie