Tortilla bowl
Dit vind ik een leuke manier om de wrap om te toveren tot een culinair gerecht. In plaats van dat we de groenten in de wrap rollen maken we van de wrap een bowl (kom).
Het is namelijk helemaal hip om je eten te serveren in een kom. We kennen misschien allemaal wel de pokebowl. Dat is sushirijst in een kom met zalm, zeewier en edame boontjes. Een soort van uitgeklede sushi. Of de smoothie bowl; in plaats van in een glas giet je de smoothie in een kom.
Vegetarische bowl
Dus om mee te kunnen doen aan deze trend maakte ik vandaag de tortilla bowl. Ik gebruik alleen groenten in dit recept, maar je kunt ook wat gehakt rul bakken en dat toevoegen aan de groenten. Lekker met veel geraspte kaas en zure room. Serveer er extra chilisaus bij en een frisse groene salade.
Wil je nu wel de traditionele wraptortilla maken. Klik dan hier voor het recept. En weet je wat ook lekker is bij Mexicaans eten? Juist! Guacamole! En hier vind je het recept.
- 2 rode uien (gesnipperd)
- 1 rode paprika, in kleine stukjes gesneden
- 1 blikje mais
- 1 blikje kidney bonen
- 2 eetlepels olijfolie
- ½ theelepel chilipoeder of 1 theelepel paprikapoeder
- 2 teentjes knoflook
- 1 zakje geraspte kaas
- 4 wraps
- Chilisaus
- Olijfolie
- Verwarm de oven op 180 graden
- Vet een kom (circa de maat van een soepkom) in met wat olijfolie
- Vouw de wrap in de kom en zet circa 5 a 10 minuten in de oven totdat de wrap hard is en een bowl vormt
- Haal de wrap voorzichtig uit de kom en bak zo nog drie andere wrapbowls
- Verhit een scheut olijfolie in een pan met hoge rand
- Bak hierin de gesnipperde ui en knoflook
- Voeg de uitgelekte mais, rode paprika en de kidneybonen toe
- Breng op smaak met chilipoeder of het paprikapoeder
- Verdeel het groentemengsel over de vier bowls
- Serveer met geraspte kaas en extra chilisaus
Geef een reactie