• Skip to primary navigation
  • Skip to content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Foodblog CurlsCulinair

kook, proef, eet en smul | Recepten met en twist

  • Home
  • Voorgerechten
  • Hoofdgerechten
  • Bijgerechten
  • Nagerechten
  • Meer over…
    • Ingrediënten zoeken
    • Kookboeken en meer
    • Koolhydraatarme recepten
    • Gezonde recepten
    • Leuke recepten
    • Vegetarische recepten
    • Makkelijke recepten
    • Over mij
  • Nav Social Menu

Home » Keuken » Hollandse recepten » Zeebaars met avocadocreme en groene asperges

Zeebaars met avocadocreme en groene asperges

24 september 2015 By Yvette Jaarsma Leave a Comment

Zeebaars met avocadocreme en groene asperges

Klein maar fijn

Vroeger had ik altijd het idee dat hoe groter de verpakking van een cadeau, hoe beter de inhoud. Zo presteerde ik het als drie-jarige peuter om tijdens de sinterklaas tijd er met de laars van een andere koter vandoor te gaan in plaats van met mijn eigen minuscule meisjessandaal. In die hoge laars zat immers een veel groter cadeau. En om grapjes zoals een klein presentje verpakt in een hele grote doos kon ik ook niet heel amused op reageren. Inmiddels weet ik wel beter en zijn de kleinste pakketjes juist de mooiste. Dat geldt ook in de culinaire wereld. Van een klein verfijnd gerecht kan ik meer genieten dan van een hoog opgestapeld bord met eten. Ik vind het altijd een prestatie al die prachtig opgemaakte borden met oog voor de allerkleinste details. Vandaag deed ik een poging tot een kunstig opgemaakte gebakken zeebaars met avocadocreme en groene asperges. Daar kun je me wel blij mee maken.

Zeebaars met avocadocreme en groene asperges
 
Bewaar Print
Voorbereiding
20 minuten
Bereiding
30 minuten
Totaal
50 minuten
 
Wat een plaatje. Zeebaars met de vel op een mousse van avocado en blaadje cress met gekookte groene asperge en olijfolie.
Auteur: Yvette Jaarsma
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Hollands
Aantal personen: 2
Ingrediënten
  • 2 zeebaars filets met vel
  • 1 avocado
  • 1 bos groene asperges
  • 1 potje cress (groenteafdeling) of anders wat mooie kleine slablaadjes
  • 100 ml Griekse yoghurt
  • Citroensap
  • Peper
  • Zout
  • Olijfolie
Bereidingswijze
  1. Prak de avocado in een kom fijn met een vork
  2. Voeg een sap van een halve citroen toe
  3. Voeg de yoghurt toe en roer goed door
  4. Voeg peper en zout naar smaak toe
  5. Meng tot een egale mousse
  6. Snijd de huid van de zeebaars diagonaal een paar keer in met een scherp mes (zo voorkom je dat de huid gaat opkrullen tijdens het bakken)
  7. Dep droog met keukenpapier
  8. Snijd de uiteinden van de asperges af
  9. Kook de asperges in 10 minuten gaar
  10. Giet af en snijd ze in drie stukken
  11. Verhit een scheut olijfolie in een koekenpan
  12. Bak de visfilets op de velkant in 4 minuten knapperig
  13. Draai om en bak nog 1 minuut
  14. Snijd ook de vis in drie stukken
  15. Maak mooie bergjes van de avocado mousse
  16. Leg daar de asperges tegen aan
  17. Leg ook de zeebaars erbij
  18. Leg hier en daar wat blaadjes cress of sla
  19. En druppel er wat olijfolie over
3.5.3208

Delen

  • WhatsApp
  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • LinkedIn
  • Tumblr
  • E-mail

Gerelateerd

Filed Under: Gezonde recepten, Hollandse recepten, Hoofdgerechten, Leuke recepten Tagged With: Asperge, Avocado, Citroensap, Cress, Griekse Yoghurt, Olijfolie, Zeebaars

Zoeken

Previous Post: « Gegratineerde ui met parmezaanse kaas
Next Post: Garnalen gemarineerd in pindakaas »

Reader Interactions

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel het recept:  

Primary Sidebar

Yvette is CurlsCulinair

Foodblog zonder saaie recept beschrijvingen. Het is mijn ontdekkingsreis naar nieuwe of vergeten ingrediënten en diverse kooktechnieken. Hier deel ik de hoogte- en dieptepunten in mijn keuken.
Meer over mij..




Kijk ook eens naar deze CurlsCulinair recepten

Recept Kabeljauw met parmezaan en asperges

Recept Kabeljauw met parmezaan en asperges

Bahn bao met salsa van ananas

Recept Vietnamese Bahn bao

Recept Chocolade fudge

Recept Chocolade fudge

Recept Groene groenten salade met feta

Recept Groene groenten salade met feta

Lamsburger pistacheyoghurtsaus

Lamsburger pistacheyoghurtsaus

Recept Chocolade lepel

Recept Chocolade lepel

Tom Kha Gai

Tom Kha Gai

Wat is het verschil tussen kruidnoten en pepernoten?

Wat is het verschil tussen kruidnoten en pepernoten?

Recept Kabeljauw met beurre blanc saus

Recept Kabeljauw met beurre blanc saus

Forelmousse met komkommerlinten

Forelmousse




Wat eten we vandaag?

  • koolhydraatarme recepten
  • gezonde recepten
  • leuke recepten
  • makkelijke recepten
  • vegetarische recepten

Footer

Instagram

  • 21 years together! I love you!! ❤️❤️❤️❤️
  • Avondmaaltijd van gisteravond. Griekse pita met salade en geroosterde runderworstjes. En uiteraard met tzatziki. Can’t live without it! Link in bio. 
#foodie #delicious #foodblog #greecefood #worst #meat #foodpics #greeksalad #makkelijkemaaltijd
  • Epic hamburger day!!! Cheddar, gebakken ui, tomaat en een gebakken ei on top! Dit is echt the bomb! Link in bio. 
#delicious #hamburger #meat #epicburger #foodie #foodpics #foodblog #cheatday #americanfood #junkfood
  • Mmmmm! Een bagel met een hamburger, mozzarella, pesto en tomaat. Life ain’t get any better! Link in bio. 
#burger #foodie #foodpics #meat #bagel #italianfood #delicious #italiaansekeuken
  • Spies van ossenhaas! Bij @devierbroers ! Moet kunnen op maandag! #meat #ossenhaas #bbq #uiteten #rund # foodblog #foodpics
  • Deze koolhydraatarme hartige taart is perfect voor skinny dagen. Heel makkelijk en lekker vega. Link in bio. 
#vegetarianrecipes #koolhydraatarmerecepten #ei #makkelijkemaaltijd #foodblog #foodpics #foodie #vegetarisch #healthyfood
  • Met dit lenteweer wil ik heerlijk buiten eten. Deze carpaccio van tonijn is heel makkelijk klaar te maken en super lekker. Link in bio. 
#makkelijkemaaltijd #foodie #foodpics #foodblog #carpaccio #tuna #tonijncarpaccio #koolhydraatarmerecepten #koolhydraatarm

Offline ben ik Yvette Jaarsma en verslaafd aan lekker eten en drinken. Dagelijks sta ik in de keuken om recepten te testen en verslind food magazines en kookboeken op zoek naar inspiratie. Lees verder…

mytaste.nl

Ook interessant:

  • Paella recept
  • Cake recept
  • Pannenkoeken recept
  • Pompoensoep recept
  • Salade geitenkaas
  • Zandkoekjes

Ingrediënten

Appel Balsamicoazijn Basilicum Bloem Bosui Boter Champignons Chilipoeder Citroen Citroensap Ei Feta Garnaal Gember Griekse Yoghurt Groentebouillon Honing Kip Knoflook Komkommer Koriander Kristalsuiker Lente-ui Limoen Melk Mosterd Olijfolie Oregano Paprika Paprikapoeder Parmezaan Peterselie Rode Peper Rode Ui Rundergehakt Sjalot Sojasaus Tomaat Ui Vissaus Walnoot Witte Ui Witte Wijn Wortel Zonnebloemolie

Contact gegevens

Over mij

Adverteren

Contact

Site index

Copyright © 2022 · Foodie Pro Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in

loading Annuleren
Bericht niet verstuurd - controleer je e-mailadres!
E-mail-controle mislukt, probeer het opnieuw
Helaas, je blog kan geen berichten per e-mail delen.