• Skip to primary navigation
  • Skip to content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Foodblog CurlsCulinair

kook, proef, eet en smul | Recepten met en twist

  • Home
  • Voorgerechten
  • Hoofdgerechten
  • Bijgerechten
  • Nagerechten
  • Meer over…
    • Ingrediënten zoeken
    • Kookboeken en meer
    • Koolhydraatarme recepten
    • Gezonde recepten
    • Leuke recepten
    • Vegetarische recepten
    • Makkelijke recepten
    • Over mij
  • Nav Social Menu

Home » Keuken » Franse recepten » Zeebaarsfilet met hollandaisesaus

Zeebaarsfilet met hollandaisesaus

20 juli 2014 By Yvette Jaarsma Leave a Comment

Hollandaisesaus

Tip Culinair

Wellicht dat ik door het schrijven van deze blog mijn kans op de titel van Masterchef voorgoed verspeel, maar eigenwijs als ik ben, vertel ik het jullie toch. Maar voordat ik op de zaken vooruit loop, moet ik eerst iets bekennen. Naast mijn Groupon verslaving, heb ik ook een lichtelijke zwak voor tijdschriften. En dan met name kooktijdschriften. De delicious, Elle Eten en Foodies liggen dan ook netjes in stapels in de huiskamer, op zolder en sinds kort ook in de gang. Want toen ik ontdekte dat de delicious vroeger de Tip Culinair heette, kocht ik op Marktplaats een shitload aan nieuw culinair voer. En dan heb ik het niet over een lullig jaargangetje of twee, nee, onder het mom van als je het doet, doe het dan goed, ligt nu het gehele oeuvre vanaf 1985 tot en met 2006 te pronken onder het trapgat. En ik moet je zeggen… die huisvrouwen in 1985 hadden het zo slecht nog niet. Anno 2014 tel je in foodland niet meer mee als je niet tenminste twee soorten superfoods of quinoa in de keukenkast hebt staan en je alles veganistisch en het liefst ook nog raw bereidt. Nee, dan de huisvrouw in 1985! Zij maakte kennis met, jawel, de magnetron! Hele stukken vlees, vis en taarten werden uit deze nucleaire machine getoverd in de rubriek: koken uit de magnetron. Zo ook deze Hollandaisesaus uit de editie juni 1985. Nu had ik al een tijdje ruzie met dit culinaire hoogstandje, dus hoogste tijd om mijn revanche te halen. M keek me aan alsof ik gek was geworden toen ik drie eierdooiers met een eetlepel water en een halve eetlepel azijn in een kommetje klutste. 150 gram boter in een ander kommetje en hup die machine in om het te laten smelten. De gesmolten boter klop je vervolgens door de eierdooiers en dan doe je het goedje 30 seconden op 700 watt in de magnetron. Eruit halen en kloppen. Dan tien seconden verhitten en wederom kloppen. Dan vijf seconden en je raad het al, kloppen. En echt waar… Een prachtige, romige lichtgele Hollandaisesaus is je beloning. We zijn weer vriendjes, de Hollandaisesaus en ik…

Vis met hollandaise
 
Bewaar Print
Voorbereiding
25 minuten
Bereiding
25 minuten
Totaal
50 minuten
 
In een zomerse stemming maakte ik het volgende recept met zeebaarsfilet en Hollandaise saus.
Auteur: Yvette Jaarsma
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Frans
Aantal personen: 4
Ingrediënten
  • 4 zeebaarsfilet met huid
  • 500 gram ongeschilde groene asperges (3 cm van de kont afgehaald)
  • handje gepelde pistachenoten
  • 3 eierdooiers
  • 150 gram boter
  • ½ eetlepel azijn en 1 eetlepel water
  • olijfolie
Bereidingswijze
  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Leg de asperges op aluminiumfolie op de bakplaat.
  3. Besprenkel de asperges met olijfolie en zout.
  4. Laat de asperges circa 15/20 minuten roosteren in de oven.
  5. Dep de zeebaarsfilets droog met keukenpapier en kerf de huidzijde met een scherp mes enkele malen in.
  6. Laat een anti-aanbak goed warm worden en giet er een eetlepel olijfolie in.
  7. Leg de zeebaarsfilets op de huidkant in de pan en hoor hoe de huid sist en lekker krokant wordt.
  8. Draai na circa 4 minuten de vis om en bak nog 1 a 2 minuten (ligt aan de dikte van je vis) op de velkant.
  9. Leg ze dan op keukenpapier om uit te lekken.
  10. Stamp de pistachenoten fijn in een vijzel.
  11. Leg op elk voorverwarmd bord een aantal asperges, de zeebaars met de huid naar boven en leg de pistachenoten op de filets.
  12. Schenk de Hollandaisesaus er omheen.
3.5.3226

Delen

  • WhatsApp
  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • LinkedIn
  • Tumblr
  • E-mail

Gerelateerd

Filed Under: Franse recepten, Hoofdgerechten, Leuke recepten Tagged With: Asperge, Azijn, Boter, Ei, Olijfolie, Pistache, Zeebaars

Zoeken

Previous Post: « Boekweitmeelbakjes met tuinbonenpuree
Next Post: Focaccia »

Reader Interactions

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel het recept:  

Primary Sidebar

Yvette is CurlsCulinair

Foodblog zonder saaie recept beschrijvingen. Het is mijn ontdekkingsreis naar nieuwe of vergeten ingrediënten en diverse kooktechnieken. Hier deel ik de hoogte- en dieptepunten in mijn keuken.
Meer over mij..




Kijk ook eens naar deze CurlsCulinair recepten

Recept Gebakken ricotta met aardbeiden salsa

Recept Gebakken ricotta met aardbeien salsa

Recept Andijviesoep met appel

Recept Andijviesoep met appel

Garnalen Burger

Garnalenburger

Recept Slanke gevulde paprika's met tonijn

Recept Slanke gevulde paprika’s met tonijn

Recept gevulde paprika met gorgonzola

Recept gevulde paprika met gorgonzola

Recept Chocolade pinda repen

Recept Chocolade pinda repen

Recept Aubergine lasagne

Recept Aubergine lasagne

Recept Ricottataartjes

Recept Andijvie salade met ei

Recept Andijvie salade met ei

Recept Vis met oestersaus uit de oven

Recept Vis met oestersaus uit de oven




Wat eten we vandaag?

  • koolhydraatarme recepten
  • gezonde recepten
  • leuke recepten
  • makkelijke recepten
  • vegetarische recepten

Footer

Instagram

  • 21 years together! I love you!! ❤️❤️❤️❤️
  • Avondmaaltijd van gisteravond. Griekse pita met salade en geroosterde runderworstjes. En uiteraard met tzatziki. Can’t live without it! Link in bio. 
#foodie #delicious #foodblog #greecefood #worst #meat #foodpics #greeksalad #makkelijkemaaltijd
  • Epic hamburger day!!! Cheddar, gebakken ui, tomaat en een gebakken ei on top! Dit is echt the bomb! Link in bio. 
#delicious #hamburger #meat #epicburger #foodie #foodpics #foodblog #cheatday #americanfood #junkfood
  • Mmmmm! Een bagel met een hamburger, mozzarella, pesto en tomaat. Life ain’t get any better! Link in bio. 
#burger #foodie #foodpics #meat #bagel #italianfood #delicious #italiaansekeuken
  • Spies van ossenhaas! Bij @devierbroers ! Moet kunnen op maandag! #meat #ossenhaas #bbq #uiteten #rund # foodblog #foodpics
  • Deze koolhydraatarme hartige taart is perfect voor skinny dagen. Heel makkelijk en lekker vega. Link in bio. 
#vegetarianrecipes #koolhydraatarmerecepten #ei #makkelijkemaaltijd #foodblog #foodpics #foodie #vegetarisch #healthyfood
  • Met dit lenteweer wil ik heerlijk buiten eten. Deze carpaccio van tonijn is heel makkelijk klaar te maken en super lekker. Link in bio. 
#makkelijkemaaltijd #foodie #foodpics #foodblog #carpaccio #tuna #tonijncarpaccio #koolhydraatarmerecepten #koolhydraatarm

Offline ben ik Yvette Jaarsma en verslaafd aan lekker eten en drinken. Dagelijks sta ik in de keuken om recepten te testen en verslind food magazines en kookboeken op zoek naar inspiratie. Lees verder…

mytaste.nl

Ook interessant:

  • Paella recept
  • Cake recept
  • Pannenkoeken recept
  • Pompoensoep recept
  • Salade geitenkaas
  • Zandkoekjes

Ingrediënten

Appel Balsamicoazijn Bloem Bosui Boter Champignons Chilipoeder Citroen Citroensap Ei Feta Garnaal Gember Griekse Yoghurt Groentebouillon Honing Kip Knoflook Komkommer Koriander Kristalsuiker Lente-ui Limoen Melk Mosterd Olijfolie Oregano Paprika Paprikapoeder Parmezaan Peterselie Rode Peper Rode Ui Rundergehakt Sjalot Sla Sojasaus Tomaat Ui Vissaus Walnoot Witte Ui Witte Wijn Wortel Zonnebloemolie

Contact gegevens

Over mij

Adverteren

Contact

Site index

Copyright © 2022 · Foodie Pro Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in

loading Annuleren
Bericht niet verstuurd - controleer je e-mailadres!
E-mail-controle mislukt, probeer het opnieuw
Helaas, je blog kan geen berichten per e-mail delen.