• Skip to primary navigation
  • Skip to content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Foodblog CurlsCulinair

kook, proef, eet en smul | Recepten met en twist

  • Home
  • Voorgerechten
  • Hoofdgerechten
  • Bijgerechten
  • Nagerechten
  • Meer over…
    • Ingrediënten zoeken
    • Kookboeken en meer
    • Koolhydraatarme recepten
    • Gezonde recepten
    • Leuke recepten
    • Vegetarische recepten
    • Makkelijke recepten
    • Over mij
  • Nav Social Menu

Home » Hoofdgerechten » Zeewierpasta met biefstuk en asperges

Zeewierpasta met biefstuk en asperges

6 februari 2016 By Yvette Jaarsma Laat een reactie achter

Zeewierpasta met biefstuk en asperges

Flinke bos zee-groente

In de schap van mijn plaatselijke groothandel spotte ik wat nieuws. Namelijk tagliatelle van zeewier. En nieuwsgierig als ik ben, moest dat natuurlijk direct getest worden. Maar voordat er ook maar een sliertje zeewier mijn pan bereikte, deed ik eerst wat nader onderzoek naar deze groente uit de zee. Het merk Seamore ontketende een ware voedingsrevolutie; zeewier als bestanddeel van de maaltijd. Maar hoe hebben ze dat gefixed? Doordat het zeewier vermomd is als tagliatelle kun je het bereiden als Italiaans pastagerecht of op z’n oosters in de vorm van noodels. I sea pasta van Seamorefood is 100% onverwerkt, gedroogd zeewier wat groeit en veranderd tijdens het bereiden. Na het koken of wellen heb je plots een flinke bos zee-groente in je pan. Zee-groente rijk aan vezels, maar met heel weinig koolhydraten. Bovendien zit ons zeewier bomvol vitamines, mineralen, antioxidanten en Omega 3. Het is een product dat, met zijn neutrale smaak, past in ieder dieet, van vegetarisch tot glutenvrij. Met dit in het achterhoofd besloot ik een Italiaanse zeewierpasta maaltijd klaar te maken. Ik kookte de zeewier 15 minuten en mengde het met roergebakken biefstuk, asperges en parmezaanse kaas. Ik was, eerlijk is eerlijk, wel een tikkeltje sceptisch of het echt wel naar pasta zou smaken. Maar wat blijkt, die mannen bij Seamorefood weten wat ze aan het doen zijn. Het was verslavend lekker. En ik waande me voor even aan de een Italiaanse kust. Ga dit ook proberen. Ik ga in elk geval experimenteren met de trend van 2016. Met vlees, vis of lekker vega, de mogelijkheden zijn eindeloos. Wie doet er mee?

Zeewierpasta met biefstuk en asperges
 
Bewaar Print
Voorbereiding
5 minuten
Bereiding
15 minuten
Totaal
20 minuten
 
Het merk Seamorefood ontketende een ware voedingsrevolutie; zeewier als bestanddeel van de maaltijd. Doordat het zeewier vermomd is als tagliatelle kun je het bereiden als Italiaans pastagerecht of op z'n oosters in de vorm van noodels. I sea pasta van Seamorefood is 100% onverwerkt, gedroogd zeewier wat groeit en veranderd tijdens het bereiden. Het is een product dat, met zijn neutrale smaak, past in ieder dieet, van vegetarisch tot glutenvrij. Met dit in het achterhoofd besloot ik een Italiaanse pasta maaltijd klaar te maken.
Auteur: Yvette Jaarsma
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Italiaans
Aantal personen: 2
Ingrediënten
  • 50 gram zeewierpasta
  • 200 gram biefstuk
  • 100 gram aspergetips
  • Handvol geraspte parmezaanse kaas
  • 2 tenen knoflook, fijngehakt
  • 1 ui, gesnipperd
  • Handvol rucola en wat extra voor de garnering
  • Olijfolie
Bereidingswijze
  1. Snijd de biefstuk in dunne plakken
  2. Wrijf de biefstukken in met de knoflook en wat olijfolie
  3. Marineer de biefstuk een uur in de koelkast
  4. Kook de zeewierpasta 15 minuten in kokend water en giet af
  5. Blancheer ondertussen twee minuten de asperges
  6. Verhit een scheut olijfolie in een wok of hapjespan
  7. Bak de reepjes biefstuk en de ui in drie minuten al omscheppend om
  8. Voeg de asperges toe
  9. Voeg de zeewierpasta toe
  10. Voeg de rucola toe
  11. Schep alles goed door elkaar
  12. Verdeel alles over twee voorverwarmde borden
  13. Bestrooi met de kaas en leg op elk bord nog wat rucola
3.5.3208

Delen

  • WhatsApp
  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • LinkedIn
  • Tumblr
  • E-mail

Gerelateerd

Gearchiveerd onder:Hoofdgerechten, Italiaanse recepten, Koolhydraatarme recepten, Makkelijke recepten Gelabeld met:Asperge, Biefstuk, Knoflook, Olijfolie, Parmezaan, Rucola, Ui, Zeewier

Zoeken

Previous Post: « Kabeljauw met komkommersaus en krokant eendenborst
Next Post: Manchego met koffie en honing »

Reader Interactions

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel het recept:  

Primary Sidebar

Yvette is CurlsCulinair

Foodblog zonder saaie recept beschrijvingen. Het is mijn ontdekkingsreis naar nieuwe of vergeten ingrediënten en diverse kooktechnieken. Hier deel ik de hoogte- en dieptepunten in mijn keuken.
Meer over mij..




Kijk ook eens naar deze CurlsCulinair recepten

Gegratineerde spinazie visschotel

Gegratineerde spinazie visschotel

Recept Hamburger gevuld met Cheddar

Recept Hamburger gevuld met Cheddar

Chocoladecake

Chocoladecake

Recept Surinaams kippannetje

Recept Surinaams kippannetje

Recept tortillabowl met groenten

Recept tortillabowl met groenten

Wortel paté

Recept Wortelpaté

Hotdog met curry en zuurkool

Hotdog met curry gewurz en zuurkool

Recept Rosbief met rode wijnsaus

Recept Rosbief met rode wijnsaus

Recept Geroosterde tomaten met mozzarella

Recept Geroosterde tomaten met mozzarella

Zuurkoolfrittata

Zuurkoolfrittata




Wat eten we vandaag?

  • koolhydraatarme recepten
  • gezonde recepten
  • leuke recepten
  • makkelijke recepten
  • vegetarische recepten

Footer

Instagram

  • 21 years together! I love you!! ❤️❤️❤️❤️
  • Avondmaaltijd van gisteravond. Griekse pita met salade en geroosterde runderworstjes. En uiteraard met tzatziki. Can’t live without it! Link in bio. 
#foodie #delicious #foodblog #greecefood #worst #meat #foodpics #greeksalad #makkelijkemaaltijd
  • Epic hamburger day!!! Cheddar, gebakken ui, tomaat en een gebakken ei on top! Dit is echt the bomb! Link in bio. 
#delicious #hamburger #meat #epicburger #foodie #foodpics #foodblog #cheatday #americanfood #junkfood
  • Mmmmm! Een bagel met een hamburger, mozzarella, pesto en tomaat. Life ain’t get any better! Link in bio. 
#burger #foodie #foodpics #meat #bagel #italianfood #delicious #italiaansekeuken
  • Spies van ossenhaas! Bij @devierbroers ! Moet kunnen op maandag! #meat #ossenhaas #bbq #uiteten #rund # foodblog #foodpics
  • Deze koolhydraatarme hartige taart is perfect voor skinny dagen. Heel makkelijk en lekker vega. Link in bio. 
#vegetarianrecipes #koolhydraatarmerecepten #ei #makkelijkemaaltijd #foodblog #foodpics #foodie #vegetarisch #healthyfood
  • Met dit lenteweer wil ik heerlijk buiten eten. Deze carpaccio van tonijn is heel makkelijk klaar te maken en super lekker. Link in bio. 
#makkelijkemaaltijd #foodie #foodpics #foodblog #carpaccio #tuna #tonijncarpaccio #koolhydraatarmerecepten #koolhydraatarm

Offline ben ik Yvette Jaarsma en verslaafd aan lekker eten en drinken. Dagelijks sta ik in de keuken om recepten te testen en verslind food magazines en kookboeken op zoek naar inspiratie. Lees verder…

mytaste.nl

Ook interessant:

  • Paella recept
  • Cake recept
  • Pannenkoeken recept
  • Pompoensoep recept
  • Salade geitenkaas
  • Zandkoekjes

Ingrediënten

5-Kruidenpoeder 7up Aardappel Aardbei Abdijbier Abrikoos Agar Agar Ahornsiroop Aioli Alfalfa Algavesiroop Amandel Amandelen Amandelspijs Amsterdamse Uitjes Ananas Andijvie Ansjovis Appel Appelazijn Appelsap Appelstroop Artisjok Asperge Atjar Aubergine Augurk Avocado Azijn Bacon Bagel Baking Soda Bakkeljauw Bakmeel Bakpoeder Balsamicoazijn Banaan Bapaobrood Basilicum Basterdsuiker Bastognekoek Ben & Jerry Biefstuk Bier Bieslook

Contact gegevens

Over mij

Adverteren

Contact

Site index

Copyright © 2021 · Foodie Pro Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in

loading Annuleren
Bericht niet verstuurd - controleer je e-mailadres.
E-mail-controle mislukt, probeer het opnieuw
Helaas, je blog kan geen berichten per e-mail delen.