Flinke bos zee-groente
In de schap van mijn plaatselijke groothandel spotte ik wat nieuws. Namelijk tagliatelle van zeewier. En nieuwsgierig als ik ben, moest dat natuurlijk direct getest worden. Maar voordat er ook maar een sliertje zeewier mijn pan bereikte, deed ik eerst wat nader onderzoek naar deze groente uit de zee. Het merk Seamore ontketende een ware voedingsrevolutie; zeewier als bestanddeel van de maaltijd. Maar hoe hebben ze dat gefixed? Doordat het zeewier vermomd is als tagliatelle kun je het bereiden als Italiaans pastagerecht of op z’n oosters in de vorm van noodels. I sea pasta van Seamorefood is 100% onverwerkt, gedroogd zeewier wat groeit en veranderd tijdens het bereiden. Na het koken of wellen heb je plots een flinke bos zee-groente in je pan. Zee-groente rijk aan vezels, maar met heel weinig koolhydraten. Bovendien zit ons zeewier bomvol vitamines, mineralen, antioxidanten en Omega 3. Het is een product dat, met zijn neutrale smaak, past in ieder dieet, van vegetarisch tot glutenvrij. Met dit in het achterhoofd besloot ik een Italiaanse zeewierpasta maaltijd klaar te maken. Ik kookte de zeewier 15 minuten en mengde het met roergebakken biefstuk, asperges en parmezaanse kaas. Ik was, eerlijk is eerlijk, wel een tikkeltje sceptisch of het echt wel naar pasta zou smaken. Maar wat blijkt, die mannen bij Seamorefood weten wat ze aan het doen zijn. Het was verslavend lekker. En ik waande me voor even aan de een Italiaanse kust. Ga dit ook proberen. Ik ga in elk geval experimenteren met de trend van 2016. Met vlees, vis of lekker vega, de mogelijkheden zijn eindeloos. Wie doet er mee?
- 50 gram zeewierpasta
- 200 gram biefstuk
- 100 gram aspergetips
- Handvol geraspte parmezaanse kaas
- 2 tenen knoflook, fijngehakt
- 1 ui, gesnipperd
- Handvol rucola en wat extra voor de garnering
- Olijfolie
- Snijd de biefstuk in dunne plakken
- Wrijf de biefstukken in met de knoflook en wat olijfolie
- Marineer de biefstuk een uur in de koelkast
- Kook de zeewierpasta 15 minuten in kokend water en giet af
- Blancheer ondertussen twee minuten de asperges
- Verhit een scheut olijfolie in een wok of hapjespan
- Bak de reepjes biefstuk en de ui in drie minuten al omscheppend om
- Voeg de asperges toe
- Voeg de zeewierpasta toe
- Voeg de rucola toe
- Schep alles goed door elkaar
- Verdeel alles over twee voorverwarmde borden
- Bestrooi met de kaas en leg op elk bord nog wat rucola
Geef een reactie