Zuurkool frittata
Vandaag gaan we op de gezonde toer! Deze zuurkoolschotel is koolhydraatarm en zit vol vitaminen. Een win win situatie dus!
Vroeger vond ik zuurkool echt niet lekker. Zo zuur en ik kreeg er pijn van op mijn tong en lippen. Gelukkig is dat over gegaan en vind ik zuurkool tegenwoordig heerlijk.
Banaan en ananas
In deze schotel heb ik zuurkool gemengd met banaan en ananas. Zo wordt het minder zuur en zelfs een beetje zoet. Ik denk dat kinderen de zuurkool op deze manier wellicht meer zullen waarderen. Ik wilde er een soort van hartige taart van maken zonder deeg dus heb eieren gebruikt om er een stevige taart van te maken.En als je mij een beetje kent dan weet je dat in huize CurlsCulinair er geen dag voorbij gaat zonder dat er kaas gegeten wordt. En zeg nu zelf, zuurkool, banaan, ananas en kaas is toch een match made in heaven! Juist, dat dacht ik ook. Serveer de schotel met bijvoorbeeld geroosterde worstjes. Of houd het vega door er gebakken aardappels bij te maken. Een frisse groene salade is ook heerlijk erbij.
Wil je meer koolhydraatarme taarten? Deze kaastaart is een aanrader. Of maak eens een groententaart! Beide vega en beide delicious!
- 500 gram zuurkool
- 1 banaan
- 100 gram ananas
- 5 eieren
- 2 tl kerriepoeder
- 2 flinke el Griekse yoghurt
- 100 gram geraspte belegen kaas
- Peper naar smaak
- Verwarm de oven op 180 graden
- Laat de zuurkool uitlekken in een vergiet
- Klop de eieren los in een kom samen met de yoghurt, kerriepoeder en peper naar smaak
- Snij de banaan en ananas in kleine stukjes
- Doe de zuurkool in een kom en voeg de banaan en ananas toe
- Voeg de eieren toe en schep alles goed door elkaar
- Bekleed een ovenschaal met bakpapier
- Stort het zuurkool mengsel in de ovenschaal
- Strooi er de kaas over heen
- Zet 25 a 30 minuten in de oven
- Zet eventueel de laatste 5 minuten de grill aan voor een mooi knapperig korstje
- Lekker met geroosterde worstjes en/of een groene salade en gebakken aardappels.
Geef een reactie