East meets west
Als culinair blogger ben ik niet vies van een experimentje op zijn tijd. Zo maakte ik al eens komkommerrolletjes op een bedje van bevroren avocado en draaide ik ballen van lamsgehakt voor een blijmoedig en vreugdevol gevoel. Maar toen ik laatst bij een goede vriend aan de eettafel schoof werd ik culinair verrast. Als een ware King of Confusion kieperde hij met een stalen gezicht een kuipje 48+ smeerkaas als bindmiddel in de Aziatische curry. Maïzena of dikke yoghurt was niet voorradig dus dan mot je toch roeien met de riemen die je hebt, nietwaar. Dat zette mij aan het denken. Wat nou als een chefkok met een Michelinster achter zijn naam dit kunstje zou flikken. Zou Chef Han van het bekroonde Aziatische restaurant Han Ting Cuisine hem dan het liefst met de chopsticks om de oren slaan? Of wordt hij de hemel in geprezen door culinaire recensenten om zijn East meets West cookingstyle. Zolang Jonnie Boer zich nog niet geroepen voelt om dit staaltje van fushion te evenaren zullen we toch zelf aan de slag moeten in de keuken. Ik maakte eetbare boekweitmeelbakjes met tuinbonenpuree. Smeerkaas had ik niet in huis, maar weet je, ik denk dat een likje door de puree best wel eens lekker kan zijn.
P.S.: bedankt voor de inspiratie lieve vriend. En eerlijk is eerlijk, de donders goede curry.
- 100 gram boekweitmeel (bijvoorbeeld van Koopmans)
- 200 ml water
- 2 tenen knoflook, geperst
- 2 el gedroogde oregano
- flinke snuf zout
- 50 gram diepvriestuinbonen
- kneepje citroensap
- peper
- 4 plakjes rosbief
- 2 el hazelnoten
- Verwarm de oven op 200 graden.
- Doe de boekweitmeel, water, geperste knoflook, oregano en zout in een grote kom.
- Meng met een garde of lepel alles goed door elkaar tot een mooi egaal beslag.
- Verwarm dan een klein beetje olie in een anti aanbakpan.
- Zet het vuur niet te hoog.
- Giet dan een kleine hoeveelheid van het beslag in de pan en draai de pan rond zodat je een soort van dunne pannenkoek krijgt.
- Bak de koek op laag vuur aan de ene kant goudbruin, draai met een spatel om en bak de andere kant.
- Bak ze net zo lang tot ze echt goed bruin zijn.
- Haal de pannenkoek uit de pan en bak er zo nog drie.
- Steek uit de pannenkoeken zes rondjes met een diameter van 10 cm.
- Vul een muffinvorm met de rondjes zodat je bakjes krijgt.
- Bak ze vervolgens 15 minuten in de oven totdat ze mooi hard zijn en je ze kunt vullen.
- Kook ondertussen de tuinbonen in acht minuten in een klein bodempje water.
- Giet af en laat even afkoelen.
- Doe er een kneepje citroensap bij en goed peper en zout.
- Pureer met een staafmixer tot een gladde massa.
- Mocht de puree te dik zijn, meng er dan wat warm water doorheen.
- Stamp de hazelnoten in een vijzel fijn.
- Vul nu elk bakje met de tuinbonenpuree.
- Leg daar een mooi stukje rosbief op.
- Top af met de gehakte hazelnoten.
Geef een reactie