Hond in de pot
Chocola…er zijn weken dat een lekkere reep chocola rustig en braaf in de kast blijft liggen, maar er zijn ook periodes dat een reep de avond niet haalt. Dat je op en neer blijft lopen naar de keuken om nog een stukje af te breken en ineens tot de conclusie komt dat je in je eentje een hele reep soldaat gemaakt hebt. Natuurlijk is dat een keer helemaal niet erg, maar op ten duur zijn je heupen er toch minder blij mee. Daarom kun je deze cake het beste maken als je veel gasten over de vloer krijgt. Ik waarschuw vast bij voorbaat, hij is namelijk verslavend lekker en al in 35 minuten klaar. Ik durf te zeggen dat iedereen deze cake kan maken. De verhoudingen van de ingrediënten staan in Amerikaanse cupmaten. Die cups koop je bij een kookwinkel, maar ze staan ook vaak op een maatbeker vermeld. En nu maar hopen voor je gasten dat ze niet in de file staan die avond. Anders vinden ze geheid de hond in de pot.
- 1.5 cup zelfrijzend bakmeel
- 1 cup kristalsuiker
- ¼ cup cacaopoeder
- ½ tl zout
- 1 zakje vanillesuiker
- 1 cup koud water
- ¼ cup olijfolie
- 100 graml hazelnoten
- Verwarm de oven voor op 200 graden
- Meng alle ingrediënten met een houten lepel in een grote kom
- Bekleed een cakevorm met bakpapier en giet het mengsel erin
- Druk de hazelnoten in het deeg
- Bak in 30 minuten gaar
Geef een reactie