Reiniging van het lichaam
Dat de bosbes een multifunctioneel besje is weet menig van jullie peeps out there denk ik al wel. Je kunt er van alles mee maken en ze behoren ook nog eens tot de elite van de fruitsoorten. Goed tegen hart- en vaatziekten, goed voor de reiniging van het lichaam en lekker veel vitamientjes. Ik maakte er al eens muffins mee, maar je kunt ze natuurlijk ook gebruiken voor een saus, zoals in dit gerecht van eend met bosbessensaus. Vroeger at ik standaard gele vla met bosbessensaus als toetje. Bij gevogelte is het ook een blijvertje. Het zoete van de saus matcht buitengewoon goed met gebakken eend of kip. Je kunt verse bosbessen kopen, maar de diepvriesvariant is liever voor je portemonnee en net zo goed qua smaak. Misschien doe ik ‘m morgen in de vla. Als er al wat overblijft natuurlijk…
- 225 g verse of bevroren bosbessen
- 3 el lichtbruine basterdsuiker
- 7.5 el water
- 1.5 tl maïzena
- Evt een paar druppeltjes vanille extract
- 2 Eendenfilets
- Doe de bosbessen in een zeef en spoel ze af
- Doe de suiker en 4 eetlepels water in een pan en breng langzaam aan de kook
- Voeg 150 g van de bosbessen toe en laat 2 minuten sudderen of tot de bosbessen wat van hun sap vrijlaten
- Voeg de maïzena en 1 eetlepel water toe in de pan en laat sudderen totdat de saus indikt
- Doe de saus in een kom en pureer met een staafmixer tot een gladde massa
- druppel er eventueel wat vanille essence door
- Snijd de huid van de eendenborst kruislings in
- Bak de eend op de huidkant in een droge koekenpan circa 8 minuten
- Keer de eend om en bak deze nogmaals circa 3 minuten
- Laat het vlees 5 minuten rusten onder aluminiumfolie
Geef een reactie