Neem je zwemkleren mee
Verheugden jullie je vroeger ook altijd zo op je verjaardag? Dagen van te voren streepte ik de nog te nachtjes slapen weg. Mijn feestjurk hing klaar en de uitnodigingen voor mijn feestje waren ook al ver van te voren gestuurd. Neem je zwemkleren mee, maar wat we gaan doen is nog een verrassing. No shit sherlock! Het was dan ook geen verrassing dat we die dag in het plaatselijke zwemparadijs gedropt werden. Tja, tegenwoordig krijg je een bericht via Facebook dat er iemand van je 700 vrienden jarig is en zet je braaf een verplichte felicitatie op zijn of haar tijdlijn. Zou toch best leuk zijn als je nog zo’n ouderwetse uitnodiging krijgt. Daar wil ik mijn badpak best voor uit de kast halen. Van mijn liefde kreeg ik dit jaar een etentje bij een goed aangeschreven restaurant kado. En hij zorgde zelfs voor een verrassing. De schat had gebeld dat ik jarig was en bij het dessert stond er in witte chocola een felicitatie gespoten. Corny, I know, maar ik weet zeker dat jullie dat stiekem ook best kunnen waarderen. Vol inspiratie door de prachtige opgemaakte borden stond ik de dag erna in de keuken. Met dit mooie gerecht van forel met gekarameliseerde rode biet als resultaat.
- 6 gekookte mini bietjes (groente speciaalzaak)
- 200 gram gerookte forel
- ½ groene appel, in stukjes gesneden
- 2 el Griekse yoghurt
- ½ tl knoflookpoeder
- Klein handje geroosterde walnoten
- Kneepje citroensap
- Peper
- Zout
- Groene cress (of hele fijne slablaadjes)
- Balsamico azijn
- Marineer de bietjes circa drie uur in balsamico azijn
- Rooster de walnoten in een droge koekenpan en hak daarna in hele kleine stukjes
- Snijd van de forel 12 gelijke repen van circa 4 centimeter
- Pureer de rest van de forel met de yoghurt, citroensap en de knoflookpoeder en appel tot egale mousse
- Voeg peper en zout naar smaak toe
- Snijd van elk bietje een klein stukje van de onderkant zodat ze rechtop kunnen blijven staan
- Snijd de bietjes vervolgens doormidden
- Leg wat van de forelmousse op de onderste helft
- Leg de bovenkant er boven op
- Maak op een bord 3 vierkantjes door elke keer 2 repen forel naast elkaar te leggen
- Leg op elk vierkant een gevuld bietje
- Strooi de walnoten en de cress rondom het bord
- Maak zo ook het andere bord op
Geef een reactie