Plakkerig
Pindakaas, wie is er niet groot mee geworden… Heerlijk toch zo’n dikke laag van het plakkerige goedje op een verse witte of bruine boterham smeren. Er zijn zelfs mensen die midden in de nacht naar de koelkast sneaken en ongegeneerd een lepel in de pot steken om ‘m vervolgens gelukzalig af te likken. Ik heb een tijdje een crave gehad voor brood belegd met pindakaas met hagelslag. Elke ochtend vaste prik. Totdat ik het zo zat was dat de pot verbannen werd uit mijn koelkast. Meneer houdt echter wel van een bammeke met pindakaas. Waarom heet het trouwens pindakaas en niet pindaboter? In het Engels zeg je toch ook niet peanutcheese? Nou ja, deze prangende levensvraag zoek ik nog wel eens op. Nu eerst maar eens de keuken in om garnalen gemarineerd in pindakaas te maken. laters!
- 32 grote garnalen
- 2.5 cm gemberwortel
- 2 tenen knoflook
- 2 tl chilipoeder
- 1 el zonnebloemolie
- 1 el agave siroop of honing
- 1 tl mosterd
- 4 el pindakaas
- 3 el lichte sojasaus
- 4 el fijngesneden koriander
- Schil de gember en rasp fijn
- Snipper de knoflook heel fijn
- Meng in een kom de gember, knoflook, chilipoeder, olie, honing, mosterd, pindakaas, sojasaus en koriander tot een glad geheel en voeg ¾ dl lauw water toe om het dunner te maken
- Schep de garnalen door de marinade en laat 1 uur in de koelkast intrekken
- Bak de garnalen dan kort knapperig in een koekenpan
- Rijg ze aan spiesen en dien op
- Kan ook eerst aan de spiesen geregen worden en dan grillen op de bbq of op de grillpan
Geef een reactie