Huispak en pantoffels
Bangers and mash. Al jaren een klassieker in de Britse keuken. Maar ook in ons eigen kikkerland zijn worstjes met puree op zijn tijd niet te versmaden. Zo’n lekkere knapperige worst op een bedje van smeuïge aardappelpuree. Maar met de herfst in het achterhoofd en een legertje pompoenen in huis, besloot ik pompoenpuree te maken. En als we dan toch van het originele recept aan het afwijken zijn, ook gelijk maar kalfssaucijsjes in plaats van de traditionele varkensworstjes. Moet kunnen vind ik. Ideaal voor een regenachtige herfstdag als je verwaaid thuiskomt want als de pompoen in de oven zit, trek jij je huispak en pantoffels aan. Kleine moeite, maximaal resultaat.
- 1 pompoen
- 2 uien
- Kneepje citroensap
- Zout en peper
- 8 kalfssaucijsjes
- Mosterd (optioneel)
- Geroosterde walnoten (optioneel)
- Verwarm de oven op 200 graden
- Snijdt de pompoen in grove stukken en verwijder de pitten
- Snijdt de ui in ringen
- Leg de pompoen met de ui op een met bakpapier beklede bakplaat
- Rooster het 30 minuten tot de pompoen zacht en gaar is
- Pureer met een staafmixer in een grote kom tot egale puree
- Voeg zout, peper en citroensap toe
- Mix nog een keer
- Bak de saucijsjes in een pan in wat olijfolie knapperig en bruin
- Rooster een handje walnoten in een anti aanbakpan
- Serveer de puree met de saucijsjes en eventueel een lik mosterd en de walnoten
Geef een reactie