Groot feest
Het leven is een groot feest, maar je moet zelf de slingers ophangen. Ik kan me daar wel in vinden. Als je lekker in je vel zit dan neem je meer deel aan gezellige festiviteiten dan wanneer je in mineur op de bank blijft hangen. Op het moment dat ik dit schrijf is het blue monday, de meest depressieve dag van het jaar. De derde maandag van januari. Tijd dus om wat slingers op te hangen. Ik zette een Italiaans deuntje op en schonk mezelf een limoncello in uit de vriezer. Door de vrolijke klanken uit de speakers kreeg ik zin in een lekkere antiboise van tomaat, ui en olijven voor bij een gegrild stuk kalfsschnitzel. La vita è una festa!
- 2 kalfsschnitzel
- 250 gram tomaten
- 2 tenen knoflook
- 1 rode ui
- 50 gram zwarte olijven
- 5 el olijfolie
- 3 ansjovisfilets
- Peper
- Zout
- Balsamico azijn
- Snijd de tomaten in kleine blokjes
- Snipper de ui
- Snijd de olijven en knoflook ook in kleine stukjes
- Meng door elkaar in een kom
- Giet de olijfolie er over en hussel goed
- Snij 2 ansjovisfilets fijn
- Breng op smaak met peper
- Verwarm alle onderdelen in een steelpan
- Giet er voor het serveren nog een drupje balsamico azijn over
- Verwarm boter in een braadpan en voeg de laatste fijngesneden ansjovisfilet toe
- Bak de kalfsschnitzel 2 minuten per kant
- Serveer de antiboise met de kalfsschnitzel en een frisse salade
Geef een reactie