Koolhydraatarme Vietnamese bowl
Lekker koolhydraatarm vandaag! Nu de zomer weer voorbij is en we niet langer luchtig gekleed gaan, betekent het nog niet dat we soms een beetje op onze voeding willen letten. Met het oog op de komende feestdagen is dat ook helemaal geen gek idee. Voor je het weet zit je weer dagen die hele kalkoen weg te werken of snoep je het laatste kerstkransje uit de boom.
En laten we vooral de pepernoten, marsepein en speculaasbrokken niet vergeten. Want ook die sluipen zo maar je keuken binnen. Je let even niet op en tada, de trommel is weer leeg. Nu is dat natuurlijk helemaal niet erg en moet je vooral lekker genieten van deze dagen vol zoet.
Compenseer gewoon al het lekkers met dit heerlijke koolhydraatarme gerecht. Mocht je nu vega willen eten, vervang dan het gehakt door vega gehakt en laat de vissaus achterwege en vervang deze door rijstazijn. Het gerecht zit barstensvol groenten en dat is natuurlijk altijd mooi meegenomen. Door de vissaus waan je je gelijk in Azië waar deze saus smaakmaker nummero uno is. Serveer het gerecht heel hip in een leuke diepe kom en je doet gelijk mee aan de bowl trend die nu gaande is op culinair gebied. Alles moet tegenwoordig gegeten worden in een bowl dus koop een paar leuke kommen en succes verzekerd.
Wil je meer koolhydraatarm eten? Dat kan! Maak dan maar eens deze garnalen met bloemkoolrijst.
- 300 gram rundergehakt
- 150 gram geraspte wortel
- 300 gram in dunne repen gesneden rode kool
- 300 gram in repen gesneden witte kool
- 5 cm gember, geschild en fijn gesneden
- 1 rode ui, gesnipperd
- 2 tenen knoflook, fijngehakt
- 125 gram taugé
- 5 el sojasaus
- 5 el vissaus
- Sap van 1 limoen
- 1 el sesamolie
- 1 el zonnebloemolie
- 3 lente-uitjes in ringen gesneden
- Verhit de zonnebloemolie in een grote diepe pan of wok
- Fruit de ui, knoflook en gember even aan
- Voeg dan het gehakt toe en bak dit al omscheppend rul
- Voeg dan de wortel, rode kool en witte kool toe en schep alles op matig vuur 3 a 5 minuten goed door elkaar
- Voeg dan de sojasaus, vissaus, limoensap en sesamolie toe
- Schep wederom goed door elkaar
- Voeg als laatste de taugé toe en schep nogmaals alles door elkaar zodat alle ingrediënten met elkaar vermengd zijn
- Zet vuur laag en laat alles nog paar minuten doorgaren
- Verdeel het mengsel over vier kommen of diepe borden
- Garneer met de lente-ui
- Serveer met chilisaus en eventueel gekookte noedels (dan is het alleen niet meer koolhydraatarm)
Henny de Ruiter
Ha Yvette,
Wij hebben vandaag genoten van je koohydraadarme vietnamese bowlgerecht. Heerlijk en zo gezond hé! We hopen op meer van deze lekkere koolhydraadarme recepten.
Groet, Henny
Yvette Jaarsma
Hoi Henny! Ja, is lekker he! Ik zal meer Koolhydraatarme recepten gaan plaatsen. Fijn dat jullie er van genoten hebben. Groet, Yvette