Trilogie
Ik las laatst een blog waarbij de blogger toegaf altijd het bovenste knoopje van haar broek los deed als ze aan tafel zat. En nog een aantal rare gewoontes op culinair gebied werden de virtuele wereld ingestuurd. Dat zette mij ook aan het denken. Wat voor een weird habits heb ik eigenlijk als het op eten aankomt. Ik eet elke dag, en de hele dag door, speltbrood met bosbessenjam en kaas. Ik ben gewoon van mijn padje als ik uit logeren ben, zo erg is het met me gesteld ja. En het eerste wat ik elke morgen doe is een fles cola light half leeg drinken voordat het theewater zelfs is opgezet. Lichtelijk verslaafd dus. Ook heb ik de eigenaardige gewoonte om met mijn handen te eten. Niet in een restaurant uiteraard, hoewel het er soms wel eens insluipt, maar thuis mag ik graag mijn bestek schoon naast mijn bord laten liggen. Resultaat: eten op de grond en op de stoel. Met deze naan met gepofte knoflook mag ik legaal stukken afscheuren en in de saus dopen. Wat zijn jullie nasty habits qua eten? Ik hoor het graag!
De overige recepten uit de Indiase schotel met Naan-en curry en bloemkool reeks vind je hier en hier.
- 200 gram zelfrijzend bakmeel
- 200 gram Griekse yoghurt
- Snuf zout
- 50 ml olijfolie
- 1 teentje knoflook
- 2 tl za’atar
- Peper en zout
- Mix de yoghurt met het meel en zout in een kom en kneed goed door tot je een elastische bol deeg hebt
- Meng de olijfolie met peper en zout en de za'atar kruiden
- Verdeel het deeg in vier stukken
- Rol elk stuk tussen twee stukken bakpapier uit tot een dunne lap brood
- Verhit een grillpan tot zeer heet
- Kwast het brood aan een kant in met het oliemengsel
- Leg het met die kant in de grillpan en gril ⅔ minuten
- Kwast ondertussen de andere kant in en draai om
- Gril nog eens ⅔ minuten
- Leg het brood op een stuk keukenpapier
- Maak er zo nog drie
- Serveer warm
- Je kunt de naanbroden ook al eerder maken en 's avonds voor het opdienen even opwarmen in de oven
- Tien minuten op 180 graden
Geef een reactie