Mexicoooooooooo
Ik heb vele mooie reizen gemaakt, maar aan Mexico heb ik mijn hart verpand. De zangeres zonder naam jodelde al jaren geleden over dit prachtige en veelzijdige land. De ene dag rijd je door de droge woestijn met hier en daar een reuze cactus en op de andere dag slinger je aan een liaan door het tropische bos. En geloof me, dat van die liaan is bloedserieus. In de steden kun je los gaan op de lokale markten en Corona’s drinken op de vele terrasjes. En als je denkt dat het eten enigszins in de buurt komt van wat je in het Mexicaanse schap van de supermarkt koopt, moet je dat nu vergeten. Geen opgerolde tortilla’s met gesmolten kaas of laffe guacamole. Nee, juist het tegenovergestelde! We genoten van knapperige tortilla’s bereid met maismeel en vurige moles (sauzen). Deze gevulde paprika met kip is wellicht niet helemaal authentiek Mexicaans, maar dat mag de pret niet drukken. Je kunt de kip bakken met tacokruiden uit een pakje, maar deze tacomix is supermakkelijk en stiekem nog veel lekkerder. Zet dit gerecht bij de eerste zonnestralen op tafel en plop gerust een Coronaatje open.
Mocht je met een restje guacamole blijven zitten… Wat ik overigens ernstig betwijfel. Gebruik de guacamole dan in deze kipburgers. En ook daar mag best een biertje bij gedronken.
- 2 gele of rode paprika's
- 250 gram kippengehakt
- 2 rode uien, gesnipperd
- 2 tenen knoflook, fijngehakt
- Klein blikje mais, uitgelekt
- 100 gram geraspte komijnekaas
- 3 el chilipoeder
- 1 el uienpoeder
- ½ el komijnpoeder
- ½ el paprikapoeder
- ½ el knoflookpoeder
- ½ el gedroogde oregano
- ½ el gedroogde koriander
- 1 zak tortillachips
- 150 gram geraspte komijnekaas
- 2 el fijngesneden jalopeno pepers (optioneel)
- 2 avocado's
- 2 tomaten
- 1 rode peper
- 1 rode ui
- Kneepje limoensap
- Zout
- Peper
- Verwarm de oven op 180 graden
- Snijd de paprika's doormidden en verwijder de zaadlijsten
- Meng het kippengehakt met de chilipoeder, uienpoeder, knoflookpoeder, paprikapoeder, korianderpoeder, komijn en oregano
- Hussel goed door zodat het gehakt geheel bedekt is met de kruiden
- Verhit een scheut olijfolie in een wok of koekenpan en bak het kippengehakt rul zodat het niet meer roze ziet
- Doe de gesnipperde uien en fijngehakte knoflook en mais in een kom
- Voeg het gehakt toe en mix goed door elkaar
- Vul de paprika's met het kipgehakt, ui, mais en knoflook mix en strooi over iedere paprikahelft wat geraspte komijnekaas
- Leg de paprika's in een ovenschaal en zet ze 20/25 minuten in de oven tot de paprika's licht bruin kleuren en de kaas mooi gesmolten is
- Doe de tortillachips in een ovenschaal en hussel de komijnekaas door de chips
- Voeg eventueel wat gehakte jalopeno pepers toe
- Zet de schaal de laatste 10 minuten bij de paprika's in de oven
- Prak de avocado's met een vork tot mousse en voeg een kneepje limoensap toe
- Snijd de tomaten in kleine blokjes en verwijder de zaadjes
- Hak de peper fijn
- Snipper de ui
- Voeg de ui, peper, tomatenstukjes toe aan de avocado puree
- Voeg zout en peper naar smaak toe
Geef een reactie