Konijnenvoer
Toen Curls Culinair nog niet zoveel krullen had, zat ik eens bij een eetclub. Vol verwachting reed ik naar de culinaire bestemming. Maar daar aangekomen wachtte mij een ware desillusie. Ik kwam terecht in een veredelde kinderboerderij. Maar dan binnen. De centrale eettafel stond namelijk pontificaal naast een konijnenhok met ren van kippengaas midden in de huiskamer. En daar moesten wij – culinair minnend vrouwvolk – naast plaats nemen. Je begrijpt, mijn smaakpapillen werden niet gelijk aangenaam geprikkeld. Maar dat het interieur niet gelijk Jan de Bouvrie verantwoord was, zei natuurlijk nog niets over de kwaliteit van het eten, dacht ik toen nog optimistisch. Boy, what was I wrong! Terwijl broer konijn me al keutelend vanuit zijn imperium gezellig aankeek, werd voor mij met gepaste trots een bord met laffe stukjes tomaat, mozzarella van 39 cent met – horror – gedroogde basilicum neergezet. De tweede gang was al niet veel beter. Halfgare pasta uit de ‘wereldgerechten’ reeks met een homp kaas erop die het Bruto binnenlands product acuut omhoog deed schieten. Over het toetje, dessert zou teveel eer zijn voor het bolletje stijfbevroren roomijs, ga ik het niet eens meer hebben. Een salade Caprese is natuurlijk easy peasy, maar omdat dit nu eenmaal een culinaire blog is, schrijf ik ‘m toch op.
Ps: gelukkig zit ik tegenwoordig wel in een eetclub die verstand van lekker eten heeft. Maar daarover later meer.
- 4 rijpe (pruim) gesneden tomaten
- 2 el (witte) balsamico azijn
- 2 el olijfolie van goede kwaliteit
- 4 mooie takjes basilicum
- 4 bollen (buffel) gesneden mozzarella
- zout en peper
- Meng in een grote kom de pruimtomaten met de azijn en olijfolie.
- Leg een plakje tomaat in een mooi glas en stapel daar vervolgens om en om de mozzarella en overige plakjes tomaat op.
- Garneer met een mooi takje basilicum.
- Strooi er zout en peper naar smaak overheen.
- PS: Voor een meer nonchalante presentatie hussel je de tomaten met gescheurde mozzarella en basilicum. De marinade blijft hetzelfde.
Geef een reactie