Spinazieomelet met zalm
Menig van jullie weten vast wel dat ik dol ben op zalm. Rauwe zalm, gebakken zalm of gerookte zalm, ik lust het allemaal. Helaas is meneer CurlsCulinair geen fan van dit roze visje. Of eigenlijk moet ik zeggen, hij is geen fan van warme zalm.
Tja, wat kan ik zeggen… We hebben allemaal onze eigenaardigheden nietwaar! De gebakken zalm eet ik dan gewoon in een restaurant in plaats van thuis. Rauwe of gerookte zalm zet ik wel af en toe op tafel. Deze zalmbonbons met ricotta zijn een echte aanrader!
Krachtpatser
Maar goed, waar waren we gebleven… Juist bij de spinazieomelet met zalm. De omelet is een echte krachtpatser vol gezondheid. Eieren zitten vol eiwit wat goed is voor de spieropbouw en spinazie bevat veel ijzer en dat is weer goed voor sterke botten.
Zet dus gerust eenmaal per week op het menu!
Gouden combi met zalm
Ik gebruik ricotta om over de bovenkant te smeren. Dat is namelijk een gouden combi met zalm. Je kunt ook huttenkase nemen. Dat is net iets minder vet, maar heeft naar mijn mening ook minder smaak.
Wil jij wel gebakken zalm maken? Hier mijn recept voor warm gerookte zalm.
- 6 eieren
- 200 gram spinazie
- 1 ui, gesnipperd
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 200 gram Griekse yoghurt
- 1 tl maizena
- 8 el ricotta
- 200 gram gerookte zalm
- Peper
- Zout
- Olijfolie
- Verwarm de oven op 180 graden
- Verhit een scheut olijfolie in een pan en fruit de ui en knoflook even aan
- Voeg beetje bij beetje de spinazie toe en blijf omscheppen tot alle spinazie geslonken is
- Kluts de eieren met de yoghurt en maizena los in een kom
- Voeg de groenten toe en breng op smaak met zout en peper
- Meng alles goed door elkaar
- Bekleed een ovenschaal (ik gebruik hier 25x25 cm) met bakpapier
- Stort het ei/spinazie mengsel in de schaal
- Bak ongeveer 20 tot 25 minuten in de oven
- Haal de taart dan uit de oven en laat iets afkoelen
- Verdeel de ricotta over de bovenkant van de taart
- Snij de taart in vier stukken
- Verdeel over elk stuk 50 gram gerookte zalm
Geef een reactie